bugün
- sinem dedetaş6
- kedilerin artık fare yakalamaması5
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması5
- yeni parti53
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- manifest grubu vs tarkan5
- berkant gültekin'in gürsel tekin'e verdiği ayar5
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek3
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi4
- kelmangeeee maaageeee kaakooo kaakooo3
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak12
- penis ağrısına iyi gelen şeyler3
- camlar açık çıplak yatmak2
- gezi teknesinde kızlara dans eden erkek2
- sabah sözlüğe girenlerin kaliteli ve elit olması4
- kemal kılıçdaroğlu15
- hikayeyi devam ettir54
- öğrenci evinde edinilen alışkanlıklar2
- diamond bosphorus24
- dansör3
- araba ve ruhsatı masaya bırakıp gitmek2
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin6
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek4
- seni onaracağım diyen kadın2
- cheeseburger2
- salat nedir2
- allah olsanız peygamber yapacağınız kişi2
- milliyetçi hareket partisi3
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- alman finolarının ortak özellikleri2
- nickten isim tahmini yapmak72
- türbanlı kızla sevişmek2
- izmirlilerin bilmedikleri şeyler2
- çapulcuların kudurması3
- sokakta kavga teknikleri15
- arkadaşlar bakar mısınız28
- mezoterapi11
- pilot bir erkekle sevgili olmak11
- sözlük yazarlarının saatleri10
- geceleri uyutmayan dertler4
- oje kurutucu cila2
- çekirge7
- bitkiler de acı çeker mi sorunsalı2
- beşiktaş ve galatasaray'ın radarındaki futbolcu2
- gününüz nasıl geçti bakalım9
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı14
- büyük filmlerden büyük replikler3
- 31 yaş sendromu5
- tekne turu11
fikirlerine saygı duyduğum ama patavatsızca, neredeyse 30 yaşında bir insanı ergen sanabilecek kadar da analiz yeteneğinden uzak kişi. #5550429
fazla soze gerek birakmayan kaliteli yazar, sadece okumak yeterli.
(bkz: sarcasm yapacağım derken götü başı dağıtmak/#5094728)
çok yaygın bir geleneği ve bu geleneğin öncülerinin götünü başını dağıtmış. helal olsun denilesi, birkaç aydır takip etmekten zevk aldığım yazar. ara ara mesajlaşıyoruz ama ismini bile bilmiyorum lan daha.
çok yaygın bir geleneği ve bu geleneğin öncülerinin götünü başını dağıtmış. helal olsun denilesi, birkaç aydır takip etmekten zevk aldığım yazar. ara ara mesajlaşıyoruz ama ismini bile bilmiyorum lan daha.
(#5959019)entarisinde
--spoiler--
kişiye adeta tevbe suresinin 5. ayetindeki gibi, vahyedilmiş gibidir. "onları nerde görürseniz eksileyin", beyin kıvrımlarında dolaşan zangoç sürekli kafanızın içinde bunu hatırlatır size
--spoiler--
yazarak yeni bir iskender evrenesoğlu'nu bize müjdelemiş kıymetli kardeşimiz.
--spoiler--
kişiye adeta tevbe suresinin 5. ayetindeki gibi, vahyedilmiş gibidir. "onları nerde görürseniz eksileyin", beyin kıvrımlarında dolaşan zangoç sürekli kafanızın içinde bunu hatırlatır size
--spoiler--
yazarak yeni bir iskender evrenesoğlu'nu bize müjdelemiş kıymetli kardeşimiz.
bir eliyle dostluk, sevgi dağıtırken diğer elini vücudumda gezindirmesini, diğer taraftan da yar yaren dinlemeden feodalist giysisinden soyunmasını istediğim çılgın.
hangimizin ufak sapıklıkları yok ki?
hangimizin ufak sapıklıkları yok ki?
daha bugüne kadar varlığından bile haberdar olmadığım biri.
bugün getirdi gözümüze bir yazısını soktu.
ne şekermiş lan bu dedik.
geldik şurda oynuyoruz. dört cümledir ciddiye almakla alakalı bir şey yazmadım ciddiye alırsan.
entrysinde de şunu diyor: ben bunları görünce ne yazdıklarına bakmadan eksiliyorum.
eyvallah, mümkündür. yadırgayacak değiliz, kimse çişini tutabilmek zorunda da değil.
ama bununla dalga geçmemizi "eleştiri kaldıramıyorsunuz siz" diye göğüste yumuşatıp da bize gol atmaya çalışmak da nedir. ne demişsin, neyi eleştirmişsin, ciddiye alınacak ne söylemişsin? hiçbiri. ama biz eleştiri kaldıramayan adamlar olmuşuz. gelip bana "sevi yordun beni cok düşüncelerindeki tutarsızlık dikkatten kaçmayacak kadar göze batıcı veya cümle kurmakta zorlandığın öylesine açık ki kendini geliştirmek için sana biraz kitap okumanı tavsiye ediyorum" demiş de biz de "ne diyon la sen" demişiz sanki.
bunları görünce eksiliyorum. süper eleştiriymiş. kendime hemen çeki düzen vereyim.
aslan-sırtlan benzetmesi ise apayrı güzel.
kartallar tek başına kargalar sürüyle uçar da yazsın. o şimdi asker de yazsın. herkes asker olabilir ama herkes komando olamaz da yazsın. yazsın yani.
bayım kendinize verdiğiniz bu önem hayli fazla.
bugün getirdi gözümüze bir yazısını soktu.
ne şekermiş lan bu dedik.
geldik şurda oynuyoruz. dört cümledir ciddiye almakla alakalı bir şey yazmadım ciddiye alırsan.
entrysinde de şunu diyor: ben bunları görünce ne yazdıklarına bakmadan eksiliyorum.
eyvallah, mümkündür. yadırgayacak değiliz, kimse çişini tutabilmek zorunda da değil.
ama bununla dalga geçmemizi "eleştiri kaldıramıyorsunuz siz" diye göğüste yumuşatıp da bize gol atmaya çalışmak da nedir. ne demişsin, neyi eleştirmişsin, ciddiye alınacak ne söylemişsin? hiçbiri. ama biz eleştiri kaldıramayan adamlar olmuşuz. gelip bana "sevi yordun beni cok düşüncelerindeki tutarsızlık dikkatten kaçmayacak kadar göze batıcı veya cümle kurmakta zorlandığın öylesine açık ki kendini geliştirmek için sana biraz kitap okumanı tavsiye ediyorum" demiş de biz de "ne diyon la sen" demişiz sanki.
bunları görünce eksiliyorum. süper eleştiriymiş. kendime hemen çeki düzen vereyim.
aslan-sırtlan benzetmesi ise apayrı güzel.
kartallar tek başına kargalar sürüyle uçar da yazsın. o şimdi asker de yazsın. herkes asker olabilir ama herkes komando olamaz da yazsın. yazsın yani.
bayım kendinize verdiğiniz bu önem hayli fazla.
+olum varya sizi süper eleştiriyorum
-örnek versen hacı
+eksiledim ya sizi olum
-eleştiri bu mu?
+gidin başka yerde kaşının.
düşman al sana bomba demeyi unutmuş iki gözüm.
-örnek versen hacı
+eksiledim ya sizi olum
-eleştiri bu mu?
+gidin başka yerde kaşının.
düşman al sana bomba demeyi unutmuş iki gözüm.
madem sözlükte nik altına yazmak var niye bu kadar kasıyor anlayamadık. sıkıntın varsa modlara söylersin nick altına yazılmasına yasak koyarlar.
(bkz: yalnış yoldasın yoldaş)
Şu ana kadar yazılarını kaliteli ve esprili bir dille harmanladığını gözlemlediğim yazar.
batının tersi.
bir islam dini fıkıh (islam hukuku) mezhebi.
Genel kabule göre kurucusu Davûd el-Isbehânî olan Zahiri mezhebi, fıkıh yani islam hukukunun tek kaynağının nasslar, yani Kur'an ve Sünnet, olduğunu iddia eder ve hükümler üzerinde re'yin mümkün olmayacağını belirtmişlerdir. Bu mezheb tüm re'y çeşitlerine karşı çıkar; kıyas, istihsan, mesalih-i mürsele veya zerâyi' prensibini reddeder, delil olarak kabul etmez. Sadece nassı kabul eden Zahiri mezhebi hakkında nass bulunmayan konularda istishab denilen mübah olmak (ibahat-i asliye) prensibini uygular.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A2hir%C3%AE
Genel kabule göre kurucusu Davûd el-Isbehânî olan Zahiri mezhebi, fıkıh yani islam hukukunun tek kaynağının nasslar, yani Kur'an ve Sünnet, olduğunu iddia eder ve hükümler üzerinde re'yin mümkün olmayacağını belirtmişlerdir. Bu mezheb tüm re'y çeşitlerine karşı çıkar; kıyas, istihsan, mesalih-i mürsele veya zerâyi' prensibini reddeder, delil olarak kabul etmez. Sadece nassı kabul eden Zahiri mezhebi hakkında nass bulunmayan konularda istishab denilen mübah olmak (ibahat-i asliye) prensibini uygular.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A2hir%C3%AE
hayatın özetidir vesselam.
(Zâhiriyye) Görünüşte olduğu gibi. Zâhire âit ve müteallik. Asıl ve hakiki olmayan.
Zâhiriyyun mezhebine âit olan. (Bak: Zâhir)
Zâhiriyyun mezhebine âit olan. (Bak: Zâhir)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar