bugün

Dengesiz besleniyorsun demektir. Vücut ihtiyacı olan şeyin bulunduğü, önceden kaydettiği şeyi "canım çekti" duygusuyla belli eder.

Canının çektiği şeyi ye... bu kuru soğan da olabilir... her istediğini ye demek değil bu.
Hoşgeldin obezite.
Ben her zaman açım.

Daha doğrusu yemek yeme isteğim hep var amk.

Küçükken de aynıydı şimdi de aynı.
Bize ne laaan bize neeeee.
https://www.posta.com.tr/...iz-edici-gercek-2279913/2

bak bakalım sana hangisi uyuyor?
bana da öğretirseniz ben de tokken yemek yemek istemek isterim...
Kişinin göz tokluğunun olmayışının göstergesidir .

Gözünüz doysun biraz .
Şuan ki yaşadığım durumdur. Canım sıkıldığı için yemek yemek istiyorum.
allah gözünü doyurmak.
genellikle duygusal yeme bozukluğu göstergesidir.
Yüksek olasılıkla psikolojik olduğunu düşündüğüm durum. Kişi, yaşadığı yoğun stresi ve anksiyetesini bastırmak için bile kendini yemek yemeye verebilir.
obezite ve diyabet'e bir süre sonra merhaba diyecek olmaktır.
Benimdir.
akp döneminde olmuştur. millet tokluğun bir üst level ına geçmiştir. cuhape zihniyetinde olanlar duysun bunları.
herkesin aslında farklı bi sebebi vardır diye tahmin ediyorum.
Depresyon belirtisidir.
Şekerine baktır.
azgın Romalılar bu durumda ellerini küçük diline götürürlermiş.
Her zaman birşeyler daha yemek için midemde boş yer bulundururum.
yalancı açlık diye bir şey var.

Uykusuzluğa Bağlı Açlık: Açlık ve tokluk kavramını hissetmemizse sebep olan ilki hormon vardır; Ghrelin ve Leptin. Ghrelin iştahımızı stimüle ederken, Leptin (yağ hücrelerinde oluşur) bize tok olduğumuzun signalini verir. Uykusuzluk Ghrelin hormonunun artmasına ve Leptin hormonunun azalmasına sebep olur. Bu da gündüz açlık tokluk kavramını kontrol etmenizin zorlaştırdığı anlamına gelir.

Duygusal Açlık: Sıkıldığımızda, korktuğumuzda, stres olduğumuzda, depresif ve panik olduğumuzu hissettiğimizde bazen bazımızda açlık hissi uyanır. Kandaki şeker seviyemiz yüksek olduğunda kendimizi "iyi" ve "mutlu" hissederiz ve bu şeker seviyesi düştüğünde bu duyguları tekrar yaşamak adına açlık hisseder ve gereksiz yeme alışkanlıkları edinebiliriz.

Susuzluğa Bağlı Açlık: Bazen susuzluk ile açlığı karıştıranlar olur. Kendini aç gibi hissettiğinizde bir iki bardak su içerek bu açlığın gerçek mi yoksa susuzluğa mı bağlı olduğunu anlarsınız.

Yanlış Yiyecek Yemeye Bağlı Açlık: Yediğimiz yemekten sonra tatlı ihtiyacı duymak ya da açlık hissetmek. Eğer yedikleriniz sadece karbonhidrat ise ya da başka bir grubu tek olarak içeriyorsa kan şekerinin düşmesine sebep olabilir. Yediklerinizin orantısını protein, karbonhidrat, fiber, sağlıklı yağ olarak sağlamalısınız. Şekerin düşmesine bağlı bir açlık hissediyorsanız sağlıklı bir atıştırma ile bu açlığı geçiştirin. Bir meyve ya da bir avuç kuru yemiş bu açlığınızı köreltir.

Karnınızın Boşalmasına Bağlı Açlık: Karnınızı hep doldurmaya alıştırdıysanız ya da genellikle fazla yiyorsanız, karnınız sindirimini gerçekleştirip boşaldığında acıktığınıza dair sinyal veriyor olabilir.
bu bana genelde canım başka bir şey isterken bambaşka bir şey yemek zorunda kaldığımda oluyo.
spacer'in verdiği bilgiler çok doyurucu.
asla engel olamadığım durumum.