bugün

sevdiği entry'ler

anın görüntüsü

Doğru soru "hanımefendi ne okuyorsunuz" olmalıydı Bkono.
ince memed okunur ya, her yerde okunur.

günaydın sözlük

Günaydın efendim. Hayırlı sabahlarınız olsun!

yazarların bugünkü mutluluk sebebi

kedim sabah beni sevgi/özlemeyle karışık karşıladı; bahçedeki zeytin çekirdeğini çimlendirmeye çalışıyorum ondan gelen bir umut var öyle bir gün.

köpeklerin burun izi

​Bir köpeğin burnundaki o ıslak, pütürlü doku aslında bizim parmak izimiz kadar benzersiz ve kişiye özel bir imzadır. Dünyada birbirinin birebir aynısı burun desenine sahip iki köpek bulamazsınız; üstelik bu desen yıllar geçse de hiç değişmez. Sadece kimlik belirlemeye yaramakla kalmaz, o hafif nemli yapısı sayesinde havadaki koku moleküllerini bir sünger gibi yakalayıp koku alma yeteneklerini tavan yaptırır. Yanınıza gelip burnunu üzerinize dürtüklediğinde aslında size sadece şirinlik yapmıyor, kişisel kartvizitiyle "ben geldim" imzası atıyordur.

kuşların temiz arabalara sıçması

kuş hayvanı bereketlidir. ayağı uğurludur. dokunduğu yeri ihya eder. e biraz pisliği ve zahmeti olacak ama ne demiş devlet kuşu. o söz bedava söylenmemiş. sen o zahmetin ve temizlik maliyetinin karşılığı iş yönünden alırsın hiç merak etme. evet.

gece denize girmek

Çok Tehlikeli. Yön kaybı yaşarsanız kurtulma şansınız yok gibi. Gerek yok. Seher vaktinden sonra girmek en güzeli.

online yazarlar neden yazmıyor

Biraz önce girdim bakıyorum, yazacak birşey bulursam yazarım. Başlıklar bırak entry girmeyi okuyacak dahi belalti ve ahlaksızca oluyor bazen o zaman çok durmadan çıkıyorum. Bu sabah sakin gibi gözüküyor.

online yazarlar neden yazmıyor

Az önce sözlüğe giriş yaptım ve önce okumayı tercih ediyorum. Geriye doğru giderek gün içinde yazılmış olan başlıklara göz gezdiriyorum. Sanırım sözlükte okumak benim için daha öncelikli. Sadece o an gözüme takılan bir başlık olursa yazıyorum. Siyasetle ilgili bir başlıkta benim düşünceme yakın bir fikir yazıldıysa ben de tekrar aynı şeyleri yazmıyorum, oyluyorum.

insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor

Yapılan bir araştırmaya göre başka insanlara güvenmeyen bu konuda sorunları olan insanların özgüven sorunları yaşadığı tespit edilmiş. Normalde kaynak mabadım olur ama böyle bir araştırma gerçekten de var.

insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor

Gerçekten çok riskli bir durum. Belki yimeğime baldıran zehri atacak belki ağzım açık uyurken kızgın yağ dökecek belki televizyon izlerken arkadan boğma teliyle girişecek. Güvenemem abi.

binlerce dansöz var

serdar ortaç şarkısıdır
FAKAT OLDUKÇA EDEBi BiR ANLAM iÇERiR

ÖRNEĞiN;

PARTNERiNiZLE SORUN YAŞARSaNIZ SiZi TERK EDECEK Mi ETMEyeCEK Mi DiYE DÜŞÜNMEK YERiNE

binlerce dansöz var

iş yerinizde sorun yaşarsanız sizi kovacaklar mı kovmayacaklar mı diye düşünmek yerine

binlerce dansöz var

arkadaş çevrenizde sorun yaşadığınızda ve onların samimiyetine güvenmediğinizde o ortamdan ayrılıp ayrılmamayı düşünümek yerine

binlerce dansöz var

bunun gibi birçok örnekte 'binlerce dansöz var' arkadaşlar. bu dansöz kimi zaman hayat arkadaşınız... kimi zaman yeni işiniz... kimi zaman yeni arkadaşınız...

bundan sonra yeni mottomuz binlerce dansöz var!

bir zaman hatası

şarkıların güzel tarafı sen anlamını nereye çekersen oraya gidiyor. mesela şu dize bana tam hayat yolculuğunu hissettiriyor biraz.

valizim dolu yine aşklarla anılarla
yola çıktım sonsuz ayrılıklarla
öyle bir yalnızlık ki yıllar yoruldu
acılar pişmanlıklar ve ben yollarda.

obsession film

fakir olduğum için hd'sini bekleyeyim dedim, bugüne nasipmiş. sonunda açtım, dedim ki bu kesin monkey's paw kafasında, dileğin gerçekleşiyor ama karşılığında hayatın mahvoluyor tarzı lanetli dilek filmlerindendir.

meğer erkeğin narsizmiyle manipülasyonunun kadının hayatını ve iradesini yavaş yavaş ele geçirmesinin korku sinemasındaki karşılığını izliyormuşum. pasif agresif erkeklik bir kadının bütün varoluşunu işgal edecek noktaya gelince işte buyrun size gerçek korku.

bir de inde navarrette… ekrana bakıp ''o ne güzelliktir, o ne hoş mimiklerdir be kadın'' diye diye filmin yarısını senin yüzünden kaçırdım.

kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar

Kadın değilim ama şu berbat dünyada güven veren hayatının kalan kısmını huzurla geçireceği bir erkekten hoşlanırlar bence.

çevresel psikoloji

zerodd eksik bir genellemede bulunmuş. çevresel psikoloji insanların çevreyi nasıl değiştirdiğine ve çevrenin insan deneyim ile davranışlarını nasıl etkilediğini inceler.
© copyright 2005 - 2026