bugün
- boş yapasınız gelince ne yapıyorsunuz12
- islam barış dinidir41
- çapulculardan hiç erkek adam çıkmaması4
- arkadaşlar çok acil bi baksanıza9
- yeni partili sözlük yazarları26
- muslettin amca adam değildir3
- hintli kadınların aslında güzel olması7
- sözlüğe küsmek9
- kadının kocasına ismiyle hitap etmesi edepsizliktr6
- yazarların şu an okudukları kitap4
- sözlüğün açık ara en sevilmeyen yazarı seçilmek18
- hard seven hatun6
- askerliğin insana kazandırdıkları4
- sarapci koala53
- 2015 de sözlükte olan yazarlar3
- ne kadar yaşlısın22
- seven sevdiğine2
- dünyada obsidyen kaldı mı5
- sözlükteki iki yüzlülük4
- gilded'ın yürekleri ağza getirmesi4
- akp mhp dem ittifakı8
- askerde telefon yakalatmak2
- boşanma davaları3
- çanta3
- bedelli yapmamayı tercih eden erkek2
- velvet45
- zorunlu eğitim9
- rus kızı vs kürt kızı2
- sözlükte sapık var mı6
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı16
- aşkım sakso ne demek diye soran kız2
- mısır4
- sözlüğe yön veren bayan sayısındaki azalma5
- annesiyle yaşayan 40 yaşındaki erkek8
- karısına köle olmak isteyen erkek2
- ankete gelin beyler31
- suriye'ye sahip olmanın türkiye'ye faydası yoktur7
- yalatif diabate2
- instagramı silmek4
- dondurma5
- netanyahu gelirse tutuklarız5
- çalışmayan erkekle evlenilir mi10
- dilara2
- kocası yan odadayken başkasyla seksting yapn kadın2
- stanley kubrick filmi izleyen kız5
- kademeli emeklilik2
- neden istifa yerine herkes affını istiyor6
- sözlülte yeni dostluklar kurmak7
- deutschlandtürke2
- bay bay5
sevdiği entry'ler
görsel
ORPHiK YUMURTA. Bryant'ın Antik Mitoloji Analizi'nden. Orfik gizemlerin antik sembolü, ateşli Yaratıcı Ruh tarafından çevrelenmiş Kozmos'u simgeleyen, yılanla sarılmış yumurtaydı. Yumurta aynı zamanda filozofun ruhunu; yılan ise gizemleri temsil eder. Başlangıç anında kabuk kırılır ve insan, felsefi yenilenmenin fetüs döneminde kaldığı fiziksel varoluşun embriyonik halinden ortaya çıkar.
ORPHiK YUMURTA. Bryant'ın Antik Mitoloji Analizi'nden. Orfik gizemlerin antik sembolü, ateşli Yaratıcı Ruh tarafından çevrelenmiş Kozmos'u simgeleyen, yılanla sarılmış yumurtaydı. Yumurta aynı zamanda filozofun ruhunu; yılan ise gizemleri temsil eder. Başlangıç anında kabuk kırılır ve insan, felsefi yenilenmenin fetüs döneminde kaldığı fiziksel varoluşun embriyonik halinden ortaya çıkar.
Normal olmaktan daha kolaydır.
Boş bulunan koltuktur. Evet.
Borç kira olmadan iyi yaznajsjak.
Şaka tabiki. Kendi halinde yazıyor. Yazadursun.
Şaka tabiki. Kendi halinde yazıyor. Yazadursun.
Türkiye’de ilk Işık Üniversitesi’ne açılmış bölüm lakin son zamanlarda Özyeğin’e de açılmış. Sanırım yurtdışındaki “general social sciences” bölümünün felsefe’yle de temas eden fazla geniş bir bölümdür.
Neden fazla geniş olmasının kötü olduğunun sebebini açıklamak gerekirse dünyamız artık birden fazla yönde kendini geliştirmiş insanlar istiyor malum. Lakin bu bölümler bir ondan bir şundan aha bir de bundan tarzı olduğu için dersler her şeye giriş seviyesinden öte bir derinlik katar mı ciddi soru işareti. Yani yüzey alanı olarak amerika kıtası ama derinlik olarak avustralya kıtası gibi düşünebilirsiniz. Amerika’da gss bölümleri lisans düzeyinde mezun olduktan sonra maaşı en düşük bölümler olarak gösteriliyor bu yüzden. Sosyal ve beşeri bilimlerde lisans düzeyi bir eğitim zaten her şeyi öğretemez ve yüksek lisansı zorunlu kılarken bu bölümlerde alacağınız lisans düzeyi eğitim yüksek lisans yapmak istediğiniz daldaki üniversitelerin kriterleri karşılamaya yetecek mi, ilk derste sudan çıkmış balığa mı döneceksiniz gibi zor sorular barındırıyor.
Eğer bunun getireceği yüzey alanının derinlikli bir halini yani Yedi özgür sanat (liberal arts) tarzı bir eğitim almak istiyorsanız bu bölümü okumak yerine gidip (bkz: Sabancı üniversitesi) gibi böyle bir eğitim veren üniversite okumak çok daha mantıklı.
Dolayısıyla pek önermem. Gidip Sosyoloji, Felsefe gibi daha geleneksel şeyler okumanızı öneririm bunlar yerine. Yine geniş bir alana hitap edeceksiniz, yine kariyer konusunda kısıtlanmayacaksınız. Ama Müfredatınız Derinlik konusunda çok daha iyi olacaktır. Bunun sayesinde “jack of all trades, master of none” sözünün karşılığı olmak yerine “jack of all trades, master of none, but better than a master of one” olabileceksiniz.
