bugün

neticesinde 3 gündür sigara içmediğim, tad ve koku alma duyumun resmen kendine gelmesi sebebiyle, yemek yemenin başlı başına bir mutluluk kaynağı olduğu, süper olay.
(bkz: yarra yerring şarapları)
irade meselesi. neden bırakılmasınki!
bu eylemi gerçekleştirecekler bilmeli ki; ilk 3 gün sonraki zamanlara göre daha atlatılabilir.. asıl önemli olan o 3 günden sonrası.. mesela ben 4 aydır içmiyorum ama arada vurunca insanı sudan çıkmış balığa çevirmekte.. yani bir nevi psikolojik savaş hali sürüyosunuz.. önemli olan o krizleri atlatabilmek.. ilk vurgunda sıgaraya sarılırsanız içmediğiniz günlerde çektiğiniz çile boşa gitmiş olur..
Hayatta yapılabilecek en güzel olaydır. öyle doktorla falan da uğraşmaya gerek yok.*
Kısaca '' Sigarayı bırakmak kolaydır, benyüzlerce kez bıraktım '' * cümlesinin özetlediği psikolojidir.
bu gece itibarıyla irademe güvenerekten yaptığım şeydir.neden bıraktığımın sebebine gelirsek; sevgilimle evlenicez,ee çocuklarımız olucak iyi hoş ama bu çocuklar genç yaşta babasız mı kalsınlar ? yazık olur..
(bkz: bu paket son)*
şu anda 17incisini çektiğim izleyenlerin doyamadığı muhteşem filmin ismi. ama bu sefer hikayeyi sonlandırmaya kararlıyım.
(bkz: çekim 1)
(bkz: sahne 1254)
maddi açıdan çok sıkışık olduğum 3 gün boyunca denediğim hadise. 3 gün 18 saat sonra kavuşunca gözlerim dolmuştu. bir anlık içip, içmemek arasında kaldıysamda bulunduğum saçma salak duygusal sebepten dolayı yaktım devam gene geldi. irade meselesi olduğu kesin. tabi 3 gün boyunca evden dışarıya çıkmadım. Birde bugün televizyondan gelen "sigaraya %50 zam gelecek"miş haberini duyunca birden fırladım ayağa ve ayfonum delifişek gibi patlayıverdi. yüzümü yıkamadan hemen aylık masrafa döktüm sigara olayını. Şimdi içli içli düşünce içindeyim. %50 girerse devreye %100 uygulayacağım eylemdir.
bir daha ağzıma sürmeyeceğim dediysem sürmem.

(bkz: götle sigara içmek)
yılbaşı günü ilk kez içio zevki almak için 3.günü bitip 4.güne girilen eylem. Bu arada yılbaşı içinde iyi para birikti bu sayede her sene yapılmalı.
çok zordur ancak şart olmuştur. zira, yakında bir paket sigaranın 9 lira olacağı konuşulmakta. hergün 9 liradan bir haftada 63 lira, bir ayda 252 lira... krizden krize koşan şu milleti bu kez de "sinir krizine" sokmaya niyetlendiler. zor dostum zor, "yaşamak", hele keyifsiz yaşamak çok zor...
kapalı mekanlarda içilmesi yasaklandıktan sonra ilk akla gelen fikir.. ancak hemen ardından gelen dışarda içer donarımda bırakmam gibi fikirde kaçınılmaz tabi..
bir kere 3 aylığına başarabildiğim ciddi bir sabır gerektiren, genellikle bu işe kalkışanların çoğunun başaramadığı bir eylemdir. bunu yaparken çevrenizdeki insanlarla aranız açılabilir onun için dikkatli olunması şarttır
her yemekten sonra, her çay kahve içişte, her stresli dönemde ilk akla gelen şey olduğundan uygulaması zor bir eylemdir. Yapıldığı takdirde sağlığı olumlu yönde etkiler.
zordur, gereksizdir. boşa uğraştır. sevişmek kadar zevkli bir nefesten vazgeçmektir.
Benim hayatımda 4 yıl boyunca süren ve kaybettiğim bir irade savaşıdır.

