bugün
- gammazı ispiyoncu sanmak13
- merfulu gitmesin kampanyası15
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor12
- kız nick altı meriçleri8
- beni seven yazarlar10
- apoya küfür edince kuduran kürtçü7
- arabayı yavaş süren tipler13
- nervio moderatör olsun kampanyası10
- öykü serter8
- evli erkeklerin kadınlara daha çekici gelmesi5
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay14
- ismet inönü hain midir sorunsalı5
- hatırladığınız en eski anı7
- yakışıklı erkeklerin gay olması10
- everest e çıkıp leğenle aşağı kaymak6
- gammazlar adam mıdır sorunsalı6
- debe'nin nick altı entry dolması7
- gammaz yazarlar lokali5
- bırakın kavgayı maç başlıyor5
- sözlük yazarlarının çayları11
- uludağ sözlük için öneriler8
- sanat sepet tayfa5
- liseden arkadaşlar6
- kızların kıvırcık saçlı erkeklere olan zaafı5
- gammaz olmayı bir halt sanmak3
- yapay zeka moderatörü5
- ismet gürbüz5
- arkadaşlar moderatör oluyorum5
- cuheyman el uteybi4
- sözlükte kavga oluyor hissi3
- 20 ağustosta boşalma davam var4
- aslan eti2
- queen feristah9
- iltifat mı hakaret mi belli olmayan kelimeler5
- uludağ sözlük paradoksu2
- tamer karadağlı5
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor14
- erkek karısına itaat etmelidir3
- arkadaşlar bu arada ben de gammazım3
- online yazarlar neden yazmıyor11
- zam var diye gece benzinciye gitmek6
- birader beyler birader baylardır2
- arkadan yanaşıp selektör yapan it10
- şarj başlığını ayrı satalım2
- tahsildaroglu peyniri3
- 60 yıllık ömrümün kalması4
- gammazların çok kötü insanlar olması2
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite13
"Siyah Lale" diye bir şey yoktur. Gerçekte bunlar çok ama çok koyu mor lalelerdir, bazısı neredeyse siyah gibidir. Siyah lalenin varlığı yüzyıllardır epik bir soru olmuştur. 1850'li yıllarda Monte Kristo Kontu, Üç Silahşörler ve Demir Maskeli adamın yazarı Alexander Dumas, "Siyah Lale" adlı ve siyah lalenin gurur ve gizli süprizler anlamına geldiği romantik bir roman yazmıştır.
Bugün Siyah Lale çekiciliğini hala korumaktadır. Hollandalı Uzmanlar çok koyu mor Laleler üretmeyi başarmışlardır *
Bugün Siyah Lale çekiciliğini hala korumaktadır. Hollandalı Uzmanlar çok koyu mor Laleler üretmeyi başarmışlardır *
yıllık ücreti 4500 ytl olan istanbul kültür sanat dostlarının ayarladığı kart. festivaller, tiyatrolar, bienal ve daha bir sürü organizasyon için önceden bilet alma imkanı sunan, indirim yaptıran, organizasyonlara hostes eşliğinde giriş yaptıran, bir yıl boyunca iki kişinin kullandığı kart.
(bkz: beyaz lale)
(bkz: sarı lale)
(bkz: kırmızı lale)
(bkz: beyaz lale)
(bkz: sarı lale)
(bkz: kırmızı lale)
alexander dumas tarafından yazılmış olan ve sıkılmadan 3 kere okuduğum kitaptır. kitapta insanoğlunun, çıkarları uğruna ne kadar vahşileşebileceğini görüyoruz. üzerimde derin izler bırakmıştır ayrıca.
dumas'ın güzel eseridir. o kadar beğendim ki eski hatuna ilk onu hediye etmiştim. ilk sayfada ki cümlem; bir ömrü sana siyah lale yetiştirmeye vakfedeceğim... salakım ben!
mezarım üstüne konulmasını istediğim çiçek.
Bitirdikten sonra vay be dedirten kitaplardan.
Onuncu yaşa döndürmüştür.
Çocuğum olsa dumas okutmam. Hayaller kahramanların kazandığı şövalye ruhlu insanların dünyası, gerçekler kasımpaşalı takunyalıların yönettiği cehennem çukuru.
Çocuğum olsa dumas okutmam. Hayaller kahramanların kazandığı şövalye ruhlu insanların dünyası, gerçekler kasımpaşalı takunyalıların yönettiği cehennem çukuru.
"Zavallı mahkum solunum sistemi dışında artık yalnızca özgürce gezinen düşüncelerinde sahip olabileceği iki şeyi seviyordu:
Bir çiçek ve bir kadın, her ikisini de sonsuza dek kaybetmişti."
Bir çiçek ve bir kadın, her ikisini de sonsuza dek kaybetmişti."
Ana fikir olarak güzel bir kitap olsa da, sıkıcı kitaptır.
Çok güzel kitaptır.
Alexandre Dumas klasiği. Anlatımı yalın ve sürükleyici kitap. Okurken insanı pek merakta bırakmıyor. beklentiye girmeyen okuyucu için mutluluk verici bir gelişmeyle sonlanıyor.
uzun seferden dönen gemiden inen bir denizcinin, amsterdam lale borsasında gezerken, çok mu çok ender olarak yetiştirilebilen siyah lale soğanını , bir meyve çeşidi sanarak ağzına atması sonucu, lale borsası, çıkan panik nedeniyle çökmüştür.
rekabet, aşk, haset, suçluluk, masumiyet gibi pek çok duyguyu bir karaktere entegre edebilen muazzam bir yazarı (bkz: alexandre dumas) olan eser. sonu ise oldukça ibretliktir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar