bugün

entry'ler (104)

deniz gezmiş

türkiye'nin anlaşılamayanı,türkiye'nin anlamak istemediği yegane insan.odtü'de ülkesine faydalı olabilmek için kalem tutan elleri,ezilenlerin yanında yer alırken pankart,afiş tuttu.tek bir insanın canına kast etmedi.tek bir insanın saçının teline zarar vermedi.incirlik üssü'nü göğsü kabararak bir övünç kaynağı olarak görenlere inat döktü 6. filo'yu denize.dünyanın şaşkın ve çaresiz bakışları altından,bir gece ansızın götürüldü ölüme.o hiç öldürmedi,ama öldürüldü.ülkesi için çırpınan yüreği,ellerine yüzlerine kan bulaşmış canilerce hunharca alındı elinden.onu yağlı sicime gönderenler,onun davasını da öldürmeyi başaramadılar,başaramayacaklar...

national socialist black metal

(bkz: ohtar)

nsbm

national socialist black metal anlamına gelir.burzum,national aliance,infernum,infernas bu akımın önde gelen temsilcileri.pek çok black dinleyicisi için black metal'in yüz karaları olarak görülseler de azımsanamayacak sayıda dinleyenleri vardır.parçalarında paganizm,nasyonalizm ve ülkelerinin milliyetçiliklerini işlerler...

ohtar

National Socialist Black Metal (nsbm) gruplarından birisidir.savaşçı anlamına gelir.3'ü demo,biri EP olmak üzere 12 albümleri var...

The Empire Of White Power Demo, 1997
Autumnal Depression EP, 1999
Wolfschanze Demo, 2000
Autumnal Depression/The Honour of My Blood Split 2001
Deep Woods EP 2001
Woodland Desolation CD-R Demo 2002
Woodland Desolation Best of/Compilation 2003
Death To Z.O.G./Deep Woods Split 2003
When I Cut The Throat Full-length 2003
Shall I Never Drink The Fulfillment Demo 2004
Shall I Drink the Fulfilment/We are the Only Gods Split 2005
Petrified Breath of Hope Full-length 2006

ftwda

for those who died alone isimli aşmış pentagram şaheserinin kısa ve bilinen ismi...

club81

grup 84 misali küçük bir oyun vardır site isminde.club81,club sex and beer anlamına geliyor...

gaahl

(bkz: satan)
(bkz: freedom)
(bkz: metal a headbanger s journey)

wasp

doğru açılımı white anglo saxon protestan 'dır...

reverand manson

marilyn manson'a bizzat alesiter crowley tarafından verilen ululuk ünvanı.

gaahl ın çılgın satanist liseli kız tripleri

(bkz: satan)
(bkz: freedom)

varg

(bkz: varg vikernes)
(bkz: burzum)
(bkz: nightwish)
(bkz: gorgoroth)
(bkz: amon amarth)
(bkz: tristania)

dunkelheit

filosofem albümündeki jesu' dode parçası ile birlikte albümü sırtlayan ve burzum klasiği olan parça...

gaahl

gorgoroth'un efsane olma yolunda ilerleyen vokali.

sub zero

mortal combat'ın en baba karakteri.sıfırın altında anlamına geliyor...

ses

60'ların en etkili dergilerinden.tarık akan başta olmak üzere birçok yıldız kazandırmıştı türkiye'ye.ses yarışması,güzellik yarışması,oyunculuk yarışması gibi yarışmalar düzenleyerek halkın arasındaki yıldızları günışığına çıkarırdı...

(bkz: hey gidi günler)

samoth

burzum'da varg vikernes dışında yer alan tek kişidir.aske ep'sinde bass gitar çalmıştır...

burzum

tam diskografi:

burzum (1992)
aske (1993)
hvis lyset tar oss (1993)
det som engang var (1994)
filosofem (1996)
daudi baldrs (1997)
hlidskjalf (1999)

ssg nin açılımı hakkındaki teoriler

suserini seven genç

zum

(bkz: zom)

gurup kizil irmak

(bkz: grup kızılırmak)
Olup bitenleri kaçırma

İlk öğrenen uludağ sözlük kullanıcıları olacak.