bugün

entry'ler (12)

türkiye nüfusu

Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 824 bin 854 kişi oldu
TÜiK, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla Türkiye nüfusunu açıkladı. Buna göre, nüfus 2025 yılının ilk altı aylık döneminde 159 bin 910 kişi arttı.

bahçelievler belediyebaşkanının pazarcı azarlaması

ayakkabısı 36 bin TL diyorlar. ne mazot fiyatından haberi var ne maaşlardan... çok ilginç bir insan.

çaylak

Uludağ Sözlük'ün neden kan kaybettiğini anladığım sistem.

memesi büyük diye gelin istemeyen kaynana

Kaynana, el alem gelinime bakıp bakıp bir şeyler yaparlar diye endişe etmiş.

kerem aktürkoğlu

Sosyal medyada dolaşanlara göre en büyük Fenerbahçeli Kerem Aktürkoğlu imiş. Bu arkadaşa dava açmıştı Fenerbahçe, hakaret nedeniyle... Fıkra bu kadar

düzgün medeni erkeklere prenses demek

iyi niyetli, medeni, empatik erkekleri bu şekilde küçümsemek, hem erkekleri tekrar toksik rollere itiyor, hem de gerçek ilişkisel olgunluğun değersizleştirilmesine yol açıyor.
Dolayısıyla kekolara gün doğuyor.

türkiye'deki çürümenin asıl nedeni

Bir ülkede işe alımda, terfide, karar mekanizmalarında "ne biliyorsun?" değil de "kimi tanıyorsun?" ya da "kimdensin?" sorusu öne çıkarsa orada üretim değil tüketim, bilgi değil talimat, hizmet değil şov olur.
Devlette, eğitimde, medyada, yargıda, hatta sokaktaki zabıtada bile bu böyle işliyor.
Kopya çekmek, yalan söylemek, hakkı olmayanı almak, torpille öne geçmek...
Bunlar artık bireysel ahlaki zaaf değil, normal davranışlar haline gelmiş durumda.
Çünkü “çalan ama çalışıyor” mottosu, “biz de yapsaydık” kıskançlığı, “bize dokunmasın” konforu topluma sindi.
Kim, ne zaman, ne için yargılanır?
Kimin dosyası rafta, kiminki jet hızıyla işlemde?
Yurttaş, adaletin var olduğuna inanmadığı anda çürüme derinleşir.
Çünkü "hukukun olmadığı yerde herkes kendi yasasını yazar."
Bir ülkenin geleceği okul sıralarında yazılır.
Ama bizde sistem o kadar sık değişti ki; müfredat, sınav, değer eğitimi her 3 yılda bir başka yöne savruldu.
Ve eğitimin amacı “düşünen insan” yetiştirmekten, “itaat eden vatandaş” üretmeye döndü.
Gerçeği araştıran değil, emirle konuşan medya...
Soru soramayan gazeteci...
Yorum yapamayan akademisyen...
Sansürlenen tiyatro, hedef gösterilen sanatçı...
Bu kültürel çöküş, toplumu da pasifize eder.

Çürüme bireyde değil, sistemdedir.
Ve sistem kendini temizleyemezse, bu çürüme rutubet gibi her yere yayılır.
Kurumlar, değerler, insanlar…
Ve bir gün herkes burnunu tıkayıp geçmeye çalışır; ta ki yapı tamamen çökmeye başlayana kadar.

şikayetvar com'a yazan sahte diploma mağdurları

Kaçak yoldan diploma alıyorsun, sonra da ‘bu sahteymiş’ diye şikâyet ediyorsun.
insan artık dolandırılacağı dolandırıcıyı da seçemiyor.

yıllar sonra sözlüğe dönen yazarlar

Bir 8-9 sene sonra yeniden bir başlayayım dedim.
önceki mail adresimi hatırlıyorum ama kullanıcı adımı değiştirmişim. sonuncuyu asla hatırlayamıyorum. sağlık olsun. bu da kullandıklarımdan biriydi.

iyi ki almışım denilen eşyalar

Akıllı saat, sadece zamanı değil hayatı da kurtarıyor. iyi ki almışım dediğim nadir teknolojilerden.

sahte diploma ile ne olmak istersiniz

Sahte diploma kullanarak bir şey olmak istemem çünkü diplomasız da en tepeye kadar çıkabiliyorsunuz. Fırsatlar ülkesinde yaşıyoruz.

ferdi zeyrek suikastı

Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in avukatı Necibe Karaoğlanlar Hasgör geçtiğimiz aylarda herhangi bir suikast belirtisi bulunmadığını açıklamıştı.
(bkz: https://www.manisakulisha...-suikast-belirtisi-var-mi)
© copyright 2005 - 2026