bugün
- selahattin demirtaşın serbest kalması9
- özledim mesajı9
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz62
- üniversiteyi bitirmek10
- küresel11
- insan olmaya ceyrek kala14
- vatan haini nasıl olur14
- dinsiz diye bir insanı sevmemek13
- selam arkadaşlar napıyorsunuz12
- 15 mayıs 2025 özgür özel habertürk canlı yayını8
- profilinde aslan kaplan fotosu olan insan8
- sürekli filistinden bahsedilmesi8
- kameranın icadından sonra dini mucizelerin durması11
- 21-22 mayıs 2025 aykolik masklavi istanbul zirvesi18
- karınız sizi aldatsa ne yaparsınız13
- true gelmiş19
- türkiye laiktir laik kalacak18
- diploma iptaline ilişkin tebligat33
- ama kent uzlaşısı8
- ak parti anketlerde önde12
- 15 mayıs 2025 ankara depremi8
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri13
- true'nun yetkili olması10
- cinsel ilişki teklifini reddeden erkek9
- yok mu lan başka kupa10
- ulunun en iyi 10 yazarı8
- ülkü ocaklarında demli çay içilmesi16
- en son ne içtiniz32
- abdullah öcalan'a küfür etmenin suç olması14
- 20'li yaşlarda ev araba sahibi olmak8
- pkk'nın bitmesi sırada kemalizmin olması26
- v a m p i r o v16
- aktrolleri engellemek20
- lozan antlaşması19
- devlet bahçeli'nin apo'ya kurucu önder demesi9
- nervio'nun 42 yaşında olduğunu öğrenmek10
- müge anlı'da uludağ sözlük'ün anılması38
- 14 mayıs 2025 trabzonspor galatasaray maçı12
- otukenormanindakitayga lar8
- 14 mayıs 2025 büyük silivri mitingi33
- 1997 doğumlu yazarlar11
- dem parti8
- 13 mayıs boğaziçi olayları19
- polyester t shirtlerin moda olması8
- ateistlerin cevap veremediği tek soru14
- 14 mayıs 2025 ankara lozan parkı mitingi14
- 13 mayıs 2025 boğaziçi üniversitesi protestoları8
- ak parti'nin dem'i satışa getireceği gerçeği11
- villa da yaşamak12
- nervionun basamak atlayamaması13

entry'ler (541)
Uludağ Sözlüğün facebook sayfasının paylaşımları gibi olan başlıktır. Sözlüğün ne hale geldiğinin eşsiz bir göstergesidir. *
Hario şirketi tarafından yapılan "pour-over" denilen kahve yapma zamazingosu. Açılımı vektör60. Kendisine özgün filtre ile nitelikli kahve demlemek için en temel ekipman. Yine "pour-over" sistemi olan chemexden çok daha fazla tat alabileceğiniz kahve üretmektedir.
Damak tadına, kahveye ve tükettiği ürünlere önem veren herkesin az çok öğrenmesi ve mutlaka denemesi gereken demleme türü.
görsel
Damak tadına, kahveye ve tükettiği ürünlere önem veren herkesin az çok öğrenmesi ve mutlaka denemesi gereken demleme türü.
görsel
Çekişmeyi,kazanmayı seviyorsanız, mekaniklerinize güveniyorsanız kesinlikle oynamanız gereken bir oyun. Hayatı boyunca sadece moba oynamış biri olarak* kesinlikle denemeninizi öneriyorum. Oyunun basic versiyonunu bedava olarak indirip botlarla custom gamede istediğiniz kadar oynayabiliyorsunuz. Eğer gerçekten iyi bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız seveceğinize eminim. Oynamak, araştırmak, eğlenmek ve sınırlarınızı zorlamak istiyorsanız deneyin.
Pek çoğumuz bazı şeyleri unutmak için oynuyoruz. Starcraft bunun için biçilmiş kaftan diyebilirim.
Pek çoğumuz bazı şeyleri unutmak için oynuyoruz. Starcraft bunun için biçilmiş kaftan diyebilirim.
