bugün
- tai lung26
- nervio varıdı nerede o7
- sözlük dayısı dövmek4
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- hoşlanılan kızı çorbacıya götürmek4
- ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı3
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması4
- yemeksepeti4
- su bardağı ile çay içmek4
- ismet gurbuz 202411
- tortellini3
- 22 ağustos 2026 sıcak hava dalgası3
- hiç hakiki sarışın kız görmemek5
- arkadaşlar selam4
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması5
- balkanlar da sarışın olmaması4
- muslettin amca9
- eski sevgiliyle 50 yıl sonra karşılaşmak5
- kitap okuyorum sessiz olun4
- eski sevgilinin mesaj atıp ben aşık oldum demesi2
- steam arkadaşı aranıyor5
- osuruktan şiirler89
- kadınların muhabbet etmeyi sevdiği erkek olmak2
- sade sodaya tek atan insan4
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı5
- antrikot2
- mekke anlaşması5
- otogar tuvaleti4
- mustafa adıgüzel4
- kadının kalbine giden yol2
- clemence baptista5
- dolar isterse 100 olsun41
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- domuz yemeyiz abi4
- anın görüntüsü18
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- hey yavrum be gelenlere bak4
- berber fiyatlarındaki fahiş artış2
- aydos tekfurunun mahbube kızı2
- g i l d e d l i l y28
- victor osimhen19
- kadınınızı çalıştırır mısınız14
- kapıma beyaz toros gelseydi eğer11
- kadın olmanın çok güzel bir şey olması7
- gilded panpa nerede2
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası3
- reddi miras2
- izalei şuyu2
Türkiyeli diye bir kavram yoktur. Bir çerkes olarak ben de bir zamanlar boyle demem gerektigini dusunuyordum. Baska arkadaslarin da dedigi gibi türklük illa damarlarinda akan kanla olmuyor. “Ne mutlu türküm diyene”’nin de etnisiteyle, irkla bir alakasi yok. Bu ulkenin vatandasi olan (veya bir parcasi olan diyelim — ben de tc vatandasi degilim cunku), bu ulkeye oyle veya boyle hizmet eden, ekmegini yiyen herkes türktür.
Bu baska ulkeler icin de gecerlidi. Ben de dogup buyudugum ulkenin vatandasi olarak yerliler kendisine ne diyorsa onu diyorum burda. Demesem ulkenin yerlileri hakaret kabul ediyor zaten (irkci olmayanlardan bahsediyorum, onlar hic yabanci olmasin istiyorlar). asimilasyon degil Entegrasyondur bu cunku. Yasadigin ulkeyi benimsedigini ve kendini herkesle herkesi de kendinle bir gordugunu gosterir. Ben türküm de ayni zamanda, cunku annem babam türkiye’de dogdu buyudu, ilk ogrendigim, evde konustugum dil türkce. Ve çerkesim, en derinden hissettigim kimlik de budur zaten. Hic bir kimlik veya terim damarlarimda akan kani degistiremez. Seninkini de degistiremez kürt, laz, bosnak, arap, arnavut, ermeni, rum, roman kardesim.
Boyle bir entry’yi daha once de girdim sanki ama. Oyleyse kusura kalmayin.
Bu baska ulkeler icin de gecerlidi. Ben de dogup buyudugum ulkenin vatandasi olarak yerliler kendisine ne diyorsa onu diyorum burda. Demesem ulkenin yerlileri hakaret kabul ediyor zaten (irkci olmayanlardan bahsediyorum, onlar hic yabanci olmasin istiyorlar). asimilasyon degil Entegrasyondur bu cunku. Yasadigin ulkeyi benimsedigini ve kendini herkesle herkesi de kendinle bir gordugunu gosterir. Ben türküm de ayni zamanda, cunku annem babam türkiye’de dogdu buyudu, ilk ogrendigim, evde konustugum dil türkce. Ve çerkesim, en derinden hissettigim kimlik de budur zaten. Hic bir kimlik veya terim damarlarimda akan kani degistiremez. Seninkini de degistiremez kürt, laz, bosnak, arap, arnavut, ermeni, rum, roman kardesim.
Boyle bir entry’yi daha once de girdim sanki ama. Oyleyse kusura kalmayin.
yapay zeka küfür etmekte çok haklıymış
gelsin buraya ben gideceğim söz
gelsin buraya ben gideceğim söz
Günaydın
Türkiyem
Günaydın
Türkiyeliler.
Türkiyem
Günaydın
Türkiyeliler.
ilber Ortaylı: "Türkiyeli diye bir şey yok, saçma.
'Ben Türkiyeli Kürt'üm, sen de Türkiyeli Türk olacaksın' diye bir şey yok."
“Bu arkadaşlardan hiçbirinin dışarıda ‘Ben Türkiyeli Kürtüm’ dediğini duymadım. ‘Kürtüm’ diyorlar. Peki, mübarek olsun.
Sorarsan nereli olduğunu, ‘Türkiyeli’ olduğunu söylüyor. Beni kendi kabına koyamazsın.”
“Bu arkadaşlardan hiçbirinin dışarıda ‘Ben Türkiyeli Kürtüm’ dediğini duymadım. ‘Kürtüm’ diyorlar. Peki, mübarek olsun.
Sorarsan nereli olduğunu, ‘Türkiyeli’ olduğunu söylüyor. Beni kendi kabına koyamazsın.”
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar