bugün
- mossad'ın pkk planını türkiye'ye kim sızdırdığı6
- küçük memedeki hayat doluluk6
- anlayışlı bir insanı sürekli sınamak6
- büyük günah işleyen kimsenin durumu4
- vadesini doldurmuş kibir6
- kırmızı5
- kul hakkı yemek3
- kadınları itici yapan detaylar10
- sıcakta deri montla gezmek7
- arapperest kişilik bozukluğu semptomları7
- degersiz hissettirmek3
- tanrının insana verdiği en büyük ceza3
- güne bir söz bırak3
- 50 tl vs true ile bir gün2
- 6 haziran 20264
- yasemin sakallıoğlu6
- flört uygulamalarında algoritma hatası3
- görünme arzusu ve bilinme korkusu arasındaki araf3
- taşkınlığı keşfeden zihin4
- 5 haziran 2026 ekrem imamoğlu'na kurulan kumpas5
- araba ön camına güneşte ne konulur2
- sözlüğün en kötü yazarları6
- tip hariç kadınları aşık ettirebilecek şeyler8
- hem ahmet kayacı hem atatürkçü olmak19
- birader hedesi3
- beyaz tenli olmak6
- rümeysa eker11
- donald trump2
- dem partiyi konsolide etmek2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle40
- musa anter'i nasıl bilirdiniz2
- kolayca doğrulanamaz ezoterik bilgiler5
- kürtçe ıslık çaldığı için hapsi istenen kürt2
- nez2
- kusurlarına rağmen sevmek4
- başarılı gelecek öngörüleri4
- bu ülkede pezevenkler kemalisttir28
- boş kategoriler kullanan toplum2
- bulgarların edirne'ye akın etmesi3
- laikliğin halka sorulmadan getirilmesi28
- uludağ sözlük'ün kaliteli bir sözlük olması4
- senin yaralarını ben saracağım diyen kadın4
- tanımlar mezarlığı2
- cumhurbaşkanlığı himayeleri2
- modern felsefede tefekkür olmaması2
- takvim yaprağındaki yavan yemek isimleri2
- ilgisiz gözlerin gördüğü yıldız2
- suca suruklenen cocuk3
- evrensel bezginlik anında geneleve gitmek2
- müslüm dinleyip kendini jiletlemek2
John Curranın 2013 yılı yapımı filminin adıdır.
Türkçe olarak da "çöldeki izler" adını almıştır.
Film; Avustralyalı yazar Robyn Davidsonın kendi anılarını kaleme aldığı aynı adlı kitabından bir uyarlamadır.
Mia Wasikowska'nın Davidsonı canlandırdığı film, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu konu alıyor.
Adam Driver ise, Davidsonın yolculuğunu kaydeden National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan rolünde.
Film; genç bir kadının meydan okuyuşuyla, feminizmden, hikayenin geçtiği avustralya'daki sömürgeciliğe kadar pek çok temaya da değiniyor. film bir anlamda Robyn Davidsonın kendisini de keşfetmek için yaptığı bu yolculuğu anlatıyor.
Türkçe olarak da "çöldeki izler" adını almıştır.
Film; Avustralyalı yazar Robyn Davidsonın kendi anılarını kaleme aldığı aynı adlı kitabından bir uyarlamadır.
Mia Wasikowska'nın Davidsonı canlandırdığı film, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu konu alıyor.
Adam Driver ise, Davidsonın yolculuğunu kaydeden National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan rolünde.
Film; genç bir kadının meydan okuyuşuyla, feminizmden, hikayenin geçtiği avustralya'daki sömürgeciliğe kadar pek çok temaya da değiniyor. film bir anlamda Robyn Davidsonın kendisini de keşfetmek için yaptığı bu yolculuğu anlatıyor.
