bugün

entry'ler (42)

sözlükçülerin kitap önerileri

karlar altında körler ülkesi - serhat çelikel

bir anne sözü bırak

görsel

bugün kendin için ne yaptın

bereketi üzerime çektim,kıtlıktan çıkmış gibi yedim

söylemek istenilenler

ne çekiyorsam doyumsuzluğumdan he.

yazarların en sevdiği sözler

gerçekçi ol, imkansızı iste.

che guevara

10 temmuz 2026

sandalye kapmacadayız gibi hissediyorum şu an. beşinci sırayı kaptım.

mantra grubu

hinduizm, budizmle alakalı bir şeyler okuyacağımı düşünürken hiç beklemediğim alandan geldi.

trixie mattel

rupaul’un meleği bir drag queendir. easy bake serileri favorim.

https://youtu.be/IYfRdGElCb0?si=LoEuNoqvDEJQ9Agb

(bkz: huysuz virjin) gibi (bkz: drag queen) ler genel olarak izlemesi keyifli insanlar bence.

üstteki yazar hakkında fikrini söyle

sabahları patatesi sigara gibi tüttürdüğünü düşünüyorum.

yazarların en sevdiği meyve

ahududu. ama tr’de maalesef küflenmemişine denk gelmek mucize.

ilk kimin aklına geldiği merak edilen şeyler

kim mesela ben farklı dil konuşacağım dedi. sonuçta eeğ ööğ bööğ falan diye anlaşan ilk insan afrikadan iskandinavya ya da gitse benzer ses çıkarır. neyse ben gidip biraz redditleneyim.

1000 liralık boxer giymek

sonu delikle biteceği için tercihim ucuz, türk malı, pamuklu olduğunu düşündüğüm no name boxerlardır.*

sözlük yazarlarının yaşları

32 olduğum iddia ediliyor ama biyolojik yaşım 65-70, karakterim 7-8 yaşında. işte ortalaması da 36 ediyor (hesap makinesinden baktım) yani 32’yim evet.

sözlük yazarlarının tatlıları

güzel, şerbetsiz bir lokma. (bkz: skopje)’de 2018’de yediğim o güzel lokma bul beni.

sözlükçülerin müzik zevklerini anlatan şarkılar

(bkz: kate bush), (bkz: wuthering heights)

fantastic four

benim fantastik dörtlüm sözlüğün beni otomatik olarak, zorla, istemeyerek takip ettirdiği insanlar. bir görev bilinciyle takibi bırakmaya gönlüm el vermiyor.

polisiye seven, çok uzak bir geleceğin miss marple’ı.

yıkamazlar beni

öyle de güzel yıkarlar ki beni. yani ben her gün kendimi mutsuz etmeye bir şey bulabiliyorum ama sorun yazacak, kendini kor ateşlerde yürütecek enerji var mı yok.

takip edilesi, fantastik seven fantastik bir kedi. nedense kafamda (bkz: kötü kedi şerafettin) canlandı.

aylık 349 bin lira iyi para mıdır sorunsalı

gayet iyi paradır ya da ben çok kalitesiz yaşıyorum ki gözüme iyi geldi. o paraya göztepe’de güzel evinize çıkar 170-180 bine maksimum ev giderlerinizi halledersiniz ve cebinizde neredeyse maaşınızın yarısı kalıyor. e o parayı da yatırıma koysanız ohoo. ha evli, mutlu, çocuklusunuz ondan eh diyorsanız da e iki kişiden diğeri de bir 100 bin civarı kazansa hiç fena değil bence.
© copyright 2005 - 2026