bugün

"in the grim darkness of the far future, there is only war!"

insanların büyük bir imparatorluk kurup tüm galaksiye yayıldığı, ama büyük galaktik imparatorluk diyince aklınıza ütopik teknolojik bir insan medeniyeti gelmemesi gereken, aksine bilim ve teknolojinin yasak/tabu olduğu ve sadece belirli rahip-mühendis gruplar(adeptus mechanicus) tarafından üzerinde çalışılmasına izin verildiği, -ki bu teknorahipler yeni yapılan uzay gemilerinin muskasız çalışmayacağına, silahların dualar okunmadan ateş etmeyeceğine, zırhların ancak ayinlerle kutsandığı zaman koruyucu olacağına inanan tiplerdir- insan imparatorluğunda bir çok gezegenin nüfusunun, gerek imparatorluğu yöneten lordların baskılarıyla, gerek diğer ırklarla hiç dinmeyen savaşlarla, gerek engizisyon korkusuyla, gerekse gezegenin yaşam koşullarıyla) kelimenin tam anlamıyla süründüğü, yokluk ve baskılarla boğuştuğu(ki birçok insan gezegeninin mimarisi 1940ların/50lerin sovyetlerinden,doğu bloku ülkelerinden ve ortaçağ/gotik mimariden etkilenmiştir bu evrenin settinginde), insanların psişik güçleri sayesinde ölümsüz olan ama on bin yıl önce çıkan isyanda aldığı yaralar sonucu bitkisel hayata giren, ve yine bu güçleri yüzünden "psişik insan ruhu" gerektiren bir yaşam destek ünitesine bağlanan bir imparatora taptıkları, daha doğrusu tapmak zorunda olduğu yoksa direkman heresy yüzünden öldürüldükleri, hatta eğer bir gezegenin nüfusunun çoğunluğu engizisyon tarafından inançsız olarak görülürse, gezegenlerin orbital bombardımanla yaşam barındıramayacak hale getirildiği(exterminatus), tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de evrenin kurallarından bağımsız, metafizikal, şeytani "chaos"un her yerde varlığını hissettirdiği ve hatta evrendeki bilumum düşünebilen yaratığı kolayca etkisi altına alabildiği, ravenloft'tan sonra(hatta belki ondan daha bile) görüp görebileceğiniz en karanlık fantazi(daha doğrusu fantazi-bilim kurgu) evreni.

kaos korkusu yüzünden yobazlaşmış, zenofobik ve acımasız(hatta kimi durumlarda sadist) insan imparatorluğu,

genetik modifiye, yapay bir ırk olan ilkel ve saldırgan orklar,

kendilerinden başka her canlıyı aşağılık olarak gören ırkçı eldarlar,

sanki dawkins'in gen bencildir kuramına bir atıf olarak yaratılmış, genlerini evrenin her noktasına yaymak(ve yamamak) isteyen, gen hırsızı, zerglere ilham kaynağı olmuş böceğimsi tyranidler,

öldükçe dirilen, kendi benliklerini makineden bedenlere aktarıp "yıldız tanrıları" c'tanlara adamış, undead formatlı köle necronlar,

ve tüm bu hengamenin içinde kendilerine ütopik komunizme benzer yapıda intergalaktik başsız bir "devlet" kurmuş, kaos'tan haberi dahi olmayan naif, ve belki de tek "kötü olmayan" ırk olan "rölatif" barışçıl taular,

ve tabii ki de, sado-mazoşist, yıkım ve ölüme tapan, hatta sırf tanrılarını memnun etmek için birbirlerini bile kurban eden, materyal evrenin kurallarını takmayan ve bu kuralları delip geçebilen, büyü diyebileceğimiz güçleri kullanabilen demonik chaos faksiyonları.

ve daha bir çok minor ırka ev sahipliği yapan distopik evren.
ilki de ikincisi de sağlam olan bilgisayar oyunu. warhammer 40000 dawn of war 2

(bkz: sağlam olmak)
yanlış bilinenin aksine yaklaşık beş senelik geçmişi olan dawn of war serisinin, çok küçük bir bölümünü baz aldığı neredeyse 25 yıllık kocaman fantazi evrenidir.
Distopyanın dik alasıdır, ama artworküne dağlar gibi para akıtılmıştır. Sikindirik plastik modelleri kutu başına yüzlerce dolar sokmak için yazılan fluff hikayeler dağlar gibidir.

Marketing'in birebir örneği bir dünyadır.

o modelleri götümle yaparım lan woodshop dersimde ben!
knowledge is power blood ravens, so keep it well.. A.Diomedies
Serve emperor today, tommarow you may dead.
kendi halinde bir pc oyunu. geçin ya yok bunda bir şey.
altına sayfalarca methiyeler düzülen starcraft'ın apartıldığı oyundur.

thq'nun beyin takımı zamanında starcraft'ı geliştirirken blizzard'la olan anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılıp mass media adıyla kendi şirketlerini thq bünyesinde kurarlar. blizzard hemen hemen bitmiş olan oyunun teknik işlerini hâlledip piyasaya sürer. oysa oyunu geliştiren thq'daki elemanlar da aynı iş üstünde çalışmayı sürdürmektedirler. hâl böyleyken en az starcraft kadar dengeli ama çok daha zengin bir evren çıkartırlar ortaya: warhammer 40000!

ha, thq'ya ne oldu? starcraft'tan çok daha sağlam bir oyun olmasına karşın potansiyel warhammer 40000 müşterilerini çoktan starcraft'a kaptırmış oldu. zaten bu şirketin kaderi hep bir geç kalmışlık üstüne kuruluydu ki zamanında milyar dolar ile ölçülen piyasadaki değeri sonradan o yıllardaki yıllık kârına bile erişemez duruma gelmiştir. her çıkarttıkları oyunda geç kalınca sonunda 2014'te bitmiştir.