bugün
- dünya50
- gocunun elleri9
- gocu32
- anneye hakaret etmek6
- kalbinde sevgiye yer olmayan insan9
- ermeni rum soykırımını inkar etmek13
- sözlüğün bayması4
- avrupa9
- sarılmak istediğiniz sözlük yazarları16
- 27 eylül 2026 almanya yunanistan maçı4
- kartoncuya zeytin dalı uzatmak7
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu5
- true vs gocu2
- ismetin sol framenin içine etmesi4
- istanbul'a taşınmak istemek2
- kendi kendine kavga etmek2
- 28 eylül 2026 belçika fransa maçı3
- almanya7
- yunanistan6
- askerde nefret edilen şeyler7
- enam suresi 152 ayet2
- meleğim diye hitap eden kova burcu erkeği13
- fransa8
- belçika4
- adanalı bir kıza vurulmak4
- sözlüğün en güzel kadını26
- israil15
- 27 eylül 2026 sırbistan hollanda maçı3
- bana onu sormayin nickli feyk zengini5
- ay noluyo noluyo4
- bana ona sormayın'ın iq düzeyi4
- kova burcu erkeği güvenilirliği4
- sarapci koala hatayi11
- sırrı süreyya önder türkmen dir3
- 28 eylül 2026 romanya bosna hersek maçı2
- babası fakir olup evlenirken altın isteyen kezban8
- 28 eylül 2026 gürcistan ukrayna maçı2
- uludağ sözlük kostüm partisi5
- bir inkar yöntemi olarak seri eksici3
- true'nin moderasyon tarafından kollanması4
- sırbistan3
- 27 eylül 2026 norveç portekiz maçı2
- hollanda2
- 26 eylül 2026 slovenya iskoçya maçı5
- 27 eylül 2026 avusturya kosova maçı2
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı35
- harunbayar2
- günün sözü7
- 27 eylül 2026 danimarka galler maçı2
- 27 eylül 2026 litvanya azerbaycan maçı2
ete suyunu veren harika lezzet.
krema ve yoğurttan fiziksel yolla elde edilen ve içinde süt yağından başka yağ bulunmayan süt ürünüdür. tereyağı, istenilen lezzet ve aromaya sahip olması, kolay sindirilebilmesi, yapısında bazı temel yağ asitlerini (linoleik, linolenik ve araşidonik), yağda eriyen vitaminleri bulundurması ve iyi bir enerji kaynağı olması sebebiyle insan beslenmesinde önemli bir yer tutar.
kalp krizi riskini azaltan, kolestrolü düşüren ve şeker hastalığı, obezite gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olan bir yağdır. bunu duyunca "yıllarca kötülenen yağ bu mu?" dedim.
çok kötü bir yemeği bile güzelleştirebilen yağdır. hatta bazen çok şaşırtır. bana da bu kadar tereyağı konulsa ben de güzel olurum dedirtesidir.
bazı uyanık fabrikalarda kremayı hazır alıp direk olarak elde edilen ürün. oysa ki yapım aşamaları oldukça katmerlidir, bazı hususların göz önünde bulundurulması gereklidir.
ayrıca sakın ha pastörize edilmemiş tereyağlarını kahvaltıda falan yemeyiniz zira tüberküloz riski var. çünkü ülkemizdeki tüberküloz hastalığı olan ineklerin sayısı çok fazla. pastörize edilmeyenleri direk tüketilirse sonuç tüberkülozla sonuçlanabilir.
ayrıca tuz katılması kanunen yasaktır çünkü %1 olarak katılması gereken tuz müktarını bazı uyanıklar %5 lere çıkarmışlar, doğal olarak ta tüketici tereyağına vereceği parayı tuza vermiştir.
ayrıca sakın ha pastörize edilmemiş tereyağlarını kahvaltıda falan yemeyiniz zira tüberküloz riski var. çünkü ülkemizdeki tüberküloz hastalığı olan ineklerin sayısı çok fazla. pastörize edilmeyenleri direk tüketilirse sonuç tüberkülozla sonuçlanabilir.
ayrıca tuz katılması kanunen yasaktır çünkü %1 olarak katılması gereken tuz müktarını bazı uyanıklar %5 lere çıkarmışlar, doğal olarak ta tüketici tereyağına vereceği parayı tuza vermiştir.
tereyağı oluşumundaki aşamaları çok çok basit bir hale getirmek gerekirse, süt seperasyona uğrar, krema oluşur yayıklama yapılır, küçük tanecikler büyük taneciklere dönüşür, bu sırada yayık altı ayrılır, büyük tanecikler yoğrulur ve tereyağı yapma işlemi tamamdır. tabii taneciklerden kastedilen yağ molekülleridir. diğer kısım ise sıvı fazdır.
herşeyde olduğu gibi tereyağı da dozunda tüketilirse birçok faydası vardır. ne de olsa herşeyin fazlası zarardır, değil mi?
%82 oranında süt yağı içeren muhteşem gıda. dozunda yenilirse sağlıklıdır. çünkü vücut sıcaklığı olan 37 derecede erir. margarin gibi değildir.
sadece bu lezzet için bile allah'a defalarca şükür edilir. öyle bir lezzet...
balla birlikte kızarmış ekmeğe sürülürse hem şişmanlama sebebidir hem de kendinden geçme.
sağlıktır. candır, canandır.
köyde yapılanı çok güzeldir an itibariyle çayla hapur hupur götürmekteyim. (oyşh)
Vakti zamanında papa'nın en büyük rantlarından biri olan, Martin Luther'i dahi isyan ettiren yağ.
tereyağı tarihinden ilginç ve kısa bir bilgi:
http://on.fb.me/1S9FJjC
tereyağı tarihinden ilginç ve kısa bir bilgi:
http://on.fb.me/1S9FJjC
hamur işlerinde gayet güzel giden yağdır ancak hakikisini yerseniz tabii marketlerdeki köy tereyağı görünümlü tereyağdan başka her şeye benzeyen yağdan değil.
Organik olursa sağlıklı bir besin.
kokusu insanı alıp götüren olağanüstü lezzet. lakin marketlerde satılan markalı tereyağlar bi halta benzemiyor. halis mulis hakiki köy tereyağını tadınca insan direk bunu anlayabiliyor.
Rahmetli dedem olur.
olmasaydı mutlu olamazdım dediğim dünyama tat katan lezzet.
tereyağı = 0 his, 0 arzu...
tereyağlı = arzular şelale...
tereyağlı = arzular şelale...
hiçbir şeye yakışmaz iskendere yakıştığı kadar. evet.
Hayvansal olduğu halde adını bir bitkiden almış olmasını garip bulduğum besin maddesi.
Pek çok deyime evsahipliği yapmaktadır ayrıca.
taze ve yaş anlamına gelen farsça "tara" kelimesinden ismini almış meşhur yağ çeşitidir.
doğu karadenizde üretileni meşhurdur.
http://www.imrenticaret.com/tereyagi
doğu karadenizde üretileni meşhurdur.
http://www.imrenticaret.com/tereyagi
sahurda bazlamaya sürüp peyniri döşeyeceksin. yanına da domates,salatalık ve çay bitti işte.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar