bugün

ulusalcı sol

ön ek: Dünyadan örnek vermek gerekirse

(bkz: hugo chavez)
(bkz: evo morales)
(bkz: che guevara) ama bir fidel castro değil.

ülkemiz ve çevresindekilere dönelim.

Teorik manada Galiyevizm ve uzantılarıdır esasında. Türkiye'de de Attila ilhan bu geleneğin yegane temsilcisidir. Bununla beraber gündelik manada yavaş yavaş akıllanan solcuları geçirdikleri evrimin basamaklarından biridir. Buna rağmen hala milliyetçilikten veya daha entelektüel açılımı olan Türkçülükten veya Türkçülüğün büyük ideologlarının kurduğu Kemalizmden fersah fersah uzaktırlar. enazından birkaç onyılda da yakınlaşacaklarını sanmıyorum.

Bununla beraber, solcu deyince insanların aklında beliren zengin, dinsiz kesim kavramıyla Ulusal solcuları eşleştirmek mallıktan öteye gitmez. Oğlum adam zenginse, bunun yanında bir de dinsizse (yani sana göre ahlaksızsa) ne işi var vatanla milletle lan? Ne işi var sözleşmeli, ücretli olarak sürünen Türk öğretmenlerinin derdiyle, ne işi var çamurun içinde çeltik ekip AKP'nin ithalatçıları yüzünden Çeltiği para etmeyen Çiftçiyle, Neden AB karşıtı olsun? Neden amerika karşıtı olsun? zengin burjuvazi her daim düzene uyum sağlamakla yükümlüdür ki zenginliği elinden gitmesin, sermayesini korusun. Keza bu zengin solcu ayrımı bugün "Liboş" kavramıyla yeterince açıklanmakta. bugün bu liboşların da en büyük destekçisi müslüman mı müslüman cemaat sermayedarları olduğuna göre bıdı bıdı etmeye gerek yok.

Ha tabi akp seçmenine göre üç-beş kitap fazla okumuş olması, şehirleşmeyi biraz daha iyi özümseyebilmiş olması, haliyle daha eğitimli olması onu dinsiz veya zengin yapıyorsa bilmem. Gerçi AKP seçmeninin örneklemek gerekirse "mühendis" sıfatına erişmişleri bile Olası istanbul depreminin olmamasını "istanbulda büyük alim var onun duaları sayesinde şehir ayakta kalıyor o ölünce deprem olabilir" gibi bir mallığa bağlıyorsa kimileri istediği kadar eğitilsin farketmiyor demektir.

Bununla beraber bu ulusalcı solun eğitimi de Türkçülükten veya kemalizmden hala fersah fersah uzakta oldukları için Türkçülere veya gerçek kemalistlere göre geridedir, keza Türklük anlayışları da. Ama başta da belirttik ya bir evrimin basamağındalar daha elbette ki akıllanacaklar, Gerçek Mustafa Kemal'i, gerçek dünyayı tanıyacaklar, kimi marksist teorisyenlerin veya akademisyenlerin, sözde liderlerin hastalıklarından sıyrılacaklar. tanımazlarsa, sıyrılmazlarsa da dün milli görüş yükselmiş ve yıkılmış, bugün AKP'nin yarattığı ucube akım garip bir trend halini almış yükseliyor ve yarın da batacaksa onlar da günü geldiğinde yok olacaklar.

Ayrıca nasyonal sosyalizm nedir, ne değildir bilmeyen cahillerin nasyonal sosyalist nitelemesine maruz kalırlar. Oğlum biraz kitap okuyun lan, ne nedir, ne değildir öğrenin, öğrenin de sırf birbirine yakın kavramlar diye kütleyle, ağırlığı karıştıran ilkokul öğrencisinin yaptığı hatadan bile daha beterlerini yapıp cehaletinizi ortaya sermeyin. onlar hiç olmazsa bir çarpanı bilmiyor haliyle katmıyor, siz onlarca çarpanı bilmiyorsunuz, anlayamıyorsunuz.

Ha belirteyim Nasyonal sosyalizm kötüdür diye ulusalcı sol, nasyonal sosyalizme benzemez demiyorum basitçe alakaları yok diyorum.