bugün
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı13
- tekne turu6
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası32
- sözlük kızlarının kendilerini güvenilir sanması8
- 24 tane fake hesabı olan yazar7
- bir erkeğin aşko demesi5
- hoşlanılan kızı türkü bardan çıkarken görmek4
- instagram'da herkesin çok mutlu olması3
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak19
- sözlükteki herkesin 2 hesap kullanması7
- kova dolunayı2
- hangi yazar hangi başlığa ait5
- biraz şımardım6
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor8
- çağımızın hastalığı8
- nickten isim tahmini yapmak72
- aykirikadin3
- sevgilinizin sözlükte yazar olması6
- nervio hamferdi8
- diamond bosphorus26
- göbeklitepe ve insanlık tarihinin yeniden yazılışı2
- bu kadar feyk barındıran yerde ben kalamam3
- acıyo diyen kız4
- sözlükteki linç kültürü2
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor10
- gammaz çetesi7
- cajun corner2
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri10
- ioçk'nın müziği6
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum20
- siyasal islamcı siyasal alevici ittifakı2
- hayattan zevk alamamak17
- sapık olduğu için çaylak olan insan5
- kalabalıklar içinde yalnız olmak12
- seri gizli artı oy veren melek15
- yakisikli babam gibi asik oldum anam gibi2
- cem dizdar2
- sözlük yazarlarının yaptığı yemekler2
- true'nin utanmadan gammazlara laf söylemesi3
- ilah6
- yan ma leley yan ma leyyo3
- anın görüntüsü17
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj10
- hikayeyi devam ettir25
- sersem herif3
- ferrasini satan yazar2
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu6
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- arkadaşlar feyk misi ni z2
- arkadaşlar hoşçakalın4
mö 63'te roma eyaletine bağlı anadolu'nun amasya ilinde doğmuştur. dönemin en önemli gezgini ve coğrefyacısı sayılır. bir dönem roma imparatorluğu için de çalışmıştır. "antik anadolu coğrafyası" (sonradan kitap haline getirilmiş) isimli yazıları ile dönemin tarihine ve coğrafi konumuna edebi bir dille ışık tutmuş bilim insanıdır.
Strabon; Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon (M.Ö. 63) Amasya'da doğmuştur. Roma aristokratlarıyla kan bağı olduğu düşünülmektedir. Varlıklı bir aileden olduğu için iyi bir öğrenim görmüştür. Amasya'dan ayrılıp Nil boyunca gezmiştir. Kendisi batıda Sardunya'ya, kuzeyde Karadeniz'den güneyde Etiyopya'nın sınırlarına kadar seyahat ettiğini söylemektedir. Daha sonra Roma şehrinde uzun yıllar geçirmiştir. Bu gezintilerinde tarih, coğrafya, felsefe konularında çalışmış, bilgi toplamış ve eserlerini yazmıştır. Amasya'ya dönmüş ve ve hayatının geri kalan 26 / 27 yıllık kısmını "benim memleketim" dediği Amasya'da geçirmiştir. M. S.26 yılında burada ölmüştür.
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Antik Anadolu Coğrafyası, 17 kitaptan oluşan Geographica'nın (Coğrafya) XII-XIII ve XIV. kitaplarından oluşur.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
en ünlü amasyalı...
Dünya'nın ilk coğrafyacısı olduğu hakkında bilgi edindiğim, filozof, coğrafyacı, tarihçi, amasyalı olmak gibi özellikleriyle ''sen neymişsin be abi'' dedirten insan.
coğrafyanın ikinci isim babasıdır.
''Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası'na bırakır.''
sözünün sahibi..
sözünün sahibi..
dünyanın en eski cografyacisi.
Roma imparatorluk döneminde yaşamış Yunanlı tarihçi, coğrafyacı, gezgin ve filozoftur.
ismi direkten dönmüş coğrafyacı abi.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
fikirlerini kağıda dökerken eratosthenes, hipparkhos, epheros, polybios ve poseidonios adlı tarihçilerden esinlenmiş coğrafyacı.
Milattan önce 1.asırda amasya'da yaşamış bir coğrafyacıdır. "Coğrafya" adıyla tanınan 17 fasıllık vâsi eserinde, yalnızca gezdiği ve gördüğü yerleri anlatmakla iktifa etmemiş, buralarda cereyan eden târihi hadiseler hakkında da teferruatlı mâlumatlat vermiştir. Strabon, dünya'da sadece bir tek okyanus bulunduğunu ve mütemadi garb'a doğru gidildiğinde, hindistan'a varılabileceğini belirtmiştir.
ismi Çok manidarmış.
amasyalı tarihçi ve coğrafyacı, bizim buralı yani. strabon esasen kendisinin gözü kayan anlamındaki lakabıdır. milattan önce 1. yüzyılda yaşamış strabon daha çok (bkz: geographika) isimli eseriyle anılır.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey. para var huzur var deyip dolaşıp durmuş.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey.
Strabon, MÖ 64-MS 24 yılları arasında yaşamış Yunan bir coğrafyacı olup modern coğrafyanın kurucusudur. Aristoteles'in öğrencilerinden olan Amasyalı Sıtrabon, Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeğini taaa ilk Çağ'da bilimsel çalışmalarıyla ispatlamış ilk kişidir. Orta Çağ'da islam'ın Altın Çağı'nda yetişmiş bir düşünür olan El idrisi, çalışmalarında Sıtrabon'dan yararlanmıştır.
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar