bugün
- çok fena hardcore seks döndüğü düşünülen yerler8
- sydney sweeney'in memeleri6
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- evli bir adama aşık oldum sözlük14
- fiziği güzel sözlük kızları56
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı11
- fatma betül sayan kaya70
- damarsız tüysüz manisa yaprağı11
- belçika attı6
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- gece döner bıçaklı şirinler tarafından kovalanmak5
- ismet'in gereksizliğe adanmış hayatı8
- kadının en öpülesi yeri11
- durduk yere bir kıza bütün servetini vermek4
- hangi aktörle aynı filmde oynamak isterdiniz3
- karaağaç tahta kave3
- iki çıplak erkeğin arkadaşça aynı yatakta uyuması10
- görsel yükleme problemi5
- sözlük yazarları mutlu olmak için neler yapıyor9
- yağmuru kim döküyor4
- uğurcan çakır7
- from gold from dust18
- sözlükteki kız yazarları deşifre ediyorum4
- birine aşık olup kafayı yemek3
- ilk buluşmaya kocam yazan pastayla gitmek11
- ara sıra kadın gibi hissetmek15
- ben geldim lazanyalar3
- kuran da namazın olmaması12
- ismet gurbuz 2024'ün çaylak olması5
- gece araba sürerken dinlenecek şarkılar2
- ismet birader cinleri biliyor mu sorunsalı3
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita17
- izmir'in akp'ye geçmesi20
- traveler vs iock4
- sudi özkan'ın hayatını kaybetmesi2
- başkasının evinde sıçamamak4
- puzzle2
- ibneder4
- sözlük yazarları köfte ekmeği nasıl tercih ediyor12
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak12
- şarbon toplayan çocuk2
- leonidas9
- kovacan2
- özel uçak alacaklara tavsiyeler8
- claudian clouds6
- arda güler3
- biraderi tenhada kıstırmak3
- görünmez savaş uçağı5
- memeleri kafam kadar kız21
- en iyi antidepresan5
haç şeklindeki darağacı.
farsça çar+mıh diye oluşmuş olan kelime.bu kelimede ki "çar" dört, "mıh" ise çivi demektir. yani hasılı çarmıh dört çivi demektir.
"Kimi öptüm de kurtuldu çarmıha çakılmaktan? "
genelde insanları germeye yarayan bir alet.
marangoz yusufun oğlu isa (sıktınız ama... mühendis,doktor,öğretmen,psikolog-psikiyatr olmuşsunuz hala tanrının oğlu diye diretiyorsunuz...) saklanırken ve judas onun yerine çarmıha gerilirken, yanında iki kardeş daha aynı akibete uğramıştı.. disma(s) ve gesta(s) biraderler... aynı kurul tarafından yargılandılar ve açmaz olan, bu kurulun yargılarına güvenilmeli mi sorusuna yanıttır...
hiç bu hırsız biraderler adına dua edildiğini duymadım ve okumadım...
hadi bakalım kuzucuklar, okuyun-araştırın ve yanıtlayın bu entryi... öyle kuru-sıkı tehditlerle olmuyor...
hiç bu hırsız biraderler adına dua edildiğini duymadım ve okumadım...
hadi bakalım kuzucuklar, okuyun-araştırın ve yanıtlayın bu entryi... öyle kuru-sıkı tehditlerle olmuyor...
eski iran mitlerinde bu objeye rastlanır, hatta babasız doğum falan bile var...
hristiyan teolojiisine göre tanrının kendisini insanlığın kurtuluşu için feda ettiği yer.
dört çivi anlamına gelen farsça bir terkip olan çehar mih biri yatay, öteki dikey 2 ağacın oluşturduğu haç şeklindeki dar ağacını ifade eder. buna haç ve salib denmektedir.
Dört anlamına gelen "çehar" ve çivi anlamında "mıh" kelimelerinden oluşmuş kelime.
çar:dört, mîh:çivi’den mürekkeb kelime, çarmıh.
Çarmıh kelimesi Farsçada kullanılan cahar ( dört ) ve mıh ( çivi) kelimelerinin birleşmesinden türemiştir. isa’nın çarmıha gerilmesi için ellerine ve ayaklarına saplanan çivileri ifade eder.
hac yani artı işaretinde bir tahta ayak ve ellerden çivilenerek insanlar kan kaybından ölene kadar ölüme terk edilir. 1 saaten fazla sürer genelde ölüm.
Çarmıh, Farsça çehar(dört) ve mıh(büyük çivi) sözcüklerinin birleşiminden oluşan, Antik Çağ'da özellikle Roma imparatorluğu tarafından Romalı(Latin) olmayan barbarlara siyasi sebeplerden dolayı uygulanmış vahşi bir cezalandırma yöntemiydi. Çarmıh, "dört çivi" demek olup birbiri üzerine çapraz konmuş iki tahtadan oluşan darağacıdır yani. isa'nın MS 33'te Romalılar tarafından çarmıha gerilmesinin sebebi Antik Yunan'daki Pharmakos(günah keçisi) ile bağlantılı olarak insanlığın günahlarını sırtlayıp kendini haçta feda etmesi masalı değil tam tersine kendisinin Yahudilerin kıralı olduğunu iddia etmesi ve Roma'nın siyasi bütünlüğünü bölmesiydi yani isa'nın olayı dini değil aksine siyasidir. isa'nın gerildiği çarmıh üzerinde Yahudilerin Kıralı Nasıralı isa anlamına gelen iesus Nazarenus Rex iudaeorum'un kısaltması olan iNRi yazar.
islam'a göre isa'nın çarmıha gerilmeyip Allah tarafından gökyüzüne yükseltilmesinin sebebi, Tevrat'a göre çarmıh gibi darağacında infaz edilmiş kişinin lanetli sayılmasındandır.* Mantıken* dine göre peygamber ya da mesih olduğu iddia edilen kişi, lanetli olamaz.
islam'a göre isa'nın çarmıha gerilmeyip Allah tarafından gökyüzüne yükseltilmesinin sebebi, Tevrat'a göre çarmıh gibi darağacında infaz edilmiş kişinin lanetli sayılmasındandır.* Mantıken* dine göre peygamber ya da mesih olduğu iddia edilen kişi, lanetli olamaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar