bugün

entry'ler (4336)

sözlük yazarlarının kahveleri

basit bi adamım ne gave varsa onu içerim. kendim yapıyosam veya sipariş veriyosam sütlü gave tercih ederim. bizim karı yapıyosa ki yüzde 95 sade yapıyodur, sade içerim.

sezen aksu abartılmış bir şarkıcıdır

bölücü sempatizanı ve akışkan siyasi görüşlüdür. söz yazarlığı iyidir, sesi de kötü sayılmaz fakat sanatçının işi kimliğinden ayrılamaz. sevenine afiyet olsun.

derinliğimizi anlayabilecek düzeyde kadın olmaması

er ya da hanım kişinin umutsuzluğa kapılarak bulunduğu serzeniştir.

hep dediğim "ulan ben ya evdeyim, okuyorum yazıyorum çiziyorum bana uygun olan kişi de böyle yapıyordur biz nasıl denk geliriz" lafına çatank diye evinden bulmasın mı bi mesajla. bazen oluyo işte açıklaması mümkün değil.

aramak

her zaman bulmak değildir lakin şüphesiz ki bulanlar mutlaka arayanlardan olacaktır.

osaka

maksimum 2-3 gün ayırıp hızlı bir şekilde farklı şehirlere geçilmesi gereken şehir. çok keyifli, güzel bölgeleri olması sizi kandırmasın kalabalıktan insan hiçbir şey yapamıyor.

japonya

henüz görme imkanım olmadı ama sanıyorum uzak doğu'nun en gelişmiş ülkesi çin'dir. japonya'daki 5. günüme girmek üzereyim, burası çok gelişmiş bir yer olmakla birlikte düzen ve kaos'un aynı anda yaşandığı acayip bir yer. sosyal medyada veya filmlerde görülen kültür fetişizminin gerçekle bağı ne yazık ki yok. başta ufak bir heyecanlandırsa da çok hızlı bir şekilde japonya gerçekleriyle insan yüzleşiyor, o toz pembe hayaller suya düşüyor.

teknoloji çok ucuz ve bu sene sonuna kadar hala kasada tax free veriyorlar, çok büyük bir avantaj. teknoloji, lüks giyim ve mücevherat/saat alımı için kesinlikle gelinebilir, uçak ve otel parası fazlasıyla çıkacaktır.

kpss çalışırken gelen hayata küsme hissi

kpss çalışmaya karar vermek zaten hayata küsmekle direkt bağlı olduğundan çalışırken gelmesi şaşırtıcı değildir.

üstteki yazar hakkında fikrini söyle

oksimoron'un inatçı kardeşidir.

atatürk ü sevmeme nedenleri

sevip sevmemek bireysel bir tercihtir, çeşitli bireysel nedenleri olabilir. saygı duymamak ise ne yazık ki geçerli değildir.

lakin atatürk'ün başarımlarından götünün cayır cayır yanması ise jenerasyoneldir. dedenin dedesinden bu yana atatürk ve devrimleri sülalenin bir avuç testis üzerine kurduğu ideolojinin içinden geçmiş olması demektir.

osmanlı'nın son 20 yılını padişahçı nazardan savunan herkesin derhal engelli aylığına bağlanması gerekmektedir. zira bu kişiler zihinsel engele sahip oldukları için devletin desteğine ihtiyaç duyarlar. zira yine osmanlı'nın son döneminde "maaş-ı muhtacin" olarak böyle bir uygulama bulunuyordu.

ayrıca, birini sevmemekle nefret etmeyi önce ayırmak gerekir. kavram algısından ve öğrenme becerisinden yoksun kişilerin önce bunun üstüne eğilmesi, daha sonra açıklama yapmaları uygundur.

kadın stand upçılar

türklerden bahsedecek olursak genelde setler şu şekilde kurgulanmış oluyor: seks, ex, exle seks, sekssiz ex, yaş-seks-erkek, varsa koca ve çocuk, üstüne de eser miktarda pahalılık ve siyaset serpiştiriliyor. * *
yabancı başarılı örneklere bakacak olursak: nikki glaser, taylor tomlinson, ali wong, iliza shlesinger, whitney cummings.

8 mart 2026 fenerbahçe samsunspor maçı

tarihin en iyi samsunsporuna karşı oynanmış maçtır. *

7 mart 2026 beşiktaş galatasaray maçı

tarihin en kötü beşiktaşına karşı yapılmış maçtır.

ben sana yine sana vurgunum

(bkz: alkollü açılan başlıklar)

birinin ısıttığı sandalyeye oturmak

götlerin öpüşmesi olayıdır. *

mızrak isimli kızların genel özellikleri

babası arbalet ya da trebüşe olabilir. dikkat etmek lazım.

gecenin şiiri

Anladık iyisin,
Ama neye yarıyor iyiliğin.

Seni kimse satın alamaz,
Eve düşen yıldırım da
Satın alınmaz
Anladık dediğin dedik,
Ama dediğin ne?
Doğrusun, söylersin düşündüğünü,
Ama düşündüğün ne?
Yüreklisin,
Kime karşı?
Akıllısın,
Yararı kime?
Gözetmezsin kendi çıkarını,
Peki gözettiğin kimin ki?
Dostluğuna diyecek yok ya,
Dostların kimler?

Şimdi bizi iyi dinle:
Düşmanımızsın sen bizim
Dikeceğiz seni bir duvarın dibine
Ama madem bir sürü iyi yönün var
Dikeceğiz seni iyi bir duvarın dibine
iyi tüfeklerden çıkan
iyi kurşunlarla vuracağız seni
Sonra da gömeceğiz
iyi bir kürekle
iyi bir toprağa.

bertolt brecht

gece gelen liberal atak

besim tibuklar şeklinde gelir. trt'yi bile satmak isteyebilirsiniz.

arctic metegaz

kutuplarda doğup büyümüş mete gazoz'a verilen isimdir.

kitap alıntıları

seni bahtsız sayıyorum çünkü hiç bahtsızlık yaşamadın. ahlaklı olduğunu söylüyorsun ama ahlakınla hiç sınanmadın. hayatını rakibin olmadan geçirdin ve neye muktedir olduğunu kimse bilmeyecek, sen bile. kendini tanımak için sınanma gerekir, hiç kimse denemeden neler yapabileceğini öğrenemez.

seneca - tanrısal öngörü & kader üzerine

edit: typo.

ben fero biraderim için

biraderim değil biladerim için olan marş adıdır. birader ve bilader arasında ciddi bir fark vardır, bilaaaaderlik etmeyenler bunu bilemez.
© copyright 2005 - 2026