bugün

bu aralar her gün yaptığım duadır. bu gece yakın günlerde rabbimden bereketli ve bol yağmur istedim ülkemize. ve 3 gün sonra sıcaklıklar düşecekmiş.
ülkemizde yapılmasına ihtiyaç olmayan ve böyle giderse de asla olmayacak dua.
dinimizde de olan yağmur yağması için dua etmek.
nazan öncel'in 1981 yılında yaptığı ilk plak çalışmasının ismi. bu plak, o zamanki teknik yetersizlikler, televizyonun tek kanallı olması ve trt denetimi yüzünden varlık gösterememiş.
Kemal Sunal'ın üç kağıtçı filmini akıllara getirir. aslında yaptıkları filmlerle hep toplumu uyandırmaya çalışmışlar, bizim milletse gülüp geçmiş.
Yağmur dansının daha etkili olduğu rivayet ediliyor.

Geçen gün camiden çıkan kippalı hacı söyledi.
ben de yağmur duası ettim, kabul olmadı ama allah'tan ümit kesilmez.
Bizimkiler eskiden çıkarlardı tam mayıs ayında koruya dua dan sonra rakı bira şarap mangal partisi yapılırdı puhaha hep yağmur yağardı ama.
o işler yağmurcu arif efendi hazretleri'nden sorulur.
Allah;

Çok iyi dua ettiler, şu iki bulutu çarpıştırayım yarın.
pagan adetidir.

Uzun kuraklık dönemleri yaşandığında Pagan dinlerine bağlı halklar bunun tanrılar tarafından verilmiş bir ceza olduğuna inanarak rahipler öncülüğünde yağmur duasına çıkarlardı.
Bu adet daha sonraları tek tanrılı dinlerde de ritüel olmuştur.
https://qoshe.com/korkusu...duasina-cikiyor/154381457
Kuran-ı Kerim'in Rum suresindeki 48. ayetinde yağmur ile ilgili şöyle zikredilmektedir: "Allah O'dur ki, rüzgarları gönderir, bunlar da bulutu kaldırır. Derken, Allah onu gökte dilediği gibi yayar ve parça parça eder; nihayet arasından yağmurun çıktığını görürsün. Allah dilediği kullarına yağmuru nasip edince, onlar seviniverirler."

Yağmur duasına çıkmadan önce küsler barıştırılır, yetimler ve yoksullara sahip çıkılır, bolca sadaka dağıtılır. Çocuklar da dahil olmak üzere hep beraber duaya çıkarılır. Bu gibi davranışlarla Allah’ın rahmetinin tecelli etmesi niyaz edilir. işe ilk önce tövbe istiğfar ile başlanır ve Ümmeti Muhammet için mağfiret dilenir.

YAĞMUR DUASI: “Hamd, rahman, rahim, din/hesap gününün maliki olan âlemlerin Rabbine aittir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O, dilediğini yapar.
Allah’ım! Senden başka ilâh yoktur. Sen zenginsin, biz fakiriz. Bize bol yağmur indir, indirdiğin yağmuru bize kuvvet ve güç eyle ve yağmuru (muhtaç olduğumuz) zamana kadar indir.'' (Ebû Davud, Salat, 260; ibn Mâce,)

Peygamber Efendimiz, yağmur duasına çıkınca: اَللّٰهُمَّ اسْقِ عِبَادَكَ وَبَهَائِمَكَ وَانْشُرْ رَحْمَتَكَ وَأَحْيِى بَلَدَكَ الْمَيِّتَ “Ey Rabbim kullarını ve diğer canlıları sula, rahmetini yay, ölü beldeni dirilt.” derlerdi.
Allah’tan yağmur suyu istemek için okunan dua.
fizik kimya gibi bu da bir kainat formülü olabilir.
Genellikle hava durumu tahminlerine bakıldıktan sonra yapılan dua türü.
suyu tasaruflu kullanmak yerine kendiliğinden olmasını beklemektir.
nuh suresindeki bir ayetten hareketle insanlar tarafından öğrenilmiş dua.
Bi kere çıkmıştık küçükken köyde. Hava açık olmasına rağmen 4-5 saat sonra yağmur yağmıştı. Hemde bol miktarda. O zamanlar telefonum yoktu. Akıllı telefonlar bile yoktu. Hava durumuna bakardım.
Biraz önce yaşadığım yerde belediye başkanlığından anons olarak duyurulmuştur.
" 1 ve 2 mart öğlen namazından önce yağmur duasına çıkılacaktır. Tüm halkımız davetlidir."

Üstelik meteoroloji o günleri yağmurlu gösteriyor.

Biz ne ara bu kadar aptal bir toplum olduk. Bize ne oldu?
Ne ara dinimizden bu kadar koptuk. Ne ara bu kadar kapattık kendimizi.

aklımda deli sorular ve sorgular.
bu ara pek iyi değil ama hayırlısı.
allaam inşallah yağmur yağar. amin.
(bkz: bu sıcakların bir anlamı olmalı)

açtım ellerimi ediyorum netten buldugum bir duayı. yine geçen bir kaç güne göre çok iyi.
işin özü itibariyle yağmur duası yağmurun yağması için yapılan bir dua değildir. her ibadetin bir vakti vardır ve yağmurun yağması beklendiği dönemde yağmaması süreci, yağmur duasının vakti olarak belirlenmiştir. aslında felsefi bir alt yapısı varken anlam kayması yaşamış ve avamlaşmış bir ritüel olmuştur. yazıktır.
eski bir gelenek olmakla beraber tamamen gereksiz ve faydasız bir etkinliktir. insanlar doğaya karşı en azından özel bir şeyler yaparak kendilerini rahatlatırlar. ilkokul bilgisi ile yağışın oluşumunu bilen biri bu etkinlikte anca sosyal olmak için bulunur.

haberlerde çılgınlar gibi sonucu etkileyeceğini düşünen insan kalabalıklarını görünce hayrete düşmemek elde değil. yağ deyince yağsa idi...
müslüm baba' nın adamın ciğerini yakan parçası.
(bkz: fön çektirmek)