bugün

akademik alanda hazırlanan her türlü çalışmayı analiz ederek, içinde ne kadar alıntı, ne kadar çalıntı olduğunu gösteren ve eski usul hocaları bile artis yapan program. bunu kullanan okullarda öyle götünden sallamanın en güzel örneği bir ödev hazırlayarak hocaya gittiğinizde muhtemelen elinize alıp geri döneceksinizdir. adresi de şöyle;

http://turnitin.com/static/index.html

o değil de, bu başlık bugüne kadar nasıl açılmamış onu anlamadım.
aşırma ödevlerin önüne geçen site. üniversite de yazma hocalarının bir numaralı favorisi. üniversite üye olur ve öğretim elemanları da sınıf açarak öğrencilerini kümeler halinde toplar. ödev siteye yüklenir analiz sonucunda hocanın belirlediği yüzdeyi geçmezseniz aa ları bile görebilirsiniz.
bu ibne yüzünden elime kalem almaktan korkar oldum, yazdığım benzeyiverirse diye.
oldukça gelişmiş bir sistemleri vardır. plagiarism hemen yakalanır. buna benzer çeşitli siteler var, essay falan yazarken önceden bir check ettirmeniz yararınıza olur.
özellikle Psir öğrencilerinin korkulu rüyası . kim bulmuş nerden aklına gelmiş niye bulmuş sorgulanması lazım . herkes her istediği şeyi yapmasın artık yeter. tayyip in yasaklamasini istediğim sitedir ayrıca.
Öğrenci düşmanı. Uyuz.
bulanın, icat edenin amk demek istediğim öğrencilerin korkulu rüyası site. ulan çok korkuyorum plagiarism fazla çıkacak diye.
akademik çalışma yapanların korkulu rüyası olmuş programdır.
insanın totosundan ter alan site. %0 plagiarismiçin olası tüm kelimeleri eş anlamlılarıyla değiştirdim. Akademik çalışmam oldu arapça - farsça sözlüğü *
Sülalesini silkmek isteyebileceğiniz tek sitedir.

Bu kadar aptalca bir uygulama nasıl akademik kabul görür, insanlar nasıl bu kadar aptallaşabilir anlamak mümkün değildir.
buna yahut benzeri bir sisteme erişimi olan yetkili* bir arkadaş bir makalemi kontrol ederse kendisine çok müteşekkir olacağım.

erişimi zor, çakması çok olan sistem.
insanı strese sokan, akademik çalışmanızda intihal olup olmadığını, diğer çalışmalar arasındaki benzerlik oranını gösteren program.
stresten beyninizi yedirten intihal programı.
Özgün çalışma yaptıysanız, ingilizce, fransızca vb. Dillerden çalmadıysanız endişelenmenize gerek yok, ama hırsızlık yaptıysanız geçmiş olsun.
törnitin diye okunan akademik dedektör. hırkızlığı tespit eder.
%3 aldım efenim..

sikerleeerr..

o da gitmiş yavşak okulun ismini bulmuş..

büyük zeka vallahi bırravvoo..
Calma ve cirpma usulu tez yazanlarin korkulu ruyasi olan uygulama. Gecenlerde bir yuksek lisans ogrencisinin tezini kontrol ettik, %19 ile gecti.

O degil de okuldan okula bu sistemin uygulanisi degisiyor mu acaba? Kabul edilebilir ust limit gibi.
Allahın belası sistem. Ulan kitap adında benzerlik bul zahmet aq. Bunu değiştirmeyelim.
Yüksek lisans projesi hazırlarken kapak sayfasındaki okul ismine, hazırlayan yazısına, içindekiler kısmındaki genel başlıklara hatta şekiller, tablolar gibi mecburi yazılara bile intihal veren, internette hiç girmediğim adını bile duymadığım sitelerden eşleşme ve benzerlik çıkaran akla ve mantığa tamamen aykırı bir intihal kontrol programı. projeyi yazarken internetten hiç bilgi kullanmadan özet, summary ve giriş kısmı dahil tamamen kendi ürettiğim cümlelerle yazdığım ve devam eden ilk 6 sayfa boyunca kafamda üreterek ve kendi bilgilerimi kullanarak kurduğum cümlelerle doldurduğum kısma bile %10 intihal vermiş. Halbuki internete bile girmemiştim onları yazarken burdan bile ne kadar gerçek dışı ve uydurma bir sistem olduğu anlaşılıyor.

üniversitelerin neden bu programı tercih ettiğini anlamış değilim ben bu robot programı etik, bilimsel, objektif veya doğru bulmuyorum kesinlikle, daha önce adını bile duymadığım sitelerden eşleşme çıkarıyor internette yazılı olan her kelimeyi intihal olarak değerlendiriyor. benim kendi ürettiğim paragraflardan bile intihal çıkaran bu programın hilelerinden kurtulmak için galiba kimsenin bilmediği ve internette yazılmamış türden kelimeler kullanmak gerekiyor, istesem bunu çok rahat yaparım bu robot programın kendi kendine çıkarttığı o uydurma intihalleri yok edebilirim fakat o zaman da projedeki paragraflar gereksiz karmaşıklaşır ve anlaşılması müşkül hale gelir, bilimsellikten uzaklaşan ve okurken bir şey anlaşılamayan bir proje yazmak istemem o yüzden genel olarak sade bir dil kullanmayı daha uygun görüyorum. kısacası lisansüstü proje hazırlarken üniversitelerin intihal kontrol raporu diye kullandığı bu programın çıkarttığı sahte ve uydurma intihal oranını %15-25 olarak düşünebilirsiniz tabi bu yazacağınız projenin uzunluğuna göre değişecektir, ben her şeyi kendim yazdığım kaynak bilgi dahi kullanmadığım halde ilk yedi sayfaya bile kafasına göre internetten eşleşme çıkarıp %10 intihal oranı veriyor. Bundan dolayı bu akıl ve mantıkla alakası bulunmayan robot programı fazla dikkate almayı düşünmüyorum proje yazarken.
Yüzde 10-15’e kadar normal. Dahası çıkarsa şerefsizsiniz diyen uygulama.
Buna gerek duymamak için alan araştırmalarına yönelinebilir. herkese zor gelse de bana daha kolay geliyor tamam masada bir konuyu çalışmak kulağa daha kolay gelebilir ama masada ne yapabilirsin ki illa bir şeyler alıntılamak zorundasın. alanda çalışınca hem kendin yepyeni bir şey ortaya koyabiliyorsun hem de özgün bir veriye sahip olunca analizi de özgün olabilir. Üzerine biraz da litaratür bilgisi serptin mi -ki bu neredeyse zorunlu bilimsel bir zemine dayandırmak için- tadından yenmez. Bunun için alan çalışmaları bilim dünyasında çok değerli bence çoğu alanda.