bugün

sevdiği entry'ler

sevmek

iş yerinde öyle kel kafamı kazıya kazıya taşların üzerinde otururken yavaş adımlarla bana baka baka küçük bir hanım geçti,küçücük.
göz kırptım, döndü yoluna devam etti.
tekrar döndü bende tekrar göz kırptım
gözünü kaşıya kaşıya bakmaya başladı.kim bu salak der gibi...
sağ elimle gel işareti yaptım birkaç kere.hiç düşünmeden geldi sol dizime oturuverdi.
2 yaşında en fazla ismi yağmur imiş.o an dünyada henüz hiç tatmadığım belki de benim cahilliğimden olsa gerek bir koku duydum.bir bebeğin kokusu o an bayılacaktım,ne inanılmaz bir koku.
sevmek bu olsa gerek.en saf hali ile tanımadığın birisine sarılabilmek kucaklaşabilmek.
bizler tanış oldukça cırkını çıkarmayı çok iyi biliyoruz.küçük yağmur un bana bakışı kitap adamın ona göz kırpması gibi olmalı sevmek.
ha birde sanırım çocuk/bebek kokusu...
•••allah tüm evli kardeşlerimi,isteyenleri çocuk sahibi yapsın•••

artvin

ınstagram dan yalan olmasın 2015 veyahut 16 yılında artvin ile ilgili bu bilgiyi paylaşmıştım.
görsel
2017 yılında referandumda gözüme artvin'in oyları takıldı...
panik yapmayın kitap adam siyaset yapmaz.
lakin artvin'in referandum sonucu kitap adama tebessüm ettirmiştir.
gözlerinizden,
gözlerinizden öperim...
ve ankara,istanbul izmir derken
muhakkak kitap adam artvin' e gelecektir.şubesiyle beraber...
•••kitaplar cahilliği köreltir,bunu okudukça cahil olan bir adam söylüyor-kitap adam sözü olsun•••

aylak adam

türk varoluşçuluğunun yabancı'sı. "belki de sadece aramak ve bütün kapıları çalmak kafidir" der ya tanpınar, aylak adam bay c de, gerçek sevgiyi bulabileceği kadını aramaktadır. başlı başına bir toplumsal muhalif olan c, bir nevi flaneurdür, yani düşünür-gezer. onun aylaklığı avarelik değildir. aylaklık dünyanın en zor işidir, bedel ödeticidir ve bay c de aylaklığının bedelini; bulmak için değil, aramak için yaşadığından, en sonunda gerçek sevgiyi ona vereceğini hissettiği kadını bulur bulmaz kaybetmesiyle, yani mutluluğa erememesiyle öder.

aylak adam, toplumsal gerçekçiler tarafından batıdan çalıntı ve gerçeklikten uzak olarak değerlendirilmiş olsa da, altmış yıl önceki türkiye'deki kalıplaşmış değerlere yüz vermeyen, onlara karşı çıkmaktan korkmayan ve yalnızlığın getireceği ebedi mutsuzluğa hazır olmasıyla ve dahi olan biten herşeye karşı neredeyse iradesiz kalmasıyla, edebiyat tarihimizin en ayrıksı, en gizemli kahramanıdır.

misvak dergisinin filli boya karikatürü

din kisvesi altında kadını ezme amacı güden; riyakar, ikiyüzlü, çıkarcı erkek egemen toplumlarda sevilebilecek karikatür.

batıyor çünkü bu yobazlara kadının iş hayatında olması, okuması, erkek ile aynı haklara sahip olması. onlara kalsa 4 tane eve alacaklar, istedikleri gece istediklerini becerecekler, o suyunu getirecek, bu ayağını yıkayacak, diğeri kölelik yapacak. ben bunlara değil de bu zihniyet ve tiyniyetteki erkekleri destekleyen kadınlara acıyorum.

edit: imla.

kadın

Kadın olmak zor iş Can'lar... Aşık olsa orospu, terk etse orospu, verse orospu, vermese gizli orospu, öpse orospu, hiç birini yapmasa lezbiyen, bakımlı olsa orospu, gece çıksa orospu, çıkmasa farketmiyor yine bir şekilde orospu... insan yerine koyup sohbet etse fingirdek, etmese nazlı, telefon numarasını verse en ala kaşar, vermezse uğraştırmayı seven kaşar...
Haklısınız beyler....
PEZEVENGE,
herkes orospu...
insanlar ilk önce aynaya bakıp eleştirmeye başladığında işte o zaman dünya daha güzel bir yer olabilir.
Hiç şüphesiz kadın bilene nefes
Bilmeyene nefs tir.
Adamlık cinsiyet gerektirmez efendiler.
Önce adam olmalı insan.

gecenin şiiri

O mavi gözlü bir devdi.
Minnacık bir kadın sevdi.
Kadının hayali minnacık bir evdi,
bahçesinde ebruliii
hanımeli
açan bir ev.