Gittin. Bildiğin gittin. Beni de almadın yanına. Madem gidecektin ne diye hayal kurdurdun ki bana. Planlar yaptırdın, yavaştan yavaştan bağladın kendine.
ne zaman birazcık yalnız kalsak dudaklarıma bakıp iç çekmeni nasıl unutayım ki ben.
Hiç sinirlenemedim sana. Bütün planlarımı alt üst edecek cümlenin sonuna kuzu ya da bebeğim ekleyince eridim gittim. Mal gibi kaldım hep. Ondan kaybediyorum aslında.
Rengarenk kadının bedduaları peşimi bırakmıyor. Bütün sinirimi o küçücük güzel kadına boşaltacak kadar aşağılıktım sanırım. O güzel kadını terk ettiğimde bana "umarım en kötü anında karşılaşırız" demişti. Şimdi sende gittin. Daha kötü bir şey olmayacaksa karşılaşabilir miyiz artık?
Hayır bi de siktiğimin şehrinde bütün güzel yerlerde anılarımız var. üstüne hayatımda yaptığım her şeyde sende vardın. Nasıl unutayım ben seni? yardım et. Eğer istemiyorsan beni ona da eyvallah. Ama tam yokluğuna alışmışken geri dönme. Biliyorsun sana asla hayır diyemiyorum.
ne zaman birazcık yalnız kalsak dudaklarıma bakıp iç çekmeni nasıl unutayım ki ben.
Hiç sinirlenemedim sana. Bütün planlarımı alt üst edecek cümlenin sonuna kuzu ya da bebeğim ekleyince eridim gittim. Mal gibi kaldım hep. Ondan kaybediyorum aslında.
Rengarenk kadının bedduaları peşimi bırakmıyor. Bütün sinirimi o küçücük güzel kadına boşaltacak kadar aşağılıktım sanırım. O güzel kadını terk ettiğimde bana "umarım en kötü anında karşılaşırız" demişti. Şimdi sende gittin. Daha kötü bir şey olmayacaksa karşılaşabilir miyiz artık?
Hayır bi de siktiğimin şehrinde bütün güzel yerlerde anılarımız var. üstüne hayatımda yaptığım her şeyde sende vardın. Nasıl unutayım ben seni? yardım et. Eğer istemiyorsan beni ona da eyvallah. Ama tam yokluğuna alışmışken geri dönme. Biliyorsun sana asla hayır diyemiyorum.
yalnız iyi özledim ha. Kabul edelim güzel özledim.
Başkalarının dertlerini düşünmek.
Her gün yaşadığım şeyleri bana anlatıyormuşsun gibi geliyor.
"ay sen okula gitmeye mi başladın?"
"düzenli mi yaşıyorsun sen?"
"ya bildiğin fotoğraf falan yani." Umarım asla sesin kulaklarımdan eksilmez.
Merak etmezsin ama anlatayım. Senden sonra kimse olmadı. Teknik olarak olmadı diyeyim. Yine "anlatamayacağım" bir şeyler oldu. Ama bu sefer gerçekten anlatamam.
Ve * sen, ben gittikten sonra sevdin tekrar. Hatta bir değil iki değil üç kişiyi. Birine de aşık olmuşsun. Ne tatlı! neyse beni ilgilendirmez bunlar. Ben düzenli özür hesaplarımı yapıp bütün gün uyumaya devam etmeliyim. 1 sene oldu. Unuturum belki, unutulduğum gibi.
Çıkacağım bir gün karşına. Gülme yaparım bak. Gözlerini yukarı kaldırırsın, ismini söylersin. Tekrar başlarız.
"ay sen okula gitmeye mi başladın?"
"düzenli mi yaşıyorsun sen?"
"ya bildiğin fotoğraf falan yani." Umarım asla sesin kulaklarımdan eksilmez.
Merak etmezsin ama anlatayım. Senden sonra kimse olmadı. Teknik olarak olmadı diyeyim. Yine "anlatamayacağım" bir şeyler oldu. Ama bu sefer gerçekten anlatamam.
Ve * sen, ben gittikten sonra sevdin tekrar. Hatta bir değil iki değil üç kişiyi. Birine de aşık olmuşsun. Ne tatlı! neyse beni ilgilendirmez bunlar. Ben düzenli özür hesaplarımı yapıp bütün gün uyumaya devam etmeliyim. 1 sene oldu. Unuturum belki, unutulduğum gibi.
