bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- kel erkek3
- gammaz olmuşum13
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- minyon kadın siniri5
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- death2
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- başımın tatlı tatlı dönmesi2
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- pazarda su satmak2
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- gazlamak2
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- gençler iş beğenmiyor3
- bizim delilere bakayım4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- sevgiliyle kavga etmek2
- kemal kılıçdaroğlu35
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- semum3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- düşkün2
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- eski yazarların emekli yapılması5
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- nur suresi 35 ayet2
- sözlük yazarlarına tavsiye4
"Türkiye'nin kıymetini bilin."
Bunu söyleyen kişi yılda iki kez geliyor. Havaalanından çıkar çıkmaz kiralık arabaya biniyor. Euro bozdurunca kendini yatırım gurusu sanıyor.
15 günde;
* 11 kez dışarıda yemek yiyor,
* 4 şehir geziyor,
* Deniz görüyor,
* Akraba ziyaret ediyor.
Sonra dönüp burada 12 ay yaşayan adama:
"Almanya bitmiş ya, siz burada cennettesiniz." diyor.
Kardeşim, sen Türkiye'yi değil, yıllık iznini yaşıyorsun.
Biz pazartesi sabahı trafik görüyoruz.
Sen gün batımı fotoğrafı.
Biz kira konuşuyoruz.
Sen mangal.
Biz ayın sonunu hesaplıyoruz.
Sen dönerin euro karşılığını.
Türkiye'nin güzel yanları var mı?
Elbette var.
Ama ülke değerlendirmesi tatil modunda yapılınca sonuçlar biraz farklı çıkıyor.
Neyse...
Sen yine de dönüşte "Türkiye'nin kıymetini bilin" demeyi unutma.
Biz de burada yaşamaya devam ederiz.
Bunu söyleyen kişi yılda iki kez geliyor. Havaalanından çıkar çıkmaz kiralık arabaya biniyor. Euro bozdurunca kendini yatırım gurusu sanıyor.
15 günde;
* 11 kez dışarıda yemek yiyor,
* 4 şehir geziyor,
* Deniz görüyor,
* Akraba ziyaret ediyor.
Sonra dönüp burada 12 ay yaşayan adama:
"Almanya bitmiş ya, siz burada cennettesiniz." diyor.
Kardeşim, sen Türkiye'yi değil, yıllık iznini yaşıyorsun.
Biz pazartesi sabahı trafik görüyoruz.
Sen gün batımı fotoğrafı.
Biz kira konuşuyoruz.
Sen mangal.
Biz ayın sonunu hesaplıyoruz.
Sen dönerin euro karşılığını.
Türkiye'nin güzel yanları var mı?
Elbette var.
Ama ülke değerlendirmesi tatil modunda yapılınca sonuçlar biraz farklı çıkıyor.
Neyse...
Sen yine de dönüşte "Türkiye'nin kıymetini bilin" demeyi unutma.
Biz de burada yaşamaya devam ederiz.
Ssssssssiktiğim bir gurbetçi itemi. Bir de daha Türkçe konuşmayı bilmezler, Türkçe cümlelerin arasına almanca kelimeler sıkıştıran almanlardan oluşur bu tipler. Ancak her şeye rağmen kendilerini türk addederler. Türk falan demeyin bunlara, Türkçe bilmeyen adam Türk falan değildir. Ancak ve ancak asimile denir ona. Hem dili bilmezler hem de dili bozmaya çalışırlar.
elin kemikli tarafı ile çemçük ağzına tokadı yapıştırıp şivesinin düzeltilmesi elzemdir. benim kuzenlerde böyleler her sene geliyorlar bir önceki sene yedikleri ayarları unutup gevşek gevşek konuşuyorlar böyle.
temelli dönün diyorum yok diyorlar. neden diyorum işte fransa/almanya/hollanada da doğduk büyüdük orada düzen kurduk gelemeyiz diyorlar. yahu diyorum burası madem cennet burada her şey ucuz ekonomi çoh eyi burada çok daha konforlu bir düzen kurarsınız diyorum kıvırıyorlar.