Umarım iyi eyyorlamışımdır.
Neden fazla geniş olmasının kötü olduğunun sebebini açıklamak gerekirse dünyamız artık birden fazla yönde kendini geliştirmiş insanlar istiyor malum. Lakin bu bölümler bir ondan bir şundan aha bir de bundan tarzı olduğu için dersler her şeye giriş seviyesinden öte bir derinlik katar mı ciddi soru işareti. Yani yüzey alanı olarak amerika kıtası ama derinlik olarak avustralya kıtası gibi düşünebilirsiniz. Amerika’da gss bölümleri lisans düzeyinde mezun olduktan sonra maaşı en düşük bölümler olarak gösteriliyor bu yüzden. Sosyal ve beşeri bilimlerde lisans düzeyi bir eğitim zaten her şeyi öğretemez ve yüksek lisansı zorunlu kılarken bu bölümlerde alacağınız lisans düzeyi eğitim yüksek lisans yapmak istediğiniz daldaki üniversitelerin kriterleri karşılamaya yetecek mi, ilk derste sudan çıkmış balığa mı döneceksiniz gibi zor sorular barındırıyor.
Eğer bunun getireceği yüzey alanının derinlikli bir halini yani Yedi özgür sanat (liberal arts) tarzı bir eğitim almak istiyorsanız bu bölümü okumak yerine gidip (bkz: Sabancı üniversitesi) gibi böyle bir eğitim veren üniversite okumak çok daha mantıklı.
Dolayısıyla pek önermem. Gidip Sosyoloji, Felsefe gibi daha geleneksel şeyler okumanızı öneririm bunlar yerine. Yine geniş bir alana hitap edeceksiniz, yine kariyer konusunda kısıtlanmayacaksınız. Ama Müfredatınız Derinlik konusunda çok daha iyi olacaktır. Bunun sayesinde “jack of all trades, master of none” sözünün karşılığı olmak yerine “jack of all trades, master of none, but better than a master of one” olabileceksiniz.
Umarım iyi eyyorlamışımdır.
işte bu noktada yine bir ayrımı daha yaşıyoruz arkadaşlar. Ev işlerine yardım eden erkek diye bir şey yoktur. Ev her iki bireyinde ortak kullanım ve yaşam alanıdır. Sorumluluk tek bir kişiye ait değildir. Bütün bireyler eşit derecede aynı şeylerden sorumludur. Fakat gel gelelim ki. Anlat işte. Anlayana…
Sadece bilgi içerikli entry girmekle olmaz ki. Okumanız da gerekli. Neyse, az sonra muhteşem bilgi ve kişisel deneyim içeren (bkz: hashimoto tiroiditi) başlığına yazacağım. Reklamını yapayım.
Ekran görüntüsü alıyor.
ulan biri müminlere laf attı sandım, aha dedim sözlüğün bu pazar kavga konusu da çıktı. alakası yokmuş.
Bence hiç biri ya. Yani özellikle girilen bir çaba ya da erkek egemenliğini yakalamak için yapılan bir şey değil. Zaten şu an bunu tartışırken bile küfürü bile cinsiyetçilik yapıp kadın erkek diye ayırıyoruz. Küfür küfürdür. Egemenliğin de herhangi bir cinsiyetçi dili yoktur. Konuya gelecek olursak küfür bence bir çok kadında rahatlama , Ohh be etkisi yarattığı için kullanılıyor. Günlük yaşamda bunu sık kullanan kadınlar çok nadir görüyorum. Kullananlara gelecek olursak da bence bu kadın erkek dilinden çok biraz gelişim göstergesidir. Bu yüzden bunu erkekleşme ya da güç gösterisi olarak okumak bana doğru gelmiyor.
biz burda aylık 384 bin lira iyi para mıdır sorunsalını konuşuyoruz, ettiğin lafa bak.
patetik pates seni.
patetik pates seni.
Bu metalaştırılmış distopik toplumun 8 milyar parçasından sadece birisiniz ve sizi siz yapacak çok dar çaplı bir spesifikliğiniz varsa da şayet hemen değere bindirmeyin kendinizi, herkes bi şey iddia ediyor.
iştahım kapalı da zorlasam yiyebiliyom yemek yiyin oğlum önemli evet.
ben sözlükte olmaya çalışıyorum. bilgi içerikli entryler girerek mesela.
zara nı bir üst segmenti. oyle ahım sahım değil...buna elit diyen arada bir brooks brothers mağazsına uğrasın eğer parası yeterse...
nickini ilk gördüğümde fransızca sandım. sonra fransızca bilmediğimi hatırladım. latince olabilir dedim, onu da bilmediğimi fark edince herhangi bir dile ait olmayabileceğine karar verdim. nitekim 1487 tarihli, kayıp bir manastır kataloğunda ''anlamı çözülemeyen kelimeler insan zihnini daha uzun süre meşgul eder'' diye bir not gördüm. yanında da beurredebaies yazıyordu. elbette bu notu az önce götümden uydurdum ama nickin ne anlama geldiğini yine de çözemedim. sonra yazılarını okuyunca (ki gayet iyi yazıyor), nicki çözmeye çalışmanın zaten gereksiz olduğunu anladım.
psikolojiye merak salan herkesin bir noktada uğradığı iki popstar figürü olduklarını düşünüyorum. onun dışında ikisinin de fikirlerinin güncel psikoloji camiasınca kabul edilme durumları sanıldığı kadar yok.
öküz boku olsa tezek olur-ki, faydası vardır bunun.
böylesi düşünce olsa olsa köpek bokudur.
böylesi düşünce olsa olsa köpek bokudur.