Bir dev gibi seviyordu dev.
Ve elleri öyle büyük işler için
hazırlanmıştı ki devin,
yapamazdı yapısını,
çalamazdı kapısını
bahçesinde ebruliiii
hanımeli
açan evin.

O mavi gözlü bir devdi.
Minnacık bir kadın sevdi.
Mini minnacıktı kadın.
Rahata acıktı kadın
yoruldu devin büyük yolunda.
Ve elveda! deyip mavi gözlü deve,
girdi zengin bir cücenin kolunda
bahçesinde ebruliiii
hanımeli
açan eve.

Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev,
dev gibi sevgilere mezar bile olamaz:
bahçesinde ebruliiiii
hanımeli
açan ev..

otobüste kitap okuyan insan

görsel
Karanlıklara boğulmuş dünyanın,aydınlık kısmını kitaplarda arayan/bulan insanlar sizleri bu kadar rahatsız etmesin efendiler.

yazarların ruh halli

geceleri gökkuşağına boyamak mıdır suçum ?
herkes bağırırken şiir okumak mı ?
susmak mı sözün bittiği yerde,kusmak mı sindirebildiklerinizi ?
apansız uykum kaçıyor kaç gece,bu da mı aleyhime kanıt ?
sondan saymaya başladım adları böyle hoşuma gidiyor.
beğenmeseler de seviyorum ellerimi.
hep olmayacak düşler hayaller görüyorum.
yenileceğim kavgalara giriyorum durmadan.
itiraf ediyorum paçozluğumu...
ah kitap adam ah.

görsel

erkek milletine güvenmek

Ulan insan olmayı beceremedikten sonra kadınınada güven olmaz erkeğinede. insana önce kadın erkek değilde insan diye yaklaşın ve siz kadın erkekler cinsiyet tribine girmeden insan olmaya çalışın. Başkalarını üzerek başkalarını aşağılayarak karaktersiz bir kişilik yerine Etrafınîza güzellikler katarak bir insan size kötülük yaptığında utanacak şekilde bir kişilik oluşturun. Egolarinizdan sıyrılın etrafinizdaki insanların farkına varın. Ya da banane ya hepinizin ölün. Bende öleyim.

bugün pazar

bugün pazar ve nazım ın doğum günü. bugün pazar ve öyle nazım doğdu ki hepinize hikmet. bugün nazım hikmetin doğum günü...
görsel

öğretmen maaşı asgari ücret kadar olsun kampanyası

Her sene müfredat değişirken sesini çıkarma, iki senede bir eğitim sistemi değişirken sesini çıkarma, her gelen eğitim bakanı eğitim sistemini baştan aşağı değiştirirken de ses çıkarma. Sonra da öğretmenlere kız.

Öğretmenleri öğretmemeye iten sistem. Zayıf not verdiği zaman hakkında soruşturma başlatılıyor hatta okulun başarı seviyesi yükselsin diye bizzat okul yönetimi notları yüksek vermesini istiyor. Ne diye senin için uğraşsın ki.

Bizim zamanımızda öğretmenler sertti ama sahiplenirlerdi çocukları. Sigara içmesine, kılığına kıyafetine karışırdı.
Öğrenciler haylazdı ama terbiyesiz değildi.
Şimdi öğretmenini dövmekten gurur duyan öğrencilerin olduğu bir zamandayız.
Kısacası canım kardeşim sen bu insanların aldığı maaşa takacağına sisteme tak. Benim lisedeki öğretmenim pazarda baharatçılık yapıyordu. insanlar o zaman da maaşlarına söyleniyorlardı. Az alıyor, çocuğuma ayıracağı zamanı ev geçindirmek için harcıyor diye.
Yani illa ki arıza birileri çıkar.
Yahu ilk önce siyasilerin maaşlarına baksanız ya. Öğretmene gelene kadar onları sorgulayan. Yahu Türkiye'de yazın bomba üstüne bomba patladı meclisi açmadılar.
© copyright 2005 - 2026