bugün
- from gold from dust28
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- sözlüğün manyak dolu olması4
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- parcalandim toparlanamiyorum35
- evli bir adama aşık oldum sözlük17
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı9
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı15
- senin aklini alirim9
- senin aklini alirimin mürdüm rengi kazağı8
- birine aşık olup kafayı yemek9
- fiziği güzel sözlük kızları56
- damarsız tüysüz manisa yaprağı11
- şampuan yerine saç kremi almak6
- pasifler apartmanı2
- çok fena hardcore seks döndüğü düşünülen yerler8
- kadının en öpülesi yeri11
- fatma betül sayan kaya70
- ara sıra kadın gibi hissetmek15
- gecenin şarkısı5
- izmir'in akp'ye geçmesi20
- iki çıplak erkeğin arkadaşça aynı yatakta uyuması10
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita17
- sydney sweeney'in memeleri6
- ismet'in gereksizliğe adanmış hayatı8
- adalet ve kalkınma partisi7
- geceleri şam tatlısı diye ağlayan pezevenk4
- ups boobs ve diğer sözlük kızları5
- sözlük yazarları mutlu olmak için neler yapıyor9
- ilk buluşmaya kocam yazan pastayla gitmek11
- balkonda oturan kalmaması3
- kuran da namazın olmaması12
- gs'nin 8 şampiyonluğu iptal edilecek5
- edirne çingenesi2
- memeleri kafam kadar kız24
- sözlük yazarları köfte ekmeği nasıl tercih ediyor12
- öbür sözlükten gelen yazarlar2
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak12
- durduk yere bir kıza bütün servetini vermek5
- uğurcan çakır8
- belçika attı5
- sabahın köründe işe giden ezik13
- gece döner bıçaklı şirinler tarafından kovalanmak5
- akp'nin kürdistan'a hazırlanıyor olma ihtimali13
- görsel yükleme problemi5
- kudüs2
- özgür irade yanılsaması2
- kötü karekterlerin iyi den daha güçlü olması2
- özel uçak alacaklara tavsiyeler8
- ismet gurbuz 2024'ün çaylak olması5
entry'ler (6)
kitap okumakla alakalı duyduğum iki genel itiraz var. biri "kitap okumanın bana ne faydası olacak" diğeri “ben kitap okuyamıyorum, sıkılıyorum” şimdi, bu iki itiraz da kitap okuma eyleminin altında yatan temel amacı görememekten kaynaklı. kitap okumak, kendi içerisinde disiplini olan bir eylemdir ve aslında bize gündelik hayatımız için faydalı olan tarafı da bu disiplin kısmından gelir. yoksa, kitap okumanın entelektüel açıdan öyle sanıldığı gibi dev faydaları yoktur.
kitap okumanın esas faydası, bize sürekli fokurdayan bir tencere misali kaynayan zihnimizin altını kısıp, kendimizi tek bir şeye odaklayarak eğitme fırsatı tanımasındadır. “ben kitap okuyamıyorum” demek, “ben bu dünyada ömrümün sonuna kadar benimle birlikte olacağı kesin olan tek şeye yani “zihnime” hakim olamıyorum demekle aynı şey. sen bir köşeye çekilip belli bir süre kendinle vakit geçiremiyorsan yani zihnine hakim olamıyorsan, hayatına, kaderine, geleceğine nasıl hakim olmayı bekliyorsun? şimdi kitap okuma eylemine bir de böyle bakın. yani kitabın kendisinin size katacağı şeyleri değil, kitap okuma eyleminin size kattığı şeyi fark edin. o zaman bu basit olayın önemini daha iyi anlayacaksınız
kitap okumanın esas faydası, bize sürekli fokurdayan bir tencere misali kaynayan zihnimizin altını kısıp, kendimizi tek bir şeye odaklayarak eğitme fırsatı tanımasındadır. “ben kitap okuyamıyorum” demek, “ben bu dünyada ömrümün sonuna kadar benimle birlikte olacağı kesin olan tek şeye yani “zihnime” hakim olamıyorum demekle aynı şey. sen bir köşeye çekilip belli bir süre kendinle vakit geçiremiyorsan yani zihnine hakim olamıyorsan, hayatına, kaderine, geleceğine nasıl hakim olmayı bekliyorsun? şimdi kitap okuma eylemine bir de böyle bakın. yani kitabın kendisinin size katacağı şeyleri değil, kitap okuma eyleminin size kattığı şeyi fark edin. o zaman bu basit olayın önemini daha iyi anlayacaksınız
kendisi inadı bırak adlı şarkısıyla ve o albümdeki öbür şarkılarla küçüklüğümde önemli bir yere sahiptir. müzik zevkim seneler içinde çok değişmiş olabilir; ama ben hala bu adamın türkiye'de bu türde yapılmış müzikler arasında çok iyi bir yerde olduğunu düşünmekteyim.
geçen yıl bu zamanlar "arasınlar, beni işe almaları lazım, no'lur beni alsınlar" dediğim firmadan yarın istifa edeceğim çünkü ne demişler? be careful what you wish for. kafam biraz karışık, odamda oturuyorum.
toplumun evlilik baskısı komedisine verilecek cevapların çok nazik olması gerektiğini düşünmüyorum. bu yüzden kendimce tavsiye edeceğim yanıtlar;
- evliliğe inanmıyorum.
- iyiyim ben böyle.
- sana ne .
- size ne.
- yaşlanmak için çok gencim.
- evliliğe inanmıyorum.
- iyiyim ben böyle.
- sana ne .
- size ne.
- yaşlanmak için çok gencim.
hızlı olan öder.
veya parası olan öder.
veya parası olan öder.
1- seni içime gömdüm - andrew jolly
ismine aldanıp çiçek böcek edebiyatı zannetmeyin. andrew jolly'nin hayatı boyunca yazdığı iki kitaptan biri. yazar hakkında pek bilgi yok. oldukça gizemli. kitabın çevirisini de tomris uyar yapmış. yani kaliteli bir çeviriden okuyacaksınız. edebi hazzın doruklarına çıkmak isteyenler kaçırmasın. bazen bir tabutu sırtlarsınız. işte onun romanı. kısa ama etkileyici.
2- peygamberin son beş günü - tahsin yücel
bu da dini bir kitap değil. peygamber lakaplı bir komünist var. olay örgüsü şahane. tahsin yücel dili oldukça sade, sarih bir anlatımı var. her kelimenin türkçesini kullanması bile sizi rahatsız etmeyecek bu romanı okurken.
3- bir gün tek başına - vedat türkali
1960 darbesi öncesi ülkenin sosyolojik, ekonomik durumunu sahne sahne görebilirsiniz. vatanı dert eden birinin her şeyden elini eteğini çekip korunaklı bir aile hayatı yaşamasının ne kadar zor olduğunu göreceksiniz. karakterler sürekli içinden konuşuyor. çok uzun bir roman ama altını sürekli çizeceksiniz. kenan'ı bu korunaklı aile hayatından bir aşk çekip çıkaracak.
ismine aldanıp çiçek böcek edebiyatı zannetmeyin. andrew jolly'nin hayatı boyunca yazdığı iki kitaptan biri. yazar hakkında pek bilgi yok. oldukça gizemli. kitabın çevirisini de tomris uyar yapmış. yani kaliteli bir çeviriden okuyacaksınız. edebi hazzın doruklarına çıkmak isteyenler kaçırmasın. bazen bir tabutu sırtlarsınız. işte onun romanı. kısa ama etkileyici.
2- peygamberin son beş günü - tahsin yücel
bu da dini bir kitap değil. peygamber lakaplı bir komünist var. olay örgüsü şahane. tahsin yücel dili oldukça sade, sarih bir anlatımı var. her kelimenin türkçesini kullanması bile sizi rahatsız etmeyecek bu romanı okurken.
3- bir gün tek başına - vedat türkali
1960 darbesi öncesi ülkenin sosyolojik, ekonomik durumunu sahne sahne görebilirsiniz. vatanı dert eden birinin her şeyden elini eteğini çekip korunaklı bir aile hayatı yaşamasının ne kadar zor olduğunu göreceksiniz. karakterler sürekli içinden konuşuyor. çok uzun bir roman ama altını sürekli çizeceksiniz. kenan'ı bu korunaklı aile hayatından bir aşk çekip çıkaracak.