bugün
- hükümet değişse ülke düzelir mi10
- hepinizin agzina biber surcem5
- sözlükte kimsenin kalmaması5
- gulmekicinyaratilmis11
- arkadaşlar ben güzel miyim4
- opel alman arabası mı sorunsalı3
- lahana turşusu3
- kylie minogue4
- evlenilmeyecek 4 erkek3
- sözlük kızları dans ediyor3
- çocukların sürekli abur cubur istemesi7
- saldıran köpeğe şma demek4
- hamburgerin çok abartılması5
- en büyük aşklar pilav üstü az kuruyla başlar4
- güzel kızların her zaman haklı olması4
- pahalıyı dayanıklı sanmak5
- aşk acısı çekiyorum sözlük13
- dublajı orjinalinden daha iyi olan izlenceler6
- aynalı tahir2
- anayasa mahkemesi'nin engelli emekliliği iptali3
- orjinalinden iyi coverlar4
- sağır sürücü2
- çerçeve yasa9
- şumen macırı ramadan ağa2
- erdogan'a yarayacak diye mizmızlanmak4
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- tıraş olmayı öğreten baba2
- aklına her geleni başlık yapan densiz2
- aşkını bir sır gibi senelerce saklamak3
- nickten isim tahmini yapmak10
- masak'ın ahbap bağışlarını incelemesi4
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- büyünce sürekli çikolata yiyeceğim fikri2
- sokakta 1 lira isteyen emo2
- guinness birası5
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı12
- isteklerinize nasıl sınır koyuyorsunuz5
- mazot fiyatlarının suçlusu3
- başkasının diş fırçasıyla dişlerini fırçalamak2
- midilli adası8
- zorunlu eğitim9
- sinem dedetaş11
- internetin artık ölmesi2
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi6
haç şeklindeki darağacı.
farsça çar+mıh diye oluşmuş olan kelime.bu kelimede ki "çar" dört, "mıh" ise çivi demektir. yani hasılı çarmıh dört çivi demektir.
"Kimi öptüm de kurtuldu çarmıha çakılmaktan? "
genelde insanları germeye yarayan bir alet.
marangoz yusufun oğlu isa (sıktınız ama... mühendis,doktor,öğretmen,psikolog-psikiyatr olmuşsunuz hala tanrının oğlu diye diretiyorsunuz...) saklanırken ve judas onun yerine çarmıha gerilirken, yanında iki kardeş daha aynı akibete uğramıştı.. disma(s) ve gesta(s) biraderler... aynı kurul tarafından yargılandılar ve açmaz olan, bu kurulun yargılarına güvenilmeli mi sorusuna yanıttır...
hiç bu hırsız biraderler adına dua edildiğini duymadım ve okumadım...
hadi bakalım kuzucuklar, okuyun-araştırın ve yanıtlayın bu entryi... öyle kuru-sıkı tehditlerle olmuyor...
hiç bu hırsız biraderler adına dua edildiğini duymadım ve okumadım...
hadi bakalım kuzucuklar, okuyun-araştırın ve yanıtlayın bu entryi... öyle kuru-sıkı tehditlerle olmuyor...
eski iran mitlerinde bu objeye rastlanır, hatta babasız doğum falan bile var...
hristiyan teolojiisine göre tanrının kendisini insanlığın kurtuluşu için feda ettiği yer.
dört çivi anlamına gelen farsça bir terkip olan çehar mih biri yatay, öteki dikey 2 ağacın oluşturduğu haç şeklindeki dar ağacını ifade eder. buna haç ve salib denmektedir.
Dört anlamına gelen "çehar" ve çivi anlamında "mıh" kelimelerinden oluşmuş kelime.
çar:dört, mîh:çivi’den mürekkeb kelime, çarmıh.
Çarmıh kelimesi Farsçada kullanılan cahar ( dört ) ve mıh ( çivi) kelimelerinin birleşmesinden türemiştir. isa’nın çarmıha gerilmesi için ellerine ve ayaklarına saplanan çivileri ifade eder.
hac yani artı işaretinde bir tahta ayak ve ellerden çivilenerek insanlar kan kaybından ölene kadar ölüme terk edilir. 1 saaten fazla sürer genelde ölüm.
Çarmıh, Farsça çehar(dört) ve mıh(büyük çivi) sözcüklerinin birleşiminden oluşan, Antik Çağ'da özellikle Roma imparatorluğu tarafından Romalı(Latin) olmayan barbarlara siyasi sebeplerden dolayı uygulanmış vahşi bir cezalandırma yöntemiydi. Çarmıh, "dört çivi" demek olup birbiri üzerine çapraz konmuş iki tahtadan oluşan darağacıdır yani. isa'nın MS 33'te Romalılar tarafından çarmıha gerilmesinin sebebi Antik Yunan'daki Pharmakos(günah keçisi) ile bağlantılı olarak insanlığın günahlarını sırtlayıp kendini haçta feda etmesi masalı değil tam tersine kendisinin Yahudilerin kıralı olduğunu iddia etmesi ve Roma'nın siyasi bütünlüğünü bölmesiydi yani isa'nın olayı dini değil aksine siyasidir. isa'nın gerildiği çarmıh üzerinde Yahudilerin Kıralı Nasıralı isa anlamına gelen iesus Nazarenus Rex iudaeorum'un kısaltması olan iNRi yazar.
islam'a göre isa'nın çarmıha gerilmeyip Allah tarafından gökyüzüne yükseltilmesinin sebebi, Tevrat'a göre çarmıh gibi darağacında infaz edilmiş kişinin lanetli sayılmasındandır.* Mantıken* dine göre peygamber ya da mesih olduğu iddia edilen kişi, lanetli olamaz.
islam'a göre isa'nın çarmıha gerilmeyip Allah tarafından gökyüzüne yükseltilmesinin sebebi, Tevrat'a göre çarmıh gibi darağacında infaz edilmiş kişinin lanetli sayılmasındandır.* Mantıken* dine göre peygamber ya da mesih olduğu iddia edilen kişi, lanetli olamaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar