bugün

rusların büyüklerine layık gördükleri lakap.

(bkz: çarice)
(bkz: petro)
(bkz: ivan)
çar.rus hükümdarlarına takılan lakap.
Bunun trenlerden kullanılan bir motor adı olduğuna dair içimde anlamsız duygular var ama gerçekten bir motor modeli. Motorinle hareket eden trenler bilinenin aksine motorun hareket enerjisiyle değil motorinle çalışan bir jeneratörün ürettiği elektrik ve buna bağlı car motoru adı verilen bir sistemle ilerler.
sezar ın rusçası olduğunu bir belgeselde duyduğum kelime. bu ünvanı ilk kullanan rus hükümdarı da bu nedenle seçmiştir bu ismi.
27 şubat 1917 de rusya da yönetimine son verilen kişi.
eskilerde kadınların örtündükleri çarşafa verilen isimdir.(halk arasında)
rusların kralına denir.
küçük çocuklardan ergenlere ve oradan da yetişkinlere sıçramış, oyun dilinde "karakter" anlamına gelmekte.
ne salakça bir kısaltmadır bu?! "feys" bile daha az itici bunun yanında.
latince "kays(z)er" kökünden geldiği söylenmekte. (bkz: caesar) almanlar'a da kayzer olarak geçmiştir. (bkz: kutsal roma cermen imparatorluğu) almanlar'dan ruslara geçerken "tschar" olarak dönüşmüş.

ayrıca bir başka teori de zaur hasanova aittir. "han" sözcüğünün değişmiş halidir demektedir. bu da mantıklı, çünkü ruslar siyasi ve askeri teşkilatlanmayı önce avarlar'dan, sonra kıpçaklar'dan almışlardır. böyle önemli bir değişim yaşayan ruslar* yeni mevkilerin, mertebelerin adını onlardan alacaktır pek tabi.

ama günümüzde birinci teori daha baskındır.
Tuna bulgarlari 864 yılında hıristiyanlığı resmi din olarak kabul etmiş ve türk tarihinde han yerine çar unvanını ilk kez kullanmışlar. ilk çarın da adı simon muş.
Kraliyet rus ailesinin unvani. Son aileyi Kominsler katletmistir.
"knka çarının şifresini versene" gibi birbiriyle diyaloglara giren arkadaşlarımın ne dediğini anlayamama sebep olan kelimedir. öğrendikten sonralarda bağımlısı olmuştu metin 2 nin. mal gibi dolunay, kdp düşürmeye giderdim. maldık ama mutluyduk...
Ruslarda imparatorun karşılığı. "Sezar" kelimesinden gelir. Bulgarlarda kral anlamında kullanılır.
güncel Önemli Başlıklar