bugün
- sözlük kadınlarının bugünkü kombini16
- cinsel taciz5
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük5
- iran'dan israil'e tehdit3
- yalnızlık4
- kaçak elektrik kullanan doğulu vatan haini6
- onca zorluğun arasında mağaraya resim yapan tip2
- chp'nin hali ne olacak33
- başarılı sigara bırakma teknikleri10
- bir kadını sarhoş edip onunla birlikte olan erkek18
- x men2
- babam ve oğlum filmindeki saçma duygusallık8
- sözlük kızlarının favori sözlük erkekleri6
- sonradan severim diyerek ilişkiye başlamak12
- twilight2
- kimseye borç vermeyen insan11
- koca bulmak5
- 5 ayda 84.114 suriyeli'nin ülkesine dönmesi2
- klozet neden bu kadar ses çıkarıyor3
- belfastta cihatçının kafa kesmesi4
- en sevdiğiniz müzik türü10
- her gün içsem bıkmam içecekleri3
- normal sözlükten gelenler için çalışma kampı2
- m r e r e c t o20
- süt gibi bembeyaz tenli kızlar3
- uysaljakoben buraya bak aslanım6
- 9 haziran 2026 akit tv'ye el hareketi yapan dayı7
- kendini çirkin bulan yazarlar4
- önemli olan eğitim mi yoksa karakter mi6
- konya2
- türkiyenin en yakışıklı erkeği4
- ilgi manyağı olmak5
- sedat pekmez24
- başbiraderin profilinin halen gizli olması4
- yazarların on üzerinden komiklikleri46
- diamond bosphoruss denen yazar22
- kadınların kadınlarda kıskandığı şeyler6
- sözlükte herkes kaleminin ekmeğini yer2
- sözlük erkeklerinin evlenme şartları5
- kapri tayt giyen kızların sekste sınır tanımaması2
- hitlerin amfetamin bağımlısı olması2
- zayıflamanın en güzel yanı5
- hoşlanılan kızın ittihatçı çıkması5
- gocu27
- yeni tanışılan birine nerelisin diye sormak3
- ankara nın en berbat semti4
- 2026 yazı2
- veda2
- paranoid şizofreni2
- sözlükte erkekleri taciz eden kızlar tam liste9
sevdiği entry'ler
kısaca cacabey olarak bilinen, ceceli aşireti beyi olan emir bahaddin caca’nın oğlu olan cacaoğlu nureddin cebrail, 1240 yılında iskilip’ te dünyaya gelmiştir. anadolu selçuklu sultanı kılıç arslan'ın oğlu ıı. gıyaseddin keyhüsrev döneminde, kırşehir valiliği yapmıştır.
cacabey küçük yaşlarda üstün yetenekleri ile devrin önde gelenlerinin dikkatini çekmiş ve genç yaşında başarılar göstererek kısa zamanda devrin büyüklerinin arasında yerini almıştır. kırşehir beyi iken, emirhor olan eseddedin isyanı’nı bastırmıştır. elbistan savaşı’na katılmış. orada mısır memlük sultanı baybars’a esir düşmüştür. baybars bütün esirleri serbest bırakınca caca bey şam’dan kırşehir’e dönmüştür. bir hükümdar gibi kırşehir’de hüküm süren caca bey’in ünü, kısa sürede her tarafa yayılmıştır.
mevlana yazdığı bir mektupta, cacabey'in yeteneklerine ve başarılarına övgüde bulunmuş ve kendisiyle bir araya geldiği meclislerde de bu konuyu dile getirmiştir. . özellikle türkçe konuşan, emirleri ve devlet yazışmalarında türkçe yazan cacabey, kendi idaresinde yaşamakta olan hacı bektaş veli ile de ilgilenmiş, onu himaye etmiştir.
anadolu’da bir çok hayır kurumu yaptırmıştır ve ayrıca cami, zaviye gibi pek çok kamusal yapının da onarımını yaptırmıştır. bu arada eskişehir’de bir cami ve bir han yaptırmış, 17 cami ve zaviyeyi de onarıma almıştır.
kırşehir’de bu gün bir mimari anıt olarak yükselen cacabey medresesi’ni de yaptırmıştır. devrin fakültesi gözüyle bakılan bu binada türkçe eğitimi veriliyordu. arapça ve acem dili ile de dersler yapılıyordu. ayrıca islam hukuku ile felsefe ve tasavvuf dersleri de öğretiliyordu.
kubbesi açık ve altında bir kuyunun bulunduğu cacabey medresesi’nde kuyuya yansıyan yıldızlar incelenir, bunlar üzerinde araştırmalar yapılırdı. bundan anlaşıldığına göre, bu medresede o dönemlerde astronomi araştırmaları yapılıyor, matematik, fizik, kimya gibi konularda eğitim veriliyordu.
