bugün

pijamalarımızı giyinip yatağa dalış yapmaya alternatif olabilecek çözümlerdir.
(bkz: ders çalışmak)
(bkz: ders dinlemek)
müzik dinlemek ve sabah telefonun şarjını bitmiş olarak görmek.
sıcak, rahatlatıcı bir banyo yapmak.
yatakta kitap okumak.
bilen amuda kalksın saatlerce dönerim uyuyamam. son zamanlarda şu geliyor aklıma Allah ın isimlerini sayıyorum sevgili şeytan o zaman uyumamı sağlıyor sağolsun 2 defa denedim ikisi de başarılı şimdilik
yüzükoyun uzanırken elini ağzının altına koyarak salya akmasını önleyip rahatsız olmadan yatmak.
--spoiler--
1000 allah de kesin uyursun c.a.h
--spoiler--
ders çalışmak.valla etkili oluyor.
birşey düşünmeyeceksin.
yatakta ayağını sallamak.
50 şınav, 50 mekik çekmek. ardından psikolojik, dram,biyografi ispanyolca bir filmi altyazısız izlemek.en fazla 30 dk sonra uyuyakalırsınız. hemen uyumanız gerekiyorsa altyazılı izleyin, filmin 20. dakikasından sonrasını hatırlamayacaksınız.
sevişin gitsin .
eğer yatmadan önce çok fazla yerseniz gece uykunuz boyunca sindirim devam eder. Diğer taraftan REM uykusu sırasında devam eden sindirim reflü gibi ciddi sorunlara neden olabilir. yani süt iyi bir seçim olabilir mesela yatmadan evvel.

Yatma saatinden 2-3 saat önce çok fazla yemek yemeyin. Bu durum kaçınılmazsa, yatmadan önce yiyeceğiniz tüm yemeklerinizin hafif olmasına dikkat edin.

(bkz: reflü)

evler, elektromanyetik parazitlerle doludur, bunlar her elektrikli alet tarafından üretilir. havamız elektrikle yüklüdür ve bu da uyku sorunlarına neden olur. Ne olursa olsun, uyuduğunuz yerde TV, radyo, CD player, telsiz telefon, bilgisayar, yazıcı, tarayıcı ve faks gibi aletler bulundurmayın.

Bu tür elektrikli araçlar, özellikle TV ve Bilgisayar ekranı kapalıyken bile yüksek elektromanyetik enerji yayarlar. böylece havadaki elektronik dalgalar üzerinize yapışır. bu yüzden ektrikli aletlerinizi kapatın. Yatak odanızda hiç elektrikli alet olmaması en iyisidir. Olması gerekiyorsa, TV ve bilgisayarınızın üzerini bir şeyle örterek elektromanyetik parazitlerin havada olmasını azaltabilirsiniz. çiçeksiz bitkilerin de hemen hepsi, elektromanyetiği tutar. Dijital saatler yüksek miktarda Elektromanyetik enerji yayar ve başınızın yanından uzak tutmalısınız. Dijital saatinizi odanın sizden uzak bir köşesine koyun ya da dijital olmayan bir saat kullanın.

en iyi uyuma pozisyonu sırt üstü yatış ya da anne karnındaki gibi kıvrılma pozisyonudur. Her iki durumda da vücudunuz dinlenir, organlarınız rahat çalışır. Her iki yatış da omurganızın ve vücudunuzun düzgün olmasını sağlar. Eğer yüzü koyun yatmayı tercih ediyorsanız, sağlığınızı olumsuz etkileyecek rahatsızlıklara davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Siz yüzlerce saat harika uyurken, narin yüzünüz yastığınızın üzerinde kalacak. Bu durum kırışıklıkların artmasına, yüzünüzün sarkmasına ve yumuşamasına, boynunuzda oluşacak travmadan, omurga ve bel ağrısından bile söz etmiyoruz.

Tedavi: Uyku pozisyonunuzu değiştirin. Bu şekilde yatmaya çalıştığınızda midenizin olduğu yere sizi rahatsız edecek ufak top gibi bir şey yerleştirebilirsiniz.Bu eski alışkanlıklarınızı bırakmanızı ve otomatik olarak yeni pozisyona uymanızı sağlar.

Buna göre eğer yeterince uyuyamıyorsanız, stres faktörleriniz ve hormonal sisteminiz gözden geçirilmeli. Kortizol gibi stres hormonunuzu artıran bir durum olabilir. Kandaki kortizol hormonunun yükselmesi olumsuzdur. Stres hormonunun yükselmesi iştahı da artırır, özellikle şekerli ve karbonhidratlı gıdalar yemek istersiniz. Bu durum bel çevresinin kalınlaşmasına da neden olabilir. Bunu yeterince kontrol edemezseniz, diyabet ve enfeksiyon hastalığına yakalanabilirsiniz. Araştırmalara göre kan basıncının yükselmesi ve kortizon seviyesi arasında bir korelasyon olduğu saptanmıştır. Uyku zamanınızı sıklaştırın. Uygun bir saatte yatağınıza gidin ve alarmdan korkmuyorsanız saatinizi sabaha ayarlayın. Vücudunuzun en zinde olduğu saatte kalkın. Hormonlarınız uykuda olduğunuzu görecek ve kilonuz normale dönecek.

Uyku Apnesi, Huzursuz Bacak Sendromu, Periyodik Kol ve Bacak Hareketi

insanlar uyku sorunlarının hayatlarının bir parçası olduğunu sanabilir ve bu nedenle doktoruyla bunları paylaşmaz. Ancak bu tür rahatsızlıkların tıbbi tedavileri vardır ve uykunuz düzenlenebilir. Horlama sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Büyük bir sorunun işareti olabilir. Uyku Araştırmaları Vakfı’na göre, uyku apnesi akciğerlerdeki hava akışının zaman zaman engellendiğini gösterebilir. Çoğu zaman boğazdan güçlükle soluk alıp verme durumu saatte 50 kez tekrarlıyorsa uyku apnesinden şüphelenilir. Horlama ve nefes almada zorluk sorunun belirtileridir. Obezite, sigara, alkol ya da hipertiroid, birinin sırtında uyuma, hava kaynaklı anahtar faktörlerdir.Uyku apnesi tehlikeli olabilir, böyle bir şüpheniz varsa doktor ile görüşün.

Huzursuz Bacak Sendromu; bacak kaslarınızın ve dizlerinizin derinlerinde garip ve huzursuz edici hisler duymanızdır, özellikle geceleri sürekli bir yerden bir yere hareket ettirerek rahatlamak istersiniz. Hasta bacak spazmı nedeniyle bacağınız refleks olarak hareket ettirebilir ya da tekmeleme tarzı hareketler yapma gereği hissedebilir, kişi rahat bir gece uykusu çekemez.

Periyodik Kol ve Bacak Hareketi Sorunu; Spazm nedeniyle kişi bacak ve kolarını yüzlerce kez hareket ettirmek ister ve sürekli uyanır. Uykuda yatak örtüsünün toplanmış olması, uyku sırasında refleks olarak tekmeleme ve sıçrama, gece boyunca kaç kez uyandığının farkında olmama gibi belirtiler gözlenebilir.

yardımcı kaynak: uyku kütüphanesi.
kendinizi parmaklayın. yorulunca sızarsınız. sızınca uyursunuz. ve siz uyursanız heğkes ölüv.
yapay esnemeler yap kendine.
program izlemek.
(bkz: türkiye nin nabzı)
mastürbasyon yaptıktan sonra sıcak duş almak.
imkan varsa sex. yoksa malüm. Hı oda değilse, şöyleki işin özüne gitmek lazım. Gün içinde spor yapmıyorsanız yada fiziksel olarak yorulmadıysanız yada 10 saat pc başında geçirdiyseniz siz ve gözleriniz yorulmuştur lakin vücudunuz değil. O yüzden her gün belli bir mesafe yürümeyi alışkanlık ediniz bu tüm sistemlerinizde olduğu gibi uykuyada çok yardımcı olacaktır ve herzaman imkan varsa gece uyksuunu tercih ediniz. Çünkü milyonlarca yıldır aynı saatte yatıp kalkan metobolizme bazı zamanlayıcıalr geliştirmiştir. Biyolojik saat denilen olaya göre kısa tutmak gerekirse . saat 3 te atıyorum böbreğiniz gerekli enzimleri telafi etmeye başlar yani dinlenir. saat 4 te karaciğeriniz dizenleyici enzimlerini üretmeye başlar yada makrofajlar ( bir tür akyuvar ) ile gereksiz hücreleri indiregandi yapar vs vs. Yani demem oki metobolizmanın bir denge saati var ve bu gece 12 de yatan bir insanın sabah 8 de kalktığında tamda işine gelecek şekilde. Saat 10 beyin için maksimum konsantrasyondur mesela. gece 12 de yatmış olunuz . 60 yaşıyacaksanız 70 yaşarsınız ve kaliteli yaşarsınız herşeyden öte.
türkçe herhangi bir tartışma, dizi, film açarak bakmadan arkada planda çalarken beyninle o esnada olanı canlandırmaya çalışırken farkına varmadan uyuyup kalacağın çözüm önerisidir.
sex....
Ilk önce sözlükten siktir olup gitmek. Ondan sonra yatağına yat uzan karın üstü, sonra zibarirsin.
uyumadan 1 saat evvel sigara içmemek, sigara uyku açıyor.
gün içinde çok yorulmak.
en olmadı, yatağa girip ayakları sallamak.
sevgiliden ayrılmak.
telefon ekranındaki ışığı 2 dakika suresince göze tutmak ve gözün yorulmasıyla kapanması.
televizyonu açmak ve karşısına uzanmak.