bugün

yaptırımının ne olacağı şüpheli ve merak konusu olan buton..
yerinde guzel bir butondur. ama eger x butonu eski yazilarida kapsasaydi hepimiz caylak olurduk mazallah.
msn de "mucks" kısaltması olarak da kullanılan, çok fonksiyonlu, harf.

(bkz: msn kısaltmaları)
en seksi harf...
bkz lerin değişmesini sağlayacak buton. artık; (bkz: işin içine x girdi ben anlamamaya başladım) yok; (bkz: işin içine x girdi mi birileri çaylak çıkabilir) var. hayırlı olsun.
çalışıp çalışmadığının yakın zamanda belli olması beklenen buton.
(bkz: düğmeye basıldı)
yazarı kullanmak zorunda bırakmaması istenen yeni buton.
özel mesajları şikayet etmeye yarayan aparat.
(bkz: bir bu eksikti)
azeri, özbek ve türkmen alfabelerinde gırtlaktan çıkan H sesi yerine kullanılan harf.

örnek:

yox
xala
xeber
romen rakaminda 10'u ifade eder
fizikte yolu simgeleyen harf.
(bkz: şey)
iKi ÇAY.
ne idüğü belirsiz bir harf.
matematikte bilinmeyene verilen türkçede bulunmayan karakterdir, ilk olarak ömer hayyam kullanmıştır xay yani şey anlamına gelmektedir batı kısaltarak x şeklinde kullanmıştır.
X (X-1999), 1992 yılında CLAMP tarafından yapımına başlanan ve halen günümüze kadar devam eden, mükemmel karakterlere ve mükemmel bir hikayeye sahip olan harika bir mangadır.

ayrıntılar icin ; http://www.anime.gen.tr/t...im/x/tanit-x-tanitim.html
romen rakamıyla on. *
...files (kahvekremasinin sözlükteki ısrarlı x-files çağrışımları)*
arapların bilinmeyen şeylere ex diye hitap etmelerinin avrupalılara ix olarak geçmesiyle yayılmış olan abece harfi.
(bkz: bir bilinmeyen)
ing.opucuk yerine kullanilan kisaltmadir.msn ve sms yaygin kullanim alanidir.
(bkz: alfabemizin otuzuncu harfi olarak x)
ömer hayyamin kazandirdigi terim.kisaca soyle ki: bilinmeyenler icin sey kullanan üstadin eserleri ispanyolcaya xay olarak gecmistir,daha sonra günümüzde x olmustur.(semerkantta detayli anlatiliyor,aklimda kalan sekli bu)
anamnez alinirken, olu anlaminda da kullanilir.
"anne x." orneginde de oldugu gibi.

(bkz: ex olmak)
(bkz: iks)
© copyright 2005 - 2026