kolay herkesin yapabileceği yemeklerdir. (bkz: makarna)
bir tarafımızdan uydurup yaptığımız yemeklerdir.
(bkz: sosyete mantısı)
(bkz: türlü)
ne var ne yok al buzdolabından, yağı dök ısıt, soğan kavur, salça koy, malzemeleri salla, üstünü kapatacak kadar su koy, tamam. bu ne lan böyle yemek mi olur?
güneşte kızarmış bol salçalı gergedan y.rrrrağı isimli güzide yemeğin de yer bulacağı yemeklerdir.
(bkz: yemekteyiz sabahat)
(bkz: kebapzade)
ben bu kadına gıcık mı oldum acaba ya?
(bkz: taşak kebabi)

daha uyduruğunu ne gördüm, ne duydum...
genelde öğrenci evlerinde yapılan dolapta çok fazla bişey kalmadığı ve ay sonu itibariyle çok fazla erzakta alınamıycağı için elde ne varsa karıştırıp yapılan yemek çeşididir.aslında en lezzetli yemeklerdendir kendileri çünkü yenme anında yiğenler çok ama çok açdırlar ve lezzeti gözleri görücek durumda değillerdir.
uyduruk olması efsane bir tat olmasına engel olamayan, patates kızartması, omlet, yumurtalı ekmek, makarna gibi sunumları en sevilerek yenen yemeklerdir.
salçalı makarnaya sosis ve kaşar rendeleyip ısıtmaktır en basit örneği.
(bkz: çılbır) yoğurt +yumurta+ baharat
beş tane oğlu olan annemin bunaldığı zaman yaptığı yemektir. adınıda kendi koymuştur; ''şaştım aşı'' o an dolapta ne varsa tencereye yada tavaya boca ederek bize sunduğu yemektir. yemeğin malzemeleri her seferinde değişiklik gösterir ama biricik anneciğimin sevgisinden mahrum değildir.
uyduruk isimleri fransızca'ya çevrilip, lüks bir restaurantda servis edilse ve şefin spesyali denilse, uyduruk olduğunu kimsenin farketmeyeceği yemeklerdir.
yemeklerin hepsi taze sebze veya bakliyattan uydurulmamışmıdır.