caca bey, 1301 yılında rum tekfurları ile savaşırken şehit düşmüştür. naaşı kırşehir’e getirilerek 1272’de yaptırdığı medresenin yanındaki türbeye defnedilmiştir.
cacabey küçük yaşlarda üstün yetenekleri ile devrin önde gelenlerinin dikkatini çekmiş ve genç yaşında başarılar göstererek kısa zamanda devrin büyüklerinin arasında yerini almıştır. kırşehir beyi iken, emirhor olan eseddedin isyanı’nı bastırmıştır. elbistan savaşı’na katılmış. orada mısır memlük sultanı baybars’a esir düşmüştür. baybars bütün esirleri serbest bırakınca caca bey şam’dan kırşehir’e dönmüştür. bir hükümdar gibi kırşehir’de hüküm süren caca bey’in ünü, kısa sürede her tarafa yayılmıştır.
mevlana yazdığı bir mektupta, cacabey'in yeteneklerine ve başarılarına övgüde bulunmuş ve kendisiyle bir araya geldiği meclislerde de bu konuyu dile getirmiştir. . özellikle türkçe konuşan, emirleri ve devlet yazışmalarında türkçe yazan cacabey, kendi idaresinde yaşamakta olan hacı bektaş veli ile de ilgilenmiş, onu himaye etmiştir.
anadolu’da bir çok hayır kurumu yaptırmıştır ve ayrıca cami, zaviye gibi pek çok kamusal yapının da onarımını yaptırmıştır. bu arada eskişehir’de bir cami ve bir han yaptırmış, 17 cami ve zaviyeyi de onarıma almıştır.
kırşehir’de bu gün bir mimari anıt olarak yükselen cacabey medresesi’ni de yaptırmıştır. devrin fakültesi gözüyle bakılan bu binada türkçe eğitimi veriliyordu. arapça ve acem dili ile de dersler yapılıyordu. ayrıca islam hukuku ile felsefe ve tasavvuf dersleri de öğretiliyordu.
kubbesi açık ve altında bir kuyunun bulunduğu cacabey medresesi’nde kuyuya yansıyan yıldızlar incelenir, bunlar üzerinde araştırmalar yapılırdı. bundan anlaşıldığına göre, bu medresede o dönemlerde astronomi araştırmaları yapılıyor, matematik, fizik, kimya gibi konularda eğitim veriliyordu.
caca bey, 1301 yılında rum tekfurları ile savaşırken şehit düşmüştür. naaşı kırşehir’e getirilerek 1272’de yaptırdığı medresenin yanındaki türbeye defnedilmiştir.
" Sıradan hırsız paranızı çalar. Politik hırsız ise geleceğinizi, hayallerinizi, sağlığınızı, eğitiminizi, gülümsemenizi çalar. ikisi arasındaki fark; Sıradan hırsız sizi seçer, siyasi hırsızı ise siz seçersiniz. "
Voltaire
Voltaire
The elder scrolls: Skyrim.
Bir kadın olarak katıldığım önerme. Çünkü çevremde çok fazla örneği var. Üniversite zamanında çocuğa bakıp “ay bu çok şişman ve sarışın ben böyle tipe bakmam” diyip ardından zengin olduğunu öğrenip(bayağı zenginler yaşadıklrı ilin yarısı onların diyebilirim), ben kaslı yakışıklı erkek isterim diyip ayda 24 bin tl geliri olduğunu duyduktan sonra zargana gibi sallanan bir beye aşık olanlar mı dersin. Daha sayısız örneğim var. Kadınların hepsi böyledir diyemem ama elinde iyi bir işi olmayan ya da olupta çalışma kıçı olmayan kadınların hepsi maalesef böyle. Dikkatli olun beyler hayata 1 kez geliyorsunuz kimseye bakmak, para yetiştirmek zorunda değilsiniz.
Kadınlar istediği ve mecbur kaldığı zaman her şeyi yapabilirler. Ancak ben buraya inşaatta çalışmazlar diyerek nokta koymak istiyorum. Allasen duyar kasmanın anlamı yok iyi bir üniversite kazanamayan veyahut bir baltaya sap olamayan birçok genç kızın hayallerini zengin bir kocanın süslediğini biliyoruz. Hepsi demiyorum birçok diyorum benim çevremde gözlemlediklerim genelde bu şekilde. Hiçbir şey başaramazsam kocaya giderim gibi sığ düşünceleri var bu insanların. Hayattaki tek başarıları da zengin koca bulmak oluyor zaten. Kime göre neye göre başarı o da tartışılır.
Ailenizden birini bu illet yüzünden toprağa verirseniz o zaman dersiniz “olsun ama yüz yüze eğitim aldık” asalaklar sizi.
görsel
Bunları mı istemiyorsunuz? Biz de bunu diyenleri sokakta istemiyoruz hadi bakalım.
Bunları mı istemiyorsunuz? Biz de bunu diyenleri sokakta istemiyoruz hadi bakalım.