bugün
- sabah gözünü kahve sigarayla açanlar9
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen8
- göbekli tepe6
- kuran da namazın olmaması5
- alkolsüz bira içen müslüman5
- atatürk'ün abartılmış bir lider olması4
- ehli sünnet hocalar3
- macron koşacak diye park kapatan akepe35
- ehl i sünnet3
- gey biraderler bey gibi gey biraderlerdir12
- her şeyin bir verisi var artık2
- are you iran5
- istanbul da ev kiraları3
- sözlükteki teyzeler3
- kadın ürolog olmaması4
- huzur islamda2
- inanmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın6
- magnezyum4
- ona bir şey söyle17
- nasıl birisiniz13
- deniz göktaş34
- bir birader bir biradere gel bira içelim demiş2
- 9 temmuz 20264
- söyleyecek çok şeyi olduğu halde konuşmayan insan3
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- dağa çıkacaklara tavsiyeler4
- akp bitince ne olacak23
- farkındalığı yüksek olan bireylerin yalnızlaşması7
- fransız kadının pakistan daki 12 yıllık esareti2
- anın görüntüsü10
- kucağa almak2
- fusya semsiyeli yabanci17
- ekrem imamoğlu11
- oruç açı anlamak içinse açlar neden oruç tutar11
- tefsiriyle okusak ülkenin yarısı dinden çıkar11
- aselsan satılırsa8
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim12
- japon hatunlar mı çinli hatunlar mı6
- mustafa öztürk2
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın21
- boşanmak2
- ölümün en iyi tanımı17
- sevişirken dinlenecek şarkılar6
- sözlük hatunlarının nefsimi kabartması sorunsalı11
- yarın sözlükteki incelleri tokatlayacak olmak6
- yazılımcı erkeklerin yakışıklı olmaması8
- kol saati takmanın anlamsızlığı15
- ciguli kral20
- otel odasında ölü bulunmak12
- dış görünüşün her şey olduğu gerçeği5
entry'ler (32)
kızılderililere göre ilk altı yön; kuzey, güney, doğu, batı,aşağı(yer),yukarı(gök)'dır. yedinci yön ise insanın kendisi, kalbi yani özüdür. her yöne gidebilirsin, fakat yedinci yöne ulaşmak en zor olanıdır.
köye gittiğinde şebit ekmeğini (yufkanın açılıp saçca pişirilip tekrar ıslatılıp katlanması ile yapılan ekmek) peçete diye dizine seren, bide üstüne kendi ile dalga geçen dinazor... ev ve aileyi kendimizi korumak için yaptığımız hapisanelere benzetir.
verdiğin yanıta önce kendinin güldüğü ikilem durumu.
beyaz sarayın karşısındaki parkda mangal yakmak.
aristo - retorik.
bulgar oyunları başlıklı derlemede; Mucize, Roma Hamamı, Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü(!),Albayın Karısı (!) ve Titanic Orkestrası (!) olmak üzere beş oyun yer alıyor. papirüsden çıktı. alternatif tavırlar içeren oyun metinleri okurken bile tiyatro severi heyecanlandırmaya yetiyor.
artık var olması gereken sopadır.
bulgar oyunları içinde stefan tsanev "jeanne d'arc'ın öteki ölümü" adıyla kutsal bakireye çok farklı bir bakış açısı getirir. 2006 da oyun atolyesi üç kişilik kadro ile oyunu sahneledi. tavsiye edilir...
"gemi" şarkısı ile transa geçilen grup.
nam-ı diğer uzun ihsan.
her kitabını tek nefeste okuduğum, okurken zamanı ve mekanı unutturan duayen.
suskunlar son kitabı, cümleten gözümüz aydın.
her kitabını tek nefeste okuduğum, okurken zamanı ve mekanı unutturan duayen.
suskunlar son kitabı, cümleten gözümüz aydın.
ankara devlet tiyatrosunun tüyleri diken diken eden finali ile çarpıcı bir biçimde sahnelediği vurucu oyun (2007-ekim, hala sahneleniyor). ışıl kasapoğlunun rejisinde etkilenmiştim,ama ankara dt finali mükemmel yapmış.
"aileler artık tek kişilik mi?
artık hayat bir takım kurslara gitmekten mi ibaret?
şehirler şehir dışına mı taşınıyor?
kendinize gülebilirsiniz ama kendinizi gidiklayabilir misiniz?
kandırılması en kolay canlılar erik ağaçları mı?" gibi birçok soruya ironik bir dille yanıt arayan behiç ak'ın 4.oyunu.
"aileler artık tek kişilik mi?
artık hayat bir takım kurslara gitmekten mi ibaret?
şehirler şehir dışına mı taşınıyor?
kendinize gülebilirsiniz ama kendinizi gidiklayabilir misiniz?
kandırılması en kolay canlılar erik ağaçları mı?" gibi birçok soruya ironik bir dille yanıt arayan behiç ak'ın 4.oyunu.
liseyi bitirmesine ramak kalmış prozac gençliğine hayatında hiç aklına getirmediği soruyu sorduğunda gevrek, eblekimsi, adam sendeci bir ifade ile karşılaşmayı kanıksamış emektar.
kitapdan kafımı kaldırdığımda yaşadığım zaman dilimine lanet ettiğim zaman tüneli.
baki, nedim, fuzuli, hürrem, kanuni, hazerfan, lagari, nefi... karşılaşacağınız isimlerin sadece bir kısmı.
bir çileğin dilinden leyla mecnun temelinde efsane bir örgütün hikayesi...
baki, nedim, fuzuli, hürrem, kanuni, hazerfan, lagari, nefi... karşılaşacağınız isimlerin sadece bir kısmı.
bir çileğin dilinden leyla mecnun temelinde efsane bir örgütün hikayesi...
büyükmekten utandıran derin içerikli çocuk (filozof) kitabı...
öldürdüğünüz filozofu size hatırlatmayı amaçlayan başucu kitabı...
öldürdüğünüz filozofu size hatırlatmayı amaçlayan başucu kitabı...
queen'in 1981 de verdiği efsane konserin yapıldığı şehir. konser kayıtları dvdsi oueen hayranları için vazgeçilmezdir.
bence apartman hem fikirse problem yok. çünkü kim ne kadar eleştirirse eleştirsin vazgeçilmeyen alışkanlık. beyaz saray önündeki parkta mangal yaktıktan sonra balkon hafif kalır. bu mangal olayına tepkide komik, abd yönetimi; bu durum kültürel bir etkinliktir, karışmak doğru olmaz demiş.
karısından sıkılan sokratesin atina sokaklarında başlattığı, ama günümüz insanın saçmalamak ile aynı kefeye koyduğu kavram. oturduğu yerde kavram araştıran değil, hayatı sorgulayarak felsefe yapan üstatlara verilen isim olmalıdır zannımca.bizim boşluğa düşüp yerimizi bulma çabamızdan öte durum yani.
David Lynch'in Kayıp Otoban filmi beni yoldan usandırmıştı. filmin yarısı yol seritleri üzerine. izlediğim en kötü filmdi. bu filmin hastaları var, kusura bakmasınlar.
dadaizm aslında başkaldırı bile değil. dada bebek lisanını temsil eder. tzara burda artık anarşist tavırdan da sıkılmış, bırakmış kendini.dadaist menifesto bile havada kalmış. aslında bu akım bile olmayan akımı gerizekalılar diye bir avrupa filmi var en iyi orda anlarsınız. orjinal adını ya da hangi ülkeye ait olduğunu hatırlamıyorum.fransız ya da italyan yapımı olabilir.
duyduğumda kendimi gülmekten alamadığım kelime. söylenişi hep komik gelir. bi fışkı bide gocuk.