bugün

sevdiği entry'ler

tarih ne kadar gerçek

kaynaklara göre değişir. mesela hitit-mısır savaşının galibinin mısır olduğu sanılıyordu uzun yıllarca. çünkü ramses savaş sonrası zaferini bildiren yazılar hazırlatmıştı. hititler kayıtlarını pişmiş toprağa yazıyordu. dolayısıyla papirüse yazılan mısır kaydı günümüze ulaştı. sonrasında greklerin suriye ile aldığı bir kayıt ortaya çıkınca durum anlaşıldı.

istiyorsan gel bana bakarak 31 çek

Bir erkek çocuğunun onu silkmek isteyen dayıya söylediği söz. Anadolu irfanı yine kameralara yakalandı.

https://twitter.com/yokma.../1206577491718148097?s=19

(img:#1948947)

Edit: üstteki linkte bulunan video silinmiş galiba. Yeni link:

https://twitter.com/ferig.../1206617423048302597?s=19

ev basıp dayak atan komşunun serbest kalması

Sorun infaz sisteminde. Ceza alıyor, yatarım yok. Hapishanelerin durumu ortada. 'insanlar nöbetleşe uyuyor' denen hapishaneler var.

Cezanın amacı, öç almak değildir. Nispeten caydırıcılığını kabul ederim ama esasen, cezalandırmanın amacı, ıslahtır. Modern dünyada böyledir.

Senin verdiğin ceza, caydırıcı değil. Islah ediyor mu? Hayır. içeri giren daha psikopat, damgalı vaziyette dışarı çıkıyor. Adamın suçlu olması hapishanede kötü koşullarda yaşamasına neden olamaz. Popülist olmamak gerekir. Her şey insan için. Adam içeride kafayı yiyiyor. Dışarı çıkıyor iş bulamıyor.

Sen artık, cezanın ne caydırıcılığından ne de ıslah amacından bahsedebilirsin.

infaz sistemi, adaletin alt başlığı gibi değil başlı başına sağlık gibi, eğitim gibi ayrı olarak ele alınmalı. Hedef süreler ve hedef aksiyonlar belirlenip harekete geçilmeli.

Geldiğimiz nokta şu:

Suçun mağduru, isyan ediyor. Suçlu, pişman olmuyor, sistem onu daha da yoldan çıkarıyor. Toplumun dibine dinamit konmakta.

Çok uzattım ama son bir şey. Tabiat halinden devletli yaşama geçerken, gerekçeler farklı olsa da, toplum sözleşmesinin temelinde, cebir tekelinin devlet denen aygıta devredilmesi yatar.

Yani bireyler, suça karşı müeyyide uygulama yetkilerinden vazgeçmişler, bunu devlete devretmişlerdir.

işte cebir, zor kullanma tekeli aslında bu kadar hayatidir. Ve bu, bizim ülkemizde maalesef işlemiyor. Acilen aksiyon alınmalı.

mehmet aydın öldü

Cem garipoğlu'nun öldüğüne inanan buna da inanır.

karadeniz vapuru nun 1926 tarihli avrupa gezisi

içerisinde modern giyimli öğretmen, ressam, sanatçı, milletvekili bulunduran vapurun yaklaşık 3 ay boyunca Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde (Barcelona, Le Havre, Londra, Amsterdam, Hamburg, Stockholm, Helsinki, Leningrad, Danzig, Gdynia, Kopenhagen, Anvers,
Marsilya, Cenova, Napoli...) "yeni Türkiye" yi tanıtma amaçlı yaptığı gezidir.

Gemide resim sergileri, anadoluya ait el işleri, tütün, Kütahya Çinileri, hacıbekir lokumu ve tiftik keçileri de dahil birkaç hayvan bulunuyordu.

Buraya kadar her şey tamam.
Fakat gemide gerek giyimiyle, gerekse bize ait olmayan batılı tarzda dans figürleriyle dikkat çeken kadınlar da vardı. Bu, yeni Türkiye artık budur demekti.

Peki bu yapılan "biz artık Osmanlı değiliz, biz artık size benziyoruz." demek değil de neydi?
Aslında bu gezi değildi, bu tanıtım değildi.
Zaten kendilerine ait olan Adamların giyim ve eğlence tarzını onlara mı göstereceksin? Bu resmen biz size benziyor bakın diyip yaranmaya çalışma girişimidir.

ingilizlerin ve bütün avrupanın Atatürk sevgisini biraz daha net anlıyorum artık...

atatürk ü sevmeyenlerin orospu çocuğu olması

Bu durumda şiirinde ona koca teres diyen Sabahattin Ali, burjuva Kemal diyen nazım hikmet de orospu çocuğu oluyor size göre.

Atatürk'e Atatürk düşmanlarının yanında bile küfür etmem ama böyle bir başlık açacak kadar hadsiz olan birisi asıl orospu çocuğudur. Atatürk'ü sevmiyorum, küfür de etmiyorum ona. Küfür etmedikçe sevmeme hakkım da var. Git ananın amına akit gözyaşlarını.

ismail alpen'in rusya nefretinin nedeni

Bilenler bilir; ismail alpen günde hiç yoksa 2-3 adet Rusya karşıtı tweet atar. Var bir Karın ağrısı...

Sürekli s400'lere karşı.
Sürekli 'Rusya Kırım'ı işgal etti' diye ağlıyor... hatta daha ileri gidip Amerikan ambargolarını destekliyor. Sanki ırak'ı, Suriye'yi, Afganistan'ı, Vietnam'ı bilmiyormuş gibi...

