bugün

rüzgar sörfü.
ulkemizde en iyi ce$me/alacati da yapilabilen spor dali.
alaçatı nın bu sporu öğrenmek için en iyi yerlerden biri olduğu araştırmalar sonucu öğrenilip tüm hazırlıklar yapılarak yola çıkılır, surf merkezinin bulunduğu deniz kenarının yakın çevresinde pansiyonların olduğu öğrenilir, ancak sürülecek bir araç kiralandığı için alaçatı merkezdeki sakızlıhan a yerleşilir, daha önce tel ile görüşerek bilgi alınan active surf okulunun yolu tutulur veeee işte oradayızdır. Macera başlamıştır.

Acayip hevesle okula gidilir, havanın temel eğitim için biraz sert olduğu öğrenilsede yılınmaz, giyinilip sahile inilir, teorik eğitimden sonra tahta üzerinde durma ve temel duruş denemeleri sırasında bulunduğumuz korunaklı bölgenin ilerisindeki profesyonel surfçülere kaçamak bakışlar atılır ve içten içe bende işte böyle vınnn vıınnnn gelip gidicem iki kıyı arasında diyerek gaza gelinir, ders sonunda parmak uçları aşınmış kıpkırmızı, dizler düşmeden mütevellit tahtaya çıkıp durmaktan mosmor olmuştur ama olsundur bi kere rüzgarın üstünde gitmeye başlamanın (düşerekte olsa) tadı alınmıştır, sonraki iki günde eğitim devam eder, aşama gözle görülür cinstendir, artık düşmeden dönüşler yapılmakta, rüzgar üstüne çıkılmakta ve sahilde ayrılınan noktaya olmadı çok yakınındaki bir noktaya dönülmeye başlanılmıştır bile, ancak hava koşulları bir türlü tam elverişli hale gelmez, hele 4. gün denize inilemez bile, bu seferlik bu kadar diyip alaçatıdan mutlu mesut, tecrübe edinilmiş, spora başlanılmış, gerekli kontaklar kurulmuş olarak ayrılınır. tekrar dönülecektir elbet. rüzgar dualarına çok önceden başlanarak.

bu sporu ilk defa deneyecek olanlar dikkat; surf merkezinde 8 okul var ve herkes son derece güler yüzlü, fiyatlar hemen hemen aynı, bu sporu teorik olarak öğrenerek başlamak için 6 ders kesinlikle yeterli, zaten bazı tur şirketleride ist.dan alaçatıya 6 saat için sonderece uygun fiyatlara turlar düzenliyor, ilk gün 2 saat surf tahtası üzerinde dengede durmaya çalışmak, tahtanın neresine nasıl basarsan nasıl tepki alacağını anlamak ve temel duruşu yapmaya çalışarak geçiyor, sonraki saatlerde yönler, gidiş-dönüş ve pratik ile geçiyor, ders alınan 2 saat haricinde de kendin gidip-gelme denemelerine devam ediyosun zaten, dersleri aldıktan sonraki günlerde de yarım veya tam gün kiralamalar yapılabiliyor, surf okullarından ayakkabı-giysi ihtiyacınız karşılanıyor ancak en önemli nokta bence eller, parmak uçları ve avuçlar epeyce aşındığı için kesinlikle parmaklı (kesik olmayan) eldiven alınarak gidilmeli veeee kesinlikle uzun elbise giyilmeli çünkü ilk gün çok fazla düşüp kalktığınız için dizler board a binerken biraz morarıyor. bunların dışında alaçatı merkezde olduğu gibi surf merkezide yemek-içmek vb ihtiyaçlar açısından biraz pahalı, ancak hizmet burada da süper, türklerden fazla yabancı turist var, bazı yurtdışı kaynaklı spor okulları buraya turlar düzenliyor. ve evet malzemelerde biraz pahalı ama bence önce iyice bir bu sporu öğrenin sonra profesyonelliğe adına attığınızda malzemenizi alırsınız, hee para bol derseniz o ayrı. bende şimdilik bu kadar..
5 yıl boyunca sevdiğim bir spor olmakla kalmayıp 3 yılımı orda çalışmaya adadığım, türkiyede tercihen alaçatıda yapılan ve kendini özgür hissettiğin su sporu.
tam anlamıyla öğrendikten sonra orgazmdan bile daha zevkli anlar yaşatan, istanbul-caddebostan'da gayet keyifli bir şekilde yapılan spordur.
dünya'nın en keyifli sporu.

aşırı kilolu değilseniz, az biraz dengeniz kuvvetliyse rahatlıkla 3-4 hafta içinde öğrenirsiniz. ilk 2 ay açıkcası sizi yorabilir zaman zaman hız alamadığınız için sıkılabilirsiniz ama fazlasıyla sabırsız, iradesiz bir insan değilseniz zamanla hızlanır, hızlandıkça keyif almaya başlarsınız. bir kaç ay içinde trapez ve ayaklıklara geçince ise denizin üstünde o hız, o özgürlük hissi size muhteşem bir keyif verir.

istanbul'un mimarsinan beldesi* bu spor için oldukça uygundur.