bugün

bir chpli olarak önüme koyup düşündüğüm nesne. şapkayı düşünmüyorum tabii o kadarını da biliyoruz. bi süre böyle düşünücem. sonra bir de "halk" var inilecek.. "hatalar" var ders alınacak.. yüzde altmıştan özür dilenecek.. "aslında benim lafım size değil ortaya yani" denecek en azından. fildişi kule terk edilecek. yükümlülüğüm çok ama şapka işi tamam ona tik attım.. o tamam. şimdi halk.. tamam.
kasket şeklinde ecevit ile özdeşleşen şekilde olanları vardır.

kasket giymeyi severim.
kelliği gizleyen başlıktır. özellikle sadece yan tarafları dökülmemiş olan erkekler çok kullanırlar. sünnetli olanlar için ve kondom için de söylenen argo tabirdir.
kanunla giyilmesi zorunlu kılınanı, lazımlığa benzemektedir.
evet efendim,

kesilesi başınızın üzerine bir şapka taktığınızda ana karnında günler geçirdiğiniz ya da öldüğünüzde solucanların yağlarınızı tıka basa yiyecekleri kiminizin aklına gelir ki?!

sonuçta bir şapka değil mi altı üstü kafayı örten. sonra bir de şuna şapka derler,

denizcilik terimi olarak;direklerin üst uçlarına geçirilmiş yuvarlak tabla.

kukuleta demeyi unutmuşum yazıklar olsun.
görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
Görüyom, işitiyom, ekseri, niyeyse, kulakları kapatmadan kafaya geçirilen, şekil herhal, baba şapkasının alternatif kullanım alanına; toplu taşıma aracı içinde, araca, genelden özele, varoş bi semtten merkezi bi yere hareket eden bi araca, örnekse ateştuğla-mecidiyeköy (92 Ş) -ancak- arka kapıdan binenlerden kaynaklanan akbil yığılmasını elden ele ön tarafa tam da akbilin önünde konuçlanmak zorunda kalarak akbilleri basma görevine, çıkardığı sesten midir nedir akbilleri adeta bi oyun edasıyla basacak olan adama, zayiat vermeden gönderilmeleri için torba niyetine kullanılması örmek verek istiyom. Senin de bi örneğin varsa örnek yaz 92 Ş'ye gönder. Sürprizlere açık ol.
Keçe, hasır, kumaş, ip vb. ile yapılan başlık.
Rock grubu

yeterince tanınmamış olmasına rağmen piyasadaki rock gruplarına taş çıkarır.

Ahşap evler.
ver bana düşlerimi.
unutamazsın.

dinlenesi şarkılarındandır.
soğuk mevsimlerde atkıyla tamamlanan harika ötesi bir aksesuardır.
siyasi literatürde süleyman demirel ile özdeşleşmiştir.
(bkz: şapkamı alır giderim)
argoda prezarvatife verilen addır
türkiye'de 28 kasım 1925 tarihinden itibaren yaygın olan, atatürk tarafından kastamonu'daki bir gezisinde özendirilen ve ardından da kanun çıkarılan dinsel giysilerin ortadan kaldırılmasnı kolaylaştıran bir başlıktır.
dedelerin kafayı soğuktan korumak için giydikleri başlık.

(bkz: başlığı başlıktır diye tanımlamak)
bir tuncer cücenoğlu oyunu. esas kahramanın sürekli aksiliklerden kurtulamaması, okurken bana yaşar ne yaşar ne yaşamaz'ı anımsattı. yeter artık, olsun da bitsin derken buluyorsunuz kendinizi.
cikarilip one koyulan hede.
kökeni latince cappa'ya dayanır.

Eski Yunanistanda şapkayı yoksullar giyerdi.

Eski Roma imparatorluğunda ise durum tam tersiydi; şapka zenginlerin aksesuarıydı.
insanları ördek gagası gibi gösteren nesne.
ahşap evler, ver bana düşlerimi şarkılarıyla beğeni kazanmış grup.

http://sapka.anatolianrock.com/
Başa giyilen başlık anlamında latince cappa anlamında bir kelimedir. Bay, bayan ve çocukların sokağa çıkarken gerek aksesuar, gerekse sıcak veya soğuktan korunmak için giydiği kumaş, hasır, fötr veya çeşitli maddelerden yapılmış değişik desen ve şekillerde olan kıyafeti tamamlayan bir aksesuardır.

Genel olarak şapka ;

* Statü semboludür

* Kıyafetin veya üniformanın parçasıdır

* Güneş ve soğuktan koruyucudur

* Siyasi ve dinsel mesaj taşır

* Cezbedici ve dikkat çekicidir

* Kötü görüntüyü saklar

* Görünüşe otorite, itibar ve güven verir

* Kıyafeti tamamlıyan bir aksesuradır

kaynak : http://www.senocak.com.tr
dini bir sembol değildir.
prezervatife prezervatif demekten çekinen insanların prezarvatif yerine kullandıkları sözcük.
insanların kafalarına belirli amaçlar için, ya da amaçsızca taktıkları, giygi. tam giygi mi aksesuar mı belirsizdir aslında. bu sorunun yanıtını umarım entarinin ilerleyen yerlerinde alırız. şapka aslında ülkemizde takılması gereken bir giygidir. evet buradan da anlıyoruz ki şapka giygi değil aksesuardır, nitekim giygi giyilir, aksesuar takılır. bu sorunu da hallettikten sonra, şapka takma zorunluluğuna geri dönelim. efendim biliriz hepimiz, atatürk'ün devrimleri arasında, şapka devrimi de yer alır. şimdi o zaman şapka takıyor olmamız gerekmez mi, ya da anarşist miyiz biz neden takmıyoruz, sadece hip-hop'çılar mı saygılı şapka kanununa, sorularını sorabiliriz kendimize. tabi amaç başkadır bu kanunda ama, ilkokuldaki bilgiler tazelenirse böyle bir zorlama-sonuç çıkarmak da mümkündür.
süleyman demirel denilince akla gelen ilk unsur.
bir zamanlar kanunu bile olan bir olgu.
© copyright 2005 - 2026