bugün

entry'ler (793)

diyanet'in japonya da ne işi var

din eğitimi olacaksa bunu okullarda yapacaksın böyle arka bahçede olunca kendi haline teröre ranta evriliyor.

diyanet meb altında bir kol olsa böyle rant kapısı olmaz.

almanya da okulda öğretiliyor din. dünya bunu böyle yapıyor.

okulda öğrendikten sonra daha ilgisi çalışmaları olan 4 yıllık ilahiyata gider.

herkes ülkeden şikayetçi ise sorunlu kim

halk bunu istiyor boş ver iyi yapıyorlar. az bile hatta.

vurun abalıya

Türkiyenin enflasyon ile mücadelesinin özü.
asgari ücretli, emekli, yeni mezun dürün defterini enflasyonu bunlar yapıyor zaten.

patron

Çok bilmiş patron geldi, boş boş konuştu;
üstüne bir dünya iş kitledi. Yetmedi, yüzüme osurup gider gibi baktı, çekti gitti.
istifamı verecem artık.

uludağ sözlüğün reaktörü

Sözlüğün reaktörü Çernobil gibi patlarsa, o anda online olanlar radyasyondan ölür mü? Yoksa kontrollü bir doza mı maruz kalırlar?

osuruktan şiirler

Osuruk çıktı, oda inledi,
Kokusu dört bir yana yayıldı,
Millet kaçtı, camlar açıldı,
Sonunda suç yine kediye kaldı

sözlüğü bırakıyorum

bazen bir ara vermek iyi olabilir bir virgül koyalım ileride geri gelirsiniz.

karanlık bir yolda arabanın bozulması

tam o anda katil yaklaşıp öldürebilir. ama daha kötüsü bir uzaylının gelmesi eğer uzaylı gelirse anırta anırta artık.

kanal ayarlama 1500 lira

lm3allemm sabri'nin topu defanstan alıp attığı aşırtma golü arar gibi bişi olmuş.

sevilmeyen insan tipleri

fakkir olanları sevmem.

devletin temeli adalettir

bence de vergi önemli kimsenin vergisini silmeyeceksin aslında keseceksin gelirinden bitecek.

insan klonlama

aslında klonlayacaksın insanları her insanın bir de yedeği olacak zorunlu ölürse kalırsa yerine geçecek hastalanırsa organ nakli klonun seçim hakkı olmayacak buz dolabı gibi bir ortamda uyandırılana kadar duracak eşya gibi.

sonra klondan başka yollarla yararlanma yasaklanacak sadece sağlık için olacak. düşün ki yedek parça deposu kanser gibi dejanaratif hastalıklarda nakil yapacaksın klondan.

Güveni zorla sağlıyorlar.

Enflasyon yüzde 14 olacak deniyor; ücret artışları buna göre şekilleniyor. Sonra hedef değişiyor, enflasyon yüzde 24'e göre yeniden hesaplanıyor. Merkez Bankası “hedefimizi değiştirdik” diyor ve ortada büyük bir kriz çıkmıyor.

Halk, ocak ayında açıklanan Merkez Bankası enflasyon hedefine güvenmek zorunda kalıyor. Çünkü ekonomik kararlarını başka türlü planlaması neredeyse mümkün değil.

Demek ki güven her zaman ikna ederek sağlanmıyor. Bazen **mecbur bırakarak** sağlanıyor.

Yıllardır böyle. Hedefler değişiyor, beklentiler yeniden kuruluyor ama sistem bir şekilde yürümeye devam ediyor. işler, tabiri caizse, paşa paşa gidiyor.

Üstelik bütün bunlara rağmen yarın seçim olsa, aynı yönetimin yeniden iktidar olma ihtimali hala masada

adana kebap

tabi onuda yunanlılara kaptıraalım adam baklavayı baklavaki yaptı.

adana kebabıda atina kebabi yapar gerçi fark etmez ben yine eşşek gibi yiyemeyecem sebze bile zor alıyorum.

durumum o kadar kötü ki yarım ekmeyin içine peynir bile bulamıyorum.

yeni anayasa

patır patır gümbür gümbür geliyor gelince eşşekten düşmüşe dönecek çok kişi var. seçimi de kaldırırlarsa şaşırmam.

yeni anayasa flash bang gibi patlayacak. yepis yeni şartllar olacak patlak lastik gibi sarsacak belki türkiye eski türkiye olmayacak.

bu konuda kızmayın bende sizin gibi halk çocuğuyum. halkın oy verdiği partiler istiyor yeni anayasayı.

devletin temeli filan değildir. adalet o ne ben hiç görmedim bu güne kadar.
üstelik bir çok krallık bir çok diktatörlük var hala ayakta devletleri.

gerçekte bana göre devletin temelinde 3 şey var
1. ordu
2.gıda
3.güven

bir daha doğmayacak olmak

az şükredin be son zamanlarda bir şükürsüzlük diz boyu, bu gidişle patlayacak bir yerde sistem.

şeytanın insanlardan ders alması

ulu ve yüce şeto insana mı kaldı be!

kanal ayarlama 1500 lira

helal etmek karşı tarafın yaptığı şeyi onaylamak değil; ‘bu meseleyi artık içimde taşımıyorum’ demek. 1500 TL için annenle aranı ve kendi huzurunu bozmanın sana faydası olmaz. ondan dedim.

hem o uyducu da bu halktan halk çocuğu değil mi?

kanal ayarlama 1500 lira

sana dokunmuyorsa tutar helal et muslettin amca. belki adam yazılımda atmıştır fazladan kanal izlersin.
© copyright 2005 - 2026