Çıkacağım bir gün karşına. Gülme yaparım bak. Gözlerini yukarı kaldırırsın, ismini söylersin. Tekrar başlarız.
Dünyanın en ince en ağır sözlerini yazan adamlardan bir tanesi. Çokta güzel aksanı var vesselam.
(bkz: King for a king)
(bkz: Weddings and wars)
(bkz: King for a king)
(bkz: Weddings and wars)
Her güzel şeyin sonu olduğunu bilen insandır. Daha sonra güzel şeyleri düşünürken onlara bir daha ulaşamayacağını fark edip hüzünlenir.
Hatırlandıkça insanı gülümseten,hatun kişisinin erkeği övmesidir.
-ne yersen ye ne içersen iç ağzın hep kahve gibi kokuyor.
-ne yersen ye ne içersen iç ağzın hep kahve gibi kokuyor.
bilemedim,denize kıyısı olmayan insanları hiç sevemedim.*
Türkiye'deki seçim sloganlarından dolayı çok ironik olacak durumdur. "Halkı sıvazlayıp büyütmeye geldik." "Yüreği gibi kocaman olan bir şeylere sahip oylarınız ... ya." "bu millet bizim dördüncü ayağımızdır!"
internetten ya da uzaktan bakılmayacak kehanet yöntemidir. Fal olarak görülmesine karşıyım. Tarot bakılacak kişinin kartları okuyan kişinin onu hissetmesi açısından aynı odada olmaları gerekmektedir. internetten araştırılıp zart uydurmasıdır zurt uydurmasıdır demeden önce elinize kartları almanızı ya da bilen birine gitmenizi tavsiye ediyorum.
yanlış hatırlamıyorsam latince "zafer kazanan" anlamına geliyor. Na'vi diye kısaltılıyor.
Kızılay ın çok başka be ankara o yüzden ben bu yazıyı bayağı bi kızılay a yazdım. solcuların müziklerinden,sloganlarından ya da şu aralar çok moda olan kavhe+fal 5 lira diye dangalaklardan gözlerim kapalı tanırım konur u. bekleyiş ve acele havasında karanfil var bi de. içki ve balık kokusunun birbirine karıştığı güzelim sakarya var ironiktir köprü tarafından gelirseniz önce çiçekler sizi karşılıyor*.Aslında var da var ama şimdi bi kızılay avm var beton yığını, amına koyayım onun ben. ne diye big buss ın karşısında ki tantunici* gibi yerlerde ucuza karın doyurmak varken cebinizde ki 10 lirayı da bitirmek için sikik sikik yerlere gidiyorsunuz ki.Küçük esnafınızı sevin gençler.
Metro kullananlar için*girişler genelde hep veda yerleri olur. Şirin bir hatununuz varsa onu bırakma isteği duyarsınız bineceği otobüse zarta zurta bırakırsınız*. Sizin gideceğiniz yer yerin dibinde kaçmıyor.
batıkentin çok güzeldi onu da siktiler. sessiz sakindi ne güzel. Avmden önce her şeyi çok tatlıydı ama yapmak zorundaydınız dimi burayı da sikmeliydiniz.
Söylemeden de edemeyeceğim geçenlerde beytepe de gördüğüm hatun ankara nın en mavi gözlerine sahipti.yerim onu.*
Metro kullananlar için*girişler genelde hep veda yerleri olur. Şirin bir hatununuz varsa onu bırakma isteği duyarsınız bineceği otobüse zarta zurta bırakırsınız*. Sizin gideceğiniz yer yerin dibinde kaçmıyor.
batıkentin çok güzeldi onu da siktiler. sessiz sakindi ne güzel. Avmden önce her şeyi çok tatlıydı ama yapmak zorundaydınız dimi burayı da sikmeliydiniz.
Söylemeden de edemeyeceğim geçenlerde beytepe de gördüğüm hatun ankara nın en mavi gözlerine sahipti.yerim onu.*
insanı üzen bir soğuğa sahip olan şehir.Yataktan çıkasınız gelmiyor sabahları hele yalnız uyuyorsanız vay halinize.