bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir6
- uysaljakoben21
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- gammaz olmuşum13
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız3
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü4
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- aquila bicipite8
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- babaya masaj yaptırmak2
- bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçılarıdır2
- kadınların zeka seviyesi3
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- minyon kadın siniri5
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- her şeyin sanalda olmadığı gerçeği2
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- hayatın artık aşırı monoton gelmesi2
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- kemal kılıçdaroğlu35
- geceye bir söz bırak3
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- elit olmak için gerekenler13
- koca2
- eski dizileri izlemek3
- gocu26
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- kel erkek3
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- ona bir şey söyle16
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- tek arkadaşının olmaması10
- turkei kıymentini bilin19
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
- bizim delilere bakayım4
- gey görünce gey olmaktan korkan erkek21
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz8
- kadınların erkeklerde aradıkları şeyler2
entry'ler (151)
dostlar işin aslı şu,
2019 yılı ylsy ye başvurdum, kurumlardan eüaş'nin mülakatına katıldım. mülakat sonucunda 79 puanla 8. sıradan tercih hakkı kazandım ki zaten benim alandan 8 kişi alınacak yani eğer bütün alanları tercih edersem illaki bir yere yerleşeceğim.
sorun şu ki bu 8 alandan 2 si japonya veya güney korede yüksek lisans+dpktpra, diğerleri çin, almanya ve fransa(2 kişilik kontenjanı var fransanın)'da yüksek lisans.
yaşım 28, eğer japonya veya güney kore çıkarsa min 6 sene ülke dışında olacağım. memleketten o kadar uzak olmak biraz kafamı karıştırıyor. korkuyorum sözlük. halihazırda zaten yüksek lisans yapıyorum, çalıştığım işten pek memnun da değilim. bu şansı yakalamışken yurt dışına gitmek de istiyorum ama hala içimde, şuramda bir korku var.
sizce ne yapayım, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bildirirseniz memnun olurum.
2019 yılı ylsy ye başvurdum, kurumlardan eüaş'nin mülakatına katıldım. mülakat sonucunda 79 puanla 8. sıradan tercih hakkı kazandım ki zaten benim alandan 8 kişi alınacak yani eğer bütün alanları tercih edersem illaki bir yere yerleşeceğim.
sorun şu ki bu 8 alandan 2 si japonya veya güney korede yüksek lisans+dpktpra, diğerleri çin, almanya ve fransa(2 kişilik kontenjanı var fransanın)'da yüksek lisans.
yaşım 28, eğer japonya veya güney kore çıkarsa min 6 sene ülke dışında olacağım. memleketten o kadar uzak olmak biraz kafamı karıştırıyor. korkuyorum sözlük. halihazırda zaten yüksek lisans yapıyorum, çalıştığım işten pek memnun da değilim. bu şansı yakalamışken yurt dışına gitmek de istiyorum ama hala içimde, şuramda bir korku var.
sizce ne yapayım, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bildirirseniz memnun olurum.
"bırakmayı öğren, mutluluğun anahtarı budur" budha
yıl 2008 hafif bulutlu bir bahar günü ben okula her zamanki gibi sırtımda çantam, gömleğim pantolonumun dışında, kıravatım göğsüme kadar indirilmiş şekilde gelmiştim. metin o gün elinde gaste diye bi gazeteyle okula gelmiş, bi kaç kişi gazate okuma bahanesiyle metinin başına toplanmıştı. gazeteyle işleri bittiğinde bende bir göz gezdirmek için onlardan istedim gasteyi. tabi bilmiyodum çevirdiğim sayfadaki sözlerin hayatımı değiştireceğini. 2. sayfanın sol alt köşesinde lila renkle yazılmış ve bir kutucuk içine alınmış o cümlecik bana olduğundan çok fazla mana hissettirmişti. hemen onu oradan yırttım cüzdanıma koydum. o gün bu gündür oradan çıkmadı.
yıl 2008 hafif bulutlu bir bahar günü ben okula her zamanki gibi sırtımda çantam, gömleğim pantolonumun dışında, kıravatım göğsüme kadar indirilmiş şekilde gelmiştim. metin o gün elinde gaste diye bi gazeteyle okula gelmiş, bi kaç kişi gazate okuma bahanesiyle metinin başına toplanmıştı. gazeteyle işleri bittiğinde bende bir göz gezdirmek için onlardan istedim gasteyi. tabi bilmiyodum çevirdiğim sayfadaki sözlerin hayatımı değiştireceğini. 2. sayfanın sol alt köşesinde lila renkle yazılmış ve bir kutucuk içine alınmış o cümlecik bana olduğundan çok fazla mana hissettirmişti. hemen onu oradan yırttım cüzdanıma koydum. o gün bu gündür oradan çıkmadı.
yüzüne bktıkça mutlu olduğunuz kızın her fotoğrafının o kadar çok beğenildiğini görünce olur olmaz insanın içine bir burukluk gelir. zamanla unutulur mu? unutulmaz hep orada bir yerde kalır bu burukluk.
vodka müptelası abimizin yaptığı yanlışlıklardandır.
ilerde iktidarsızlık sorunu yaşaması muhtemeldir.
her iki üniversite talebesinden birinin yapmayacağı fiildir.
sakal uzatın, kesin biri takılır.
performansını tebrik edeceğimiz kişilik.
kızın jartiyer giymesi önemli değildir, önemli olan bakan kişinin jartiyeri farkedebilecek kadar abazalık sınırını aşmış olmasıdır.
yoktur hocam öyle bi unsur kendimizi kandırmayalım.
eden bulur söyleminin gerçekleştiği andır.
et elbise giymesinden daha medeni olan durum.
bu sabah gözüme güneş çarpıyor,
aşıklar yine sazlarını çalıyor,
işte ben geldim sözlük, aç kapını,
bu yazarın kalbi sensiz atmıyor.
aşıklar yine sazlarını çalıyor,
işte ben geldim sözlük, aç kapını,
bu yazarın kalbi sensiz atmıyor.
pişman insan söylemi.
fantezi peşindedir.
çene spazmına sebep olan eylem.
neye elinizi atsanız, ne yapmak isteseniz, ne yemek isteseniz biri çıkıp der ki "dur onu yapma o günah, dur şunu yapma şişmanlatır" tarzı söylemlerle sizin iştahınızı kapatır hay senin aq. deyip sitem edesiniz gelir. ama yapacak bişey yoktur hayat bütünüyle bundan ibaret malesef, hatta şimdi bile yanınızda biri "ya bırak bu sözlük işlerini zaman kaybı, bilgisayarın başında otura otura kilo aldın" veya "o kadar zaman oturuyosun bilgisayarın başında günah değil mi" diyebilir. ama bunlara aldırmamak lazım, zatan üç günlük dünya olacaksa kendi isteğimle olsun deyim koyun götüne gitsin anasını satayım.
"bekçilere kim bekçilik edecek" (Dan Brown-Dijital Kale)