bugün
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu26
- dövmeli küpeli bi erkeği damat getirmek14
- uyudun mu mesajı12
- arabada sevişmek6
- regl ağrısı çeken sevgiliye yapılacaklar9
- boyumun 2 cm kısalması21
- sözlük yazarlarına güvenmek15
- dövme yaptıran erkeklerin genelde gay olması10
- duygusal yorgunluk3
- fazla samimiyet9
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü22
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı23
- sözlüğe bir daha gelinse alınacak nickler8
- prenses gibi büyüyen kızlar4
- mossad'ın kullandığı gizli ağ3
- bugün elini paylaşan yarın neresini paylaşır7
- her şeyin mizahı yapılmalı mı14
- arkadaşlar hoşçakalın sizi terk ediyorum3
- otelde sevişmek8
- gece 3 te boş bir sokakta taksi beklemek4
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler18
- uzun saçlı küpeli dövmeli hukuk okuyan erkek5
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- kendi değerimizi biz mi belirleriz başkaları mı13
- anın görüntüsü26
- kanepede sevişmek3
- marmara depremi için ezber bozan açıklama2
- nev10
- 64 5 yaşında yks'ye hazırlanmak4
- teoman'ın 60 yaşına girmesi6
- mal mıyım sorunsalı13
- kiraz cicegi kolonyasi41
- elidor4
- küpe takan adama kız vermem diyen baba4
- küpe takan bıyıklı2
- iphone 18 pro max için neyinizi verirdiniz10
- chatgpt'ye kötü özelliklerimi söyle demek7
- küt saçlı hatun12
- kocanızın kulağını deldirir misiniz4
- bilinçaltı internet ve yapay zeka etkileşimi6
- gece zurna dürüm söylemek3
- karınız için çamaşırları elinizde yıkar mısınız8
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı8
- kulak memesi delik bir erkeği ciddiye almak4
- sabah ezan i okunurken entry girmek2
- umudumuz mançur2
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- sözlük kızlarının meme savaşı7
- ismail kartal34
- sözlük yazarlarının saatleri8
mö 63'te roma eyaletine bağlı anadolu'nun amasya ilinde doğmuştur. dönemin en önemli gezgini ve coğrefyacısı sayılır. bir dönem roma imparatorluğu için de çalışmıştır. "antik anadolu coğrafyası" (sonradan kitap haline getirilmiş) isimli yazıları ile dönemin tarihine ve coğrafi konumuna edebi bir dille ışık tutmuş bilim insanıdır.
Strabon; Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon (M.Ö. 63) Amasya'da doğmuştur. Roma aristokratlarıyla kan bağı olduğu düşünülmektedir. Varlıklı bir aileden olduğu için iyi bir öğrenim görmüştür. Amasya'dan ayrılıp Nil boyunca gezmiştir. Kendisi batıda Sardunya'ya, kuzeyde Karadeniz'den güneyde Etiyopya'nın sınırlarına kadar seyahat ettiğini söylemektedir. Daha sonra Roma şehrinde uzun yıllar geçirmiştir. Bu gezintilerinde tarih, coğrafya, felsefe konularında çalışmış, bilgi toplamış ve eserlerini yazmıştır. Amasya'ya dönmüş ve ve hayatının geri kalan 26 / 27 yıllık kısmını "benim memleketim" dediği Amasya'da geçirmiştir. M. S.26 yılında burada ölmüştür.
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Antik Anadolu Coğrafyası, 17 kitaptan oluşan Geographica'nın (Coğrafya) XII-XIII ve XIV. kitaplarından oluşur.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
en ünlü amasyalı...
Dünya'nın ilk coğrafyacısı olduğu hakkında bilgi edindiğim, filozof, coğrafyacı, tarihçi, amasyalı olmak gibi özellikleriyle ''sen neymişsin be abi'' dedirten insan.
coğrafyanın ikinci isim babasıdır.
''Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası'na bırakır.''
sözünün sahibi..
sözünün sahibi..
dünyanın en eski cografyacisi.
Roma imparatorluk döneminde yaşamış Yunanlı tarihçi, coğrafyacı, gezgin ve filozoftur.
ismi direkten dönmüş coğrafyacı abi.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
fikirlerini kağıda dökerken eratosthenes, hipparkhos, epheros, polybios ve poseidonios adlı tarihçilerden esinlenmiş coğrafyacı.
Milattan önce 1.asırda amasya'da yaşamış bir coğrafyacıdır. "Coğrafya" adıyla tanınan 17 fasıllık vâsi eserinde, yalnızca gezdiği ve gördüğü yerleri anlatmakla iktifa etmemiş, buralarda cereyan eden târihi hadiseler hakkında da teferruatlı mâlumatlat vermiştir. Strabon, dünya'da sadece bir tek okyanus bulunduğunu ve mütemadi garb'a doğru gidildiğinde, hindistan'a varılabileceğini belirtmiştir.
ismi Çok manidarmış.
amasyalı tarihçi ve coğrafyacı, bizim buralı yani. strabon esasen kendisinin gözü kayan anlamındaki lakabıdır. milattan önce 1. yüzyılda yaşamış strabon daha çok (bkz: geographika) isimli eseriyle anılır.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey. para var huzur var deyip dolaşıp durmuş.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey.
Strabon, MÖ 64-MS 24 yılları arasında yaşamış Yunan bir coğrafyacı olup modern coğrafyanın kurucusudur. Aristoteles'in öğrencilerinden olan Amasyalı Sıtrabon, Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeğini taaa ilk Çağ'da bilimsel çalışmalarıyla ispatlamış ilk kişidir. Orta Çağ'da islam'ın Altın Çağı'nda yetişmiş bir düşünür olan El idrisi, çalışmalarında Sıtrabon'dan yararlanmıştır.
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar