bugün

/381
Paylaşılmaz.
yeri gelince insanda huzur yaratan şeydir. her daim insanın kaçışlarının son durağıdır.
ilk baslarda alisiyor gibi gorunseniz de aslinda oyle degildir. Yalnizlik artik zoruma gidiyor. ben 4 sene once istanbul'dayken annemi kaybettim. tabi yasamayanlar anlayamaz bunu.. ardindan anilari unutup bir nebze acimiz azalsin diyr ankara'ya geldik babamla. 2 senedir ankara'dayiz, babam baska bir kadin buldu.. kendime yediremiyorum yani bunu. annemi koyuyorum onun yerine.. annemi dusunuyorum acaba o napiyor diye.. ama babam benim dusuncelerimi onemsemiyor. eger evlenirlerse naparim ben hic bilmiyorum. ayrica annem oldukten bir sure sonra insanlarla olan iliskime bir seyler oldu. cevremdeki arkadaslari da kaybettim zamanla. ankara'ya geldikten sonra da pek bir arkadas edinemedim. bilmiyorum nedenini ama benim tum iyi niyetime ragmen arkadas edinemiyorum iste...
Nietzsche şöyle diyor: "bazıları için yalnızlık, hastanın kaçışıdır; bazılarının yalnızlığı ise hasta insanlardan kaçmaktır."
duvarlara bakıp mırıldanmaktır.
bana şu saatte şu satırları yazdırandır.
yalnızlık. kimsesiz hissetmek.
100 $ iyi bi manitayla giderilebilecek birsey.

boş yere sözlük kızlarinin popolarini kaldırmayin. zaten en zayıfı 70 kilo bunların mübarek rus haltercileri gibiler. onun yerine 100 $ a manken gibim ruslar var aksarayda onlara gidin.
Bazen bu duygu yüzünden elli yaşında yaşı kadar kedisi olan, tek eğlencesi mart ayında şaka şaka kedilerini konuşturmaya calismasi olan yaşlı ve burusmus bir teyze gibi hayal ediyorum kendimi.
ölümün, sessiz provasıdır. öldüğünüz zaman dublaj yaparlar sadece, sahte ağlamalar ve özel efekt göz yaşları.
Altan Erkekli/Yalnızlık

yalnızlık.
her kimliğe doğuştan yazılı tek uğraşıdır insanın bir yaşama sırasında
tek sermayesi, sahip olduğu tek şeydir
kıymetini bilmelidir, dedi.
yalnızdır insan
hep kalabalıklara karışma telaşı bundandır.
kalabalık yalnızlıklar, yalnız kalabalıklar oluşur, şehir şehir ülke ülke.
kalabalık arttıkça artmaktadır yalnızlık da.
insan bir ölümü istemez, bir de ondan beter bir yalnızlığı
ama ikisi de muhakkak gelir başına bir yalnız yaşama sırasında.
ölümün değil ama yalnızlığın bir tek çaresi var, dedi.
tek çaresi aşktır bir yalnız yaşama sırasında nefes almanın
aşk da zaten iki yalnızın ortak bir yalnızlıkta buluşmasıdır, dedi
aşık olun!
gösterin birbirinize yalnızlıklarınızı
nasılsa ayrılık insanın tek kişilik yalnızlığını özlemesi.
sade ölüm değil, ayrılık da yaşamın emri..

evet söyledi
ya da ben duydum
duyduğuma göre elbet bir ses söyledi bu söylendikçe usulen söylenir olan sözleri.
evet duydum söyledi
her duyduğumda ağladım
pek çok ağlayışım sırasında duydum.
kalbim tutanak tuttu duyduklarıma
soruldu, dedi, cevap alındı
yaşamak, dedi, tek marifetiniz -biraz özen gösteriniz.
zulüm kimse zalimlik yapmayınca biter -mazlumlar dahil, dedi.
ama yapmayın, o daha bir çocuk, dedi tanrı..

ya gördüm neyleyim
insanlar vardı duvarın içinde.
ya ben hep duvara konuştum
ya da duvar değil konuştuğum, içinde insanlar var.
nedense beni anlasın istedim içinde insan olan duvarlar.
bilmiyorum,
belki de ben gerçekten delirdim
onlar haklı belki de.
içinde değil duvarların insanlar
sadece arasındalar..
paylaşılmayan duygudur.
Fahişe değildir.

Bu kadar sadık bir varlık tanıdın mı hiç sen?
hala paylaşılamaz diye yorum yapanların olduğu duygu.
(bkz: bi bitmediniz)
Kadim zamanların en büyük sırrıdır.
Yalnızlık kendi elini tutmak, yorganın altında.
bir pera şarkısı.
Hiç susmayan birini zorla dinlemek gibidir.
Hayatta yegane arkadaşınız yalnızlık olsun. Sevgili desen dudaktan çıkacak iki kelimeye bakıyor, onca sene can ciğer olursun, sevgililer gününü unuttun diye papaz olur sana. Öküz olursun gözünde. Moron olursun. Arkadaş dersin ekmeğini bölüşür, beraber güler, birlikte ağlarsın, zaman gelir yoldan geçerken birbirinizi tanımazsınız. Fani dünyada insanlığa bağışlanan en büyük lütuf yalnızlık takdirimce. Bakmayın milletin şikayetçi olduğuna. Kıymetini bilmiyorlar. Siz siz olun sevin yalnızlığınızı, ilgilenin onunla. Anlaşın. Çünkü o sizin hem dostunuz, hem arkadaşınız, hemde aşkınız. Yeter ki samimi olun.
Yalnızlık sözcük itibariyle yalın'dan gelmektedir. Yalın yani sade yani kuru ekmek misali.. Ama içine bir dometes birde soğan koyduk mu o kuru ekmek tadından yenmez. Ne demiştik yalnızlık yalın'dan gelir kuru ekmek misali.
sinemada, tiyatroda kalan tek kişilik koltuğa sevinmektir.
Yalnızlık müziğin bile seni dinlemesidir. Bazen iyi olsada çoğu zaman kötüdür. insan yanında bir ses bir nefes olsun ister. iyi yanlarında yok değildir. Mesela tlefonunun şarjı baya uzun süre dayanır. Kafanı dinlersin filan. Kimi kandırıyorum ki ben yanlızlık insanı yiyip bitirir. Ne demiş şair varsın bi yudum su vermesin yeterki su yok diyen birisi olsun da.
--spoiler--
giden bu yolculardan
en çok ben şanssızım
ne kadar çok yaşadıysam
o kadar çok yalnızım
--spoiler--
geçmişe bağlı olarak acısı katlanan lanet.

önceden çok sıkı dostluklarınız varsa eğer daha bir koyar yalnızlık.

gidemediğiniz, dönemediğiniz uzak bir yerde sevenleriniz, sevdikleriniz varsa eğer daha bir koyar yalnızlık.

önceden sevgilinizle yattığınız iki kişilik yatağınız çok büyük geliyorsa şimdi daha bir koyar yalnızlık.

kötüdür yalnızlık cehennem kadar..

ama artıları da yok değildir.

kendisiyle tanıştırır insanı. kendinizi öğrenirsiniz. kim bilir belki de seversiniz.

olgunlaştırır insanı yalnızlık. böylesine bir acıdan sonra diğer gündelik olaylar vız gelir.

geliştirir insanı yalnızlık. daha önce fırsat bulamadığınız şeyler yapar, kendinize vakit ayırıp, kendinizi geliştirirsiniz.

acıdır yalnızlık; nefes kesen türden...
Cumartesi günü yurttan hiç çıkmayıp, paso yatmak ve sigara içmektir.
Rahat kafa demektir. Özgürlüktur.
şizoid kişilerin en sevdiğidir.
© copyright 2005 - 2026