Ya arkadaş sen liboş değil miydin? Kırım halkının %90'ı referandumda Rusya'ya katılmak yönünde oy kullandı. Rusya da topraklarına kattı. Sizin gibi liboşların 'halkın kendi kaderini tayin hakkı' goygoyu yok muydu?

Hala Balkan ve Avrasya Türklerinden kızıl Elma falan mı bekliyorsun nedir? Azeriler bile Rusları bizi sevdiklerinden fazla seviyorlar. Nedir bu ambargoları savunacak kadar Amerikancılık, Anti-Rusçuluk?

çav bella çalınmasına öfkelenip ateş açan bekçiler

Bara gidilmiş.
Ne çalınırsa çalınsın size ne.

Sultangazi'den 50 yılda bir bebek'e bara gidilince satın aldıklarını sanıyor bu görgüsüz takımı.

2.bir husus.
Çav bella'nın hangi cümlesi analarına sövülme etkisi yarattı acaba?

Birde bekçi ne, bekçi kim.
Bir bana mı bir yere kapak atamayan torpillileri doldurma amaçlı uydurma bir yer gibi geliyor.

tesla nın sırp olması

çok tartışmalı bir konuya değinmiş sevgili krist.

biliyorsunuz, dünyada üç önemli tesla müzesi var. biri sırbistan'da. belgrad'da tramvay ile gidilebilen biraz tepede kalan hoş bir yerde. ikincisi zagreb'teymiş. üçüncüsü de amerika'da. peki neden böyle üç tane müzesi var? çünkü, efendim, tesla paylaşılamıyor. açayım.

tesla bir ortodoks bir din adamının oğluydu. biliyorsunu sırplar ve hırvatların tek farkı, sırpların ortodoks, hırvatların katolik olmasıdır. işte babasından dolayı sırplar kendisini sırp addediyor. zaten tesla da sırp olduğu için gurur duyduğunu falan söylemiş, rivayetlere göre. koskoca tesla'nın müzesinde bunlar sergileniyor, icadlarının yanında. evet. neyse, öte yandan tesla hırvatistan'da doğmuştu. buradan da hırvatlar kendisini sahipleniyor. bilimsel çalışmalarının büyük kısmını da amerika'da yapmıştı. amerikalılar da kendisini bu açıdan sahipleniyor.

aslında sadece tesla için değil, yugoslavya'nın pek çok ünlü kişisi için benzer tartışmalar vardır. mesela ıvo andriç bir hırvat idi ama bütün ömrünü belgrad'da geçirmişti. bosna'daki vişegrad'da doğmuş ve kitaplarında orayı anlattığı olmuştu. öte yandan tito. kimine göre sırp kimine göre hırvat. bu böyle sürüp gider. aslında konuyu daha da genişletecek olursak, balkanlarda iç içe geçmişlik öyle boyuttadır ki milli sınırlar dediğimiz son derece sunidir. bunu bizim tarihimizde dahi görmek mümkündür. örneğin ittihatçi ibrahim temo bir arnavut idi. ama sturgalı idi. ve hayatının büyük kısmı romanya'da geçirmişti, osmanlı'nın ihtilalci örgütünün kurucularındandı. falan filan.

kötü bir anneye sahip olmak

Kötü anne ne demek ? Bir annenin kötü olamayacağını sananlar annesiz olmaktan iyidir demişler. Size bir anne anlatacağım şimdi siz kararınızı verin iyi midir kötü müdür annesizlikten kötü anne.

Çocuğu yemek yemedi diye bacağına tabak fırlatıp, porselenin dizine girmesine neden olanve pişmanlık duymayan,

Yaramazlık yaptı diye kış vakti balkona kilitleyip camdan üzerine soğuk su atan,

Sizi ölümüne dövüp " babana söylersen seni gebertirim okuldaki cemil yaptı " diyeceksiniz diye tembihleyip cemil nin okuldan atılmasına sebep olan,

Babanızı hep aldatıp sizi tehdit eden, babanizi ayakta uyutan,

Engelli olduğu için sürekli babanızı eksik adam olarak görüp herkesin içinde " utanıyorum dilenci gibi " diyen.

Ayni anda bir cok erkekle kırıştıran. Evli erkeklere metres olan,
Hastane acillerinden çıkamayan. Otellerde her halti yiyen bir anne.

Yalandan geceleri çalıştığını söyleyen,

Önünüze iki lokma yemek koymayı çok gören. Babanızın ölmesi için uğraşan bir anne. Kemoterapi gören kocasına dahi çaydanlık firlatmaktan çekinmeyen bir anne.

Tüm mali sattirip yillarca en luks yerlerde gezip, yiyip içip gönlünce yaşayan. tatile gidip sizi evde bir ekmek bir margarinle başbaşa 10 gün bırakan bir anne.

Bu anne gerçek maalesef. Çok şükür ki benim annem değil. Binlerce kez şükür. Çok yakınımda bir kadın maalesef çok yakınımda. Tiksiniyorum.

Şimdi siz karar verin annesiz olmak mı kötü anne mi?

katar ın güney kıbrıs ta doğalgaz araması

katar orada bizimle de ortak çalışıyor yalnız. yavuz sondaj gemisi qatar petroleum helikopterleriyle ortak çalışıyor.
© copyright 2005 - 2026