pzvglerin en düşük maaş alanı 1500 euro kazanıyor ayda. devletin verdiği çocuk parası okul parası ot parası bok parası falan hariç kemiksiz maaş. bir tanesinin kendi lokantası var ayda temiz 4-5 bin euro para kazanıyor ama sorsan orada ızdırap yaşıyormuş burada biz hayatı yaşıyormuşuz. buraya gelseler ( vasıfsızlar ) maksimum alacakları para 30000 lira ( 600 euro ) o paraya orada göl kenarında aldığın müstakil evden mi alacan yoksa apartman dairesi bile alamayıp kira mı vereceksiniz veya orada kullandıkları spor bmv leri ( burada 4-5 milyondan aşağı alamazsın orada 1 milyon lira civarına alıyorlar ) 2025 model arabaları burada alabilecekler mi hiç konuşmuyorlar.
temelli dönün diyorum yok diyorlar. neden diyorum işte fransa/almanya/hollanada da doğduk büyüdük orada düzen kurduk gelemeyiz diyorlar. yahu diyorum burası madem cennet burada her şey ucuz ekonomi çoh eyi burada çok daha konforlu bir düzen kurarsınız diyorum kıvırıyorlar.
pzvglerin en düşük maaş alanı 1500 euro kazanıyor ayda. devletin verdiği çocuk parası okul parası ot parası bok parası falan hariç kemiksiz maaş. bir tanesinin kendi lokantası var ayda temiz 4-5 bin euro para kazanıyor ama sorsan orada ızdırap yaşıyormuş burada biz hayatı yaşıyormuşuz. buraya gelseler ( vasıfsızlar ) maksimum alacakları para 30000 lira ( 600 euro ) o paraya orada göl kenarında aldığın müstakil evden mi alacan yoksa apartman dairesi bile alamayıp kira mı vereceksiniz veya orada kullandıkları spor bmv leri ( burada 4-5 milyondan aşağı alamazsın orada 1 milyon lira civarına alıyorlar ) 2025 model arabaları burada alabilecekler mi hiç konuşmuyorlar.
bkz: Biz uzaktan bakınca görüyoruz, siz içinde yaşadığınız için göremiyorsunuz. Türkiye'nin kıymetini bilmek de biraz vizyon işi.
Git işine hans. Herkes senin gibi toz pembe hayat yaşamıyor.
Napak yani bilmiyek mi yazar kardeş?
cennet cennet.
ab müktesebatı öncesi daha kıymetli idi. gittikçe sıradanlaşıyor.
gerçekten iyi olduğu için değil fakat bu potansiyeli yüksek olduğu için kıymeti bilinmesi gereken güzel vatanım.
Türkei değil Türkiye.
Türkiye nin kıymetini en çok, sürekli şikayet edip gitmeye cesaret edemeyenler biliyor.
Giden özlüyor, kalan sövüyor.
Giden özlüyor, kalan sövüyor.
g*rbetçi lütfen.
türkiye nin kıymetini bil bro diye devam eder.
Erzincan olmasa güzel memleket.
Erzincan olmasa güzel memleket diyorsun da, Türkiye’nin kıymetini bilmek için illa kusursuz olmasını mı bekliyorsun?
Başlık yabay zeka ile açılmış. Ewed
bizimde var öyle bir akraba modeli. sterlinle geliyor vatanımda vatanım diyor. diyorum çok seviyorsan gel yerleş, burada tl kazan sevgine sevgi kat diyorum sonra ölüm sessizliği.
Biz Almanya da euro kazanalım, yılda 2 hafta gelelim, sonra da Türkiye nin kıymetini bilin diye nutuk atalım. Siz de 12 ay çalışıp bize hizmet edin. Sistem kusursuz.
Bugünün gençleri çoğu zaman sahip olduklarının değerini fark etmiyor. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve güçlü geçmişiyle Türkiye eşsiz bir ülkedir. Eleştirmek kolaydır. Tavsiyem Türkiye nin kıymetini bilin
güncel Önemli Başlıklar