Bırakıldığı andan itibaren Kriz anları vardır, periyodik olarak seyretmiştir 4 yıl boyunca,

Bıraktım dediğim andan itibaren 2.dakka pişmanlık krizi
-yok ben bu işi kıvıramıycam şimdiden başıma vurdu krizi

-daha 2 saat oldu nasılda burnuma tütüyor diye 2.saat krizi

-lan be geçmek bilmedi şu iki gün diye kabusumuz olan 2.gün krizi.

-2 hafta oldu şimdi bi içsem ne kafa yapar diye başlasam mı ayağı yaptığımız 2.hafta krizi

-Yok başlamam ben artık ver bi tane yakayım diye hayati bir kararla 1 tane yaksam ne olur ki diye yakınlarımızı ve kendimizi yeniden başlamayacağımıza ikna ederek nooolur bir tane içsem diye kıvrandığımız 2. ay krizi
-Çok önemli bir dönemeçtir çoğumuz geçemez bu krizi-

-4 ay oldu, artık burnuma bile kokmuyor, için, yanımda içebilirsiniz, canım çekmiyor diye milleti yanımızda tutup dumanıyla bile kafa bulduğumuz 4.ay krizi.

-siz bunu nasıl içiyorsunuz ya öfff ben bunu nasıl içimişim onca zaman? diye kendimize gururla soru sorarken, sigara içenleri abicim git sen uzakta iç rahatsız oluyorum artık inanır mısınız... sözütle uzaklaştırırken kokusundan bile uzak kalmamızın daha uygun olacağını anladığımız dönem olan 1. yıl krizi

krizler

krizleri

kovalar ve 4. yıl krizi, Rüyalar görüyorum;

yatağımda sigara içerken uyumuşum sigara yatağı yakar yatak alev alır...

can havliyle uyanıp bağırmaya başlarım, yatak ! yatak yanıyor! kalkın !

ışıklar yanar... insanlar odaya dolar, hiç bir şey yok... ne bir yanan sigara, nede duman, neden yanan bir yatak.

-ya ben şey içiyordum,
-ne ???
-yatağa düşmüş yatak yanıyordu (pff anlatamazsınız ki)
-!??
-rüyaymış sanırım, iyi geceler

sonraki gece, sonraki gece , daha sonraki gece bu yangın halleri artar...

Evin büyükler toplanır ve karar verir... Kendine de bizede eziyet etme evlat, sen sigaranı canın çektikçe azar azar iç, komaya girmene gerek yok. bizde hasret olduğumuz gece uykularına dönelim olur mu ?

4. yıl krizi çevremdekilerin ricasıyla bilinç altımın kahpeliği sonucunda sigarayla olan savaşım bitmişti. Mağlup olmuştum.

Diyeceğim şu ki,

Sigarayı bırakmaya beyinsel ve ruhsal olarak hazır olmadan sigarayı bırakanlar muhakkak yeniden başlarlar.

önce kendinizi hazırlayın, Gerisi kolay, Bırakmak Beyinde biter!
Kimya bölümünü bitirmek gibi zor, uğraş isteyen, terleten, kan kusturan, hasta eden, kuruyan gözleri yaşartan bir eylemdir.
sigara tiryakileri için çoğu zaman, ancak gece uyumak ile sabah uyanmak arasındaki süre içinde yapılabilinecek eylemdir.
6 gün sonra allah ın izniyle gerceklestirmek istedigim eylem.
diyete başlamakla sigarayı bırakmak aynı şeyy..hep ertelenir ya da bıraktığın yerden devam edilir.
ancak 10 yıl sonra: Akciğer kanseri riskinin sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riskinin hiç sigara içmemis biri ile eşit olur.
güç, denge, azim, çeviklik isteyen olaydır. bazen kendinizi zor tutarsınız. sigarayı bıraktıktan sonra moral bozucu bir olay olunca yanındaki arkadaşa '' bi sigara yak lan!'' dedirtir.*