öğreti gibi film. öyle güzeldi ki hem coğrafi hem içsel yolculuğa çıkartıyor sizi. her kırılma noktasını aştığında biraz daha güçleniyor sanki insan. hangi izleri takip etmeli, var olanları mı kendi çizdiklerini mi ? korkularınla yüzleşmeye hazır mısın ?
aşırı sıcak olan şu günlerle filmdeki sıcaklığı karşılaştırınca insan serinliyor. ve bu da kuraklığın, suyun yada doğanın değerini bir kez daha düşünmemizi sağlıyor. bir de hayvan yada insan olsun dostluğun önemini hatırlatıyor. en önemlisi aşıladığı umut insanın yüreğine su serpiyor.
Görsel, duygusal olarak doyurucu, uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden. yaşanmış bir yolculuk ve onun en iyi anlatımı. daha ne olsun.
gerçi film sonunda var biraz ama, merak edenler Robyn Davidson' un national geographic fotoğrafları diye aratacaktır mutlaka:
görsel
görsel
görsel
görsel
aşırı sıcak olan şu günlerle filmdeki sıcaklığı karşılaştırınca insan serinliyor. ve bu da kuraklığın, suyun yada doğanın değerini bir kez daha düşünmemizi sağlıyor. bir de hayvan yada insan olsun dostluğun önemini hatırlatıyor. en önemlisi aşıladığı umut insanın yüreğine su serpiyor.
Görsel, duygusal olarak doyurucu, uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden. yaşanmış bir yolculuk ve onun en iyi anlatımı. daha ne olsun.
gerçi film sonunda var biraz ama, merak edenler Robyn Davidson' un national geographic fotoğrafları diye aratacaktır mutlaka:
görsel
görsel
görsel
görsel
filmin senaryosu gerçeklerden uyarlanmıştır. Bu yaşanılanın filmleştirilme hikayesi ise aynı hoşluktadır. Yönetmen new york'tan avustralya'ya yerleştiği vakit bu hikayeyi yaşayıp anılarını kitaplaştıran robyn davidson'ın kitabıyla karşılaşıyor. Ve bu yazarın hikayesini kendi hikayesine benzetiyor. Bu sebeple bunu filmleştirmek istiyor.
tam 195 gün süren zorlu maceranın öyküsü... beni etkilemiş film. bir kere oyuncu seçimi mükemmel (bkz: robyn davidson) ablamızı mia wasikowska çok başarılı bir şekilde yansıtmıştır. ayrıca rick smolan için de iyi bir seçimdir adam driver.
--spoiler--
daha yolun başı sayılacak ilk ayını tamamladığında nereden geldim ben buraya umutsuzluğuna düşmüşken bir anda gelen azim ve kararlılıkla bundan sonra ki yolculuğu boyunca bir daha tökezlememesi hayranlık uyandırıcıdır. öncelikle benim cesaret edemeyeceğim bir yolculuk bırakın yolculuğu daha yolculuk başlamadan 8 ay parasız çalışıp verilen sözün yerine getirilmemesini bile umursamayışı kararlılığını gösterir. aborjin eddy'nin iletişim kurma çabası gülümseten detay olarak işlenmiş. filme odaklanmışken köpeği diggity'i vurmak zorunda kalması es vermemi sağladı ve çölü aşıp hint okyanusu'na ulaştığında sanki kendim başarmış gibi sevindirdi.
--spoiler--
--spoiler--
daha yolun başı sayılacak ilk ayını tamamladığında nereden geldim ben buraya umutsuzluğuna düşmüşken bir anda gelen azim ve kararlılıkla bundan sonra ki yolculuğu boyunca bir daha tökezlememesi hayranlık uyandırıcıdır. öncelikle benim cesaret edemeyeceğim bir yolculuk bırakın yolculuğu daha yolculuk başlamadan 8 ay parasız çalışıp verilen sözün yerine getirilmemesini bile umursamayışı kararlılığını gösterir. aborjin eddy'nin iletişim kurma çabası gülümseten detay olarak işlenmiş. filme odaklanmışken köpeği diggity'i vurmak zorunda kalması es vermemi sağladı ve çölü aşıp hint okyanusu'na ulaştığında sanki kendim başarmış gibi sevindirdi.
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar