bugün

göktürkçe "düşün" fiili.
en seksi harflerdendir. dişidir.

şahsen, eğer harf olsaydım en çok ö harfiyle yatmak isterdim, çok arzuluyorum öyle böyle değil.
ardından p gelen harf.
alfabemizin on dokuzuncu harfi olma şerefine nail olan tek harftir.
bir adama öröspü çöcüğü derseniz size güler.lakin o*spu cocugu derseniz...*
en korkulan şey olan ölümü temsil eden harftir. dikkatli bakarsanız korkudan çığlık atan bir yüz görürsünüz ö de.
nedeni yok ama içinde bu harfi bulunduran kelimeler şiirsel değildir. içinde ö bulunan çok az şiiri beğenirim.
o'nun kardeşi. ayrıca ö harfi ilk hece hariç başka bir hecede bulunursa o kelime küçük ünlü uyumuna aykırı olur.
burnu olmayan şaşırma ifadesidir. Ö
o harfinin cinsiyet değiştirmiş halidir.
Avrupalıların :o ifadesi yerine kullandıkları harf.
başlığı hortlayınca, alfabeden kaldırıldı sandığım harf.

(bkz: ö şimdi esker).
almancada "o umlaut" olarak geçen harftir. kelimelerin içinde "ö" ya da "oe" şeklinde yazılır.
akıllara araftaki* ömer özsipahioğlu karakterini getiren harftir.
karakter, amerikaya gittiğinde ilk olarak noktalarını kaybettiğinden dem vurur.
o değil diğeri.
şaşkın bir hali olan harfimiz.
noktaların üzerine yere paralel iki çizgi çizersek, öööööö diyen bir insana benzeyen harftir.
(bkz: o değilde) kelime grubundan sonra geldiğinde espiri yapılabileceği zannedilen harftir.
macar müzisyen Bakos Arpad ve arkadaşlarının "experience - the eastern wind" albümünün 6. parçasıdır.
yanlış bilmiyorsam; alfabemizde bulunan bir sesli harf.
o'nun umlaut almış halidir.
alfabenin 19. harfi olan "ö" başındaki iki noktayla diğer harflere gider yapmaktadır.sanki tükürecekmiş gibi duruyo lan.
örümcekördeközlemgibi kelimelerin başında yer alan harf.
öküzün baş harfidir.
insana şirin gelen bir harf olarak görünse de aslında çok tehlikeli harflerimizden biridir. çocuklar korkutulduğu zaman bu harf büyük önem taşır.
© copyright 2005 - 2026