bugün

/43
her şey gibi sevmekte bir kalıba sokulmuştur.

insan bir kişiyi sevebilirmiş. külliyen yalandır.

bir kere insanın kalbi 4 odacıklıdır. her odaya bir kişi sığdırılabilir.
bir sevmek bin defa ölmek demekmiş diyordu bir şarkı.
sevmek bir kere yer etti mi bir bünyede telafisi mümkün değil neticeler bırakıyor geride. sevmek ve sevilmek büyük müptelalık. iyisinden kötüsüne her insan sevmeyi sevilmeyi istiyor kendince. ve garip bir şekilde ölümü bile yenmeyi başarmış insan evladı evladını toprağa koyup yaşamaya devam edebilirken "artık sevmiyorum" şeklinde vuku bulan irade beyanının altından kalkamıyor.

her durumda...

sevmek kalbi yumuşatır, iyi gelir hem bedene hem de ruha.
eski mesajları açıp, tekrar tekrar okumaktır, içten bir tebessümün oluşmasıdır.
güzel ve efendi gibi görülen karşı tarafın fahişe olduğunu görseniz bile yine güzel ve efendi sandığınız durumdur aşk. neyin görüleni algılamaya başlayınca iş işten çoktan geçmiştir. sonrası (bkz: acı).
Her an yanında olmak ıstersınız, sarılmak ıstersınız, hayatın sadece ıkı kısıyle de yasanacagını anlarsınız.
HER AN ONUN YANNDA OLMA iSTEĞi.
Her seven
Sevilenin boy aynasıdır.
Sevmek
Sevilenin o aynaya bakmasıdır.

(bkz: özdemir asaf)
# "birini adam gibi sevmek; aldanmayı,
ağlamayı hatta yalnız kalmayı göze almak
demektir."
-murathan mungan.

# Birini sevmek, ömürden koca bir parça
vermektir. Kendine saklayacağın, öğreneceğin,
eğleneceğin vakti, başkasına hediye etmektir...
-Chuck Palahniuk

# Sevdiğin müddetçe ve sevebildiğin kadar,
sevdiğine her şeyini verdiğin müddetçe ve
verebildiğin kadar gençsin.
-Nazım Hikmet Ran
sevmek acı bir arzu derler
sevilmiyor sevenler..
diye başlar güzel bir türk sanat müziği parçası
Mutlu olmaktır. Sadece mutlu olmak.
yalnız ruhları yaralayan büyük uğraş..
hatun kişilerin, bazen, sizi, abisi ve babasından daha çok sevme halidir. hak edeni sevin tabi ama, baba bu, abi bu, ben olsam da yapmayın sevmeyin beni.
içi boş bardağı dolu görmektir.

bazen hiç görmemektir bazen de görüp de susmaktır.
Kişi üzerine somutlanması zorunluluk olmayan duygu. Sevilen istediği yere gidebilir. Sevgi insanın özündedir. Hatta öznesi yokken daha saf kalacaktır.
(bkz: siktiriniz gidiniz)
çok değişik bi şey.
Özlemektir.

Çok özlüyorum...
sevmek sevmekse eğer sevmek sevmemektir ( aaağbi tivittır söylettiriyo valla ).
sevmek, insana farklı şekillerde nasip olabilir.

kimi gider karşı cinsten birini sever,
kimi gider işini sever,
kimi gider ailesini sever,
kimi ise kendinden başka hiçbir şeyi sevmez.

bunlar ayrı ayrı olabileceği gibi, bir arada da olabilir. önemli olan insanın ayarını bilmesi. burada genelde karşı cinse olan sevgiden bahsedilmiş fakat;

sevginin zor olduğunu, acı olduğunu söyleyenler hayatlarında hiç mi sevmemiş? çünkü sevgi tek bir şekilde yaşanamaz. aşk da ona keza. bunu bana ilkokul öğretmenim zamanında ben aşktan bahsedildiğinde utanıp sıkıldığımda söylemişti. önümdeki kırmızı kalemi alıp; 'mesela sen bu kaleme de aşık olabilirsin, dışarıdaki bir güle ya da ormanlara. aşk utanılacak bir şey değil demişti.' o zamandan beri aşk benim için başka bir anlam kazandı. burada konumuz sevgi olunca tabi, aklıma geldiği için bahsettim ve ilişkilendirmek istedim.

sevin, sevmek zor ya da acı değil. sevmeyen insan yaşamıyordur. yaşamak için sevin.
bunu hissetmeyenlerin, hep sonradan aptal akıllarının başlarına geldiği eylemdir.
sevmek, acı bir arzu derler
sevilmiyor sevenler.
bazen, sevilmek ile karşılık bulmayınca gereksiz ve yorucudur.
sevmek onu sadece bir kaç saniye göreceğini bildiğin halde saatlerce yol gidip doğru düzgün yüzüne bile bakamamaktır.
sevmek güzel şey...
karşıdaki kişiye verilebilen bir hediye değildir, insan kendi için sever .
Fedakarlıklar gerektırır.
© copyright 2005 - 2026