bugün

bursa'yı sevmek için yüzlerce neden bulabiliriz ama gittiğiniz her yerde, karşınızda çıkan her markette bu gazozu bulabilmek bursa'yı sevme nedenleri arasında kesinlikle sayılmalıdır. uludağ gazoz sevenler dayanışma ve yardımlaşma derneği mensupları olarak ülkemizin diğer şehirlerinde de bu efsane gazozu kolayca bulabilmek istiyor dağıtım ağının genişletilmesini, şu cennet vatanda uludağ gazoz satılmayan tek bir market kalmamasını talep ediyoruz.
efsane gazoz. önemle rica edilir şişe olanlarının tercih edilmesi ve ayrıca bu harika şişe gazozu içerken kullanılacak yönteme özen gösterilmesi.

sıcak bir havada, hele terinizin derinizin mütemadiyen gözeneklerine tuz tanecikleri bırakmak suretiyle yer çekimine uygun dans edişi esnasında buzdolabından yine camı terlemiş bir uludag gazoz alınır, nihayetinde elde edilen gazozunuzu sanki birileri sizden kaçıracakmışcasına ilk olarak içindeki sıvıdan gayri görevini yapmasına izin verirsiniz, ellerinizi derin dondurucunun hatıralarıyla bezemesini. nihayetinde kapağı büyük bir şevkle açılır ve kapak açıldıktan fazla değil yarım saniye sonra güneşe meydan okurcasına ve nispet yaparcasına kafanızı kaldırıp oracıkta dikilir, burdaki nokta şudur ki açıldığı anda ortaya serzenişte bulunduğu gaz daha kaçmadan maksimum tadını boğazlarınıza anlatmasına izin vermesidir; zira kapağını açtıktan sonra 2-3 saniye beklemeniz bu hazdan sizi yoksun bırakacak diğer gazozlarla eşdeğer bir haz verecektir.

ya da

soğuk bir günde, soğuğun kasıklarınızı bile dondurduğu bir anda, tüylerinizin yavşamasına sebep, gözlükleri bile buğulandıracak bir sıcak ortama girmiş olmanız dahilinde -ki burada daha nostaljil olsun istiyorsanız tercihinizi uludağ'dan kullanın, ortamın birden üzerinizdeki kalın kıyafetler üzerinde bıraktığı yoğun baskının neticesinde boğulur gibi hissettiğiniz bir anda, elinize gelen yine terlemiş şişesinden size gülümseyen bir uludağ gazoz deneyin, işte o zaman anlayacaksınız organlarınızın bile irkildiği dediği anı. *
Eğer uludağ gazoz içtikten sonra başka gazoz içerseniz beğenmezsiniz. Aşırı bağımlılk yapar. Başka gazoz içemezsiniz.
ETiKET YAZISINDA MAMULLERiMiZDE UYKU YARATICI ETKi BULUNMAZ iBARESi BULUNAN iÇECEK.
nuri alço'nun olmazsa olmazlarından birisi.
uludag gazoz ve aspirin bünyedeki ishali keser. aspirin ile karışıncada tadı bir başka güzel olur.
satmayan restoran veya cafeye genellikle bir daha gitmememe neden olan; bulmak için bazen 3-5 bakkal, market beni dolaştıran, başka bir gazozla ikamesi yapılamayacak kadar şahane bir gazozdur.

buradan yetkililerine sesleniyorum. tişört basıp göndersinler bana, günaşırı giymezsem adam değilim.

(bkz: seviyorum lan seni allahsız)
canım gazoz çektiğinde tercih ettiğim tek gazoz. yoksa da içmem.. schweppes, 7up, sprite da neymiş pehh!! yanında simit de oldu mu değmeyin keyfime dünyayla olan tüm bağlantılarım koptuğu an olur işte o zaman.. seviyorum bu uludağ gazozu ben yaa
kamil koç turizm i bursa seferlerinde ikram edilen meşrubat. gazı kaçmıştı yalnız o host a, hoşt demek istiyorum burdan.
fi tarihinden bir reklamı için;

http://www.youtube.com/watch?v=zPBQkLLg0Wc&feature=related
öğrenci dostu, yaz günlerinin serin tadı.
gazoz aleminin kralı olan gazoz. mümkünse cam şişede içilmeli, buz gibi de olmalıdır.

bir de çocukluğumda geçen yaz aylarının da, dostu arkadaşıdır.

her yaz gittiğimiz yazlık mekanda, arkadaşlarla toplanıp, domates - salatalık bir de fırından yeni çıkmı$, çıtır çıtır olma özelliğini de muhafaza eden ekmek alırdık. bir arkadaş da, yan tarafta babasının bakkalından tam yağlı beyaz peynir yanına da, 1.5 litrelik buz gibi, uludag gazozu getirirdi. o ekmekleri ortadan ikiye böler, deli gibi peynir bir de, isteğe göre kan kırmızı domates koyardık. her ne kadar, strafor bardaktan yudumlasak da, gazozlarımızı, o yazın alnında, asidi bol uludag gazoz da, bizleri nirvanaya sevk ederdi. en değişilmez tat performanslarından birisidir yani anlayacağınız. deneyiniz; çıtır çıtır, sıcak ekmek, tam yağlı beyaz peynir, tam mevsimdeki domates, ve de buz gibi uludag gazoz
(bkz: uludag gazoz vs zafer gazoz)
bursa nın zirvesinin ismini almış gazlı bir içecektir.uludag sözlük ün en sevdiği içecektir de diyebiliriz
sözlük yüzünden ikidir şveps yerine aldığım gazozdur.
reklamcılar buna bir şey diyorlar, çağrışım bişeysi.
markette yanyana gazozlar görünce yeşil yeşil uludağ daha bir sempatik görünüyor gözüme, alıveriyorum.
uludağ sözlüğe reklam hakkını ödemesi gereken markadır kanaatimce.
gazozların kralıdır. yeşil sermaye veya kapitalist sermayeye para kazandırmaktansa yıllardır bu işi sessiz sessiz yapan, büyümeden aynı şekilde duran ve yılların efsane gazozu olarak anılan gazozu alırım diyen bünyelerin tercihidir.

her haliyle sensun,çamlıca vb bin basar. her bakkal-markette bulunmaması nedeniyle 4-5 yer gezdiğim olmuştur. ve her yere ısrarla niye satmadıklarını sorarım. gazozu bulunduran market-bakkal-büfeye ise özellikle teşekkür ederim.
yaşasın uludağ kardeşliği!
üniversitelerin niğde gazozu ile vazgeçilmezi.
http://www.uludaggazoz.com.tr
uludağ limonata sollamıştır bence. ama tadı başkadır, özeldir.
simit ve peynir ile mükemmel bir üçlü oluşturur. ama bir de boyoz ve kaşar peyniri ile deneyin. bu izmir'li yazarlar için geçerli tabi ki.
Gazoz dendiğinde ilk akla gelen meşrubattır.
Karışık meyve aromalı yurdum gazozu.
gazozların piri.
uludağ sözlük'te gaza gelen yazarlar var. bazen okuyorum, uludağ gazoz'u andırıyor bu vaziyet bana. bir başlık açılıyor, alta entry giriliyor hemen, ama nasıl bir gazla girmişse entry'yi başlığı açanla farklı şey yazdığını düşünüyor, ayar veriyor güya.

bazen de başkası istatistiksel bilgi vermiş oluyor, yine gaza gelenler oluyor. gelir tabi, yazı tokat gibi bilimsel bilgi. ama yok 'bırakın lan beni, yazmazsam ölürüm.' diyor. tutmayın küçük enişteyi.

gazozluğun büyük kısmı siyasi ve devlet kurumları ile ilgili başlıklarda. acaba diyorum bize hep öğretilen 'siyaset kötü bir şeydir, aman ha çocuklar, olaylara karışmayın' dayatmasının getirisi sözlük gibi olaylara karışılan ortamda bir anda gaza gelip patlamak mı?

hani gazoz şişesini sallarsınız sallarsınız, patlar ya. sözlükte de öğrenilenden farklı olan bilgiler 'nasıl ya? ama...' etkisi yapıyor olabilir. emin değilim.

neyse, gazoz güzel, simitle iyi gidiyor.
(bkz: zafer gazoz)