bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar6
- gammaz olmuşum13
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- başımın tatlı tatlı dönmesi2
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- reha muhtar25
- minyon kadın siniri4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- pazarda su satmak2
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- gazlamak2
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- gençler iş beğenmiyor3
- sevgiliyle kavga etmek2
- bizim delilere bakayım4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- kemal kılıçdaroğlu35
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- semum3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- elit olmak için gerekenler13
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- düşkün2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- eski yazarların emekli yapılması5
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- nur suresi 35 ayet2
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- sözlük yazarlarına tavsiye4
- tinder eşleşmesinde ilk mesaj sorunu5
- hayatı akışına bırakmak5
bazı kelimelerin zıt anlamlısı vardır hani.
kolay - zor
siyah - beyaz
sanat kelimesinin zıttı nedir bilir misiniz?
türkiye!
http://alkislarlayasiyoru...koparmak---insanlik-aniti
bir başbakan en fazla bu kadar odun olabilirdi... kendisi balede uyur, kızı tiyatroyu 150 polisle terkeder... ancak bu kadar sanat ve sanatçı düşmanı olunabilir yani..
kolay - zor
siyah - beyaz
sanat kelimesinin zıttı nedir bilir misiniz?
türkiye!
http://alkislarlayasiyoru...koparmak---insanlik-aniti
bir başbakan en fazla bu kadar odun olabilirdi... kendisi balede uyur, kızı tiyatroyu 150 polisle terkeder... ancak bu kadar sanat ve sanatçı düşmanı olunabilir yani..
eskiden ikiye ayrılırdı şimdi üçe ayrılıyor:
1. sanat sanat içindir.
2. sanat toplum içindir.
3. sanat başbakan içindir.
1. sanat sanat içindir.
2. sanat toplum içindir.
3. sanat başbakan içindir.
günümüzde sanat eşittir anlam karmaşası.
artık çoğu kişi ne kadar fazla saçma cümleler kurarsa o kadar başarılı olduklarını ve sanat yaptıklarını zannediyor. anlaşılmadıkları zaman övünüyorlar, çarpık cümleleri bir araya getirip biz farklı bir şeyler yaptık diyorlar. neden? çünkü kimse bir şey anlamadı.
aynı zamanda bu kişiler eskiye baktıklarında hep kendilerine örnek alıp esinlendikleri biri vardır, kendi alanında gerçekten başarılı. ve aslında onlardan o kadar çok şey almışlardır ki, kendileri buna bir şeyler katmak yerine cümlelerini anlam karmaşası halinde sunup sanat dediklerine son veriyorlar.
yani, insana bir şeyler verebilen, içinde bir şeyler uyandırabilendir sanat eseri. öyle öznel takılıp, bir şey ifade etmeyen bomboş dizeleri insanların gözü önüne sermeyi pek de nitelikli saymıyorum.
artık çoğu kişi ne kadar fazla saçma cümleler kurarsa o kadar başarılı olduklarını ve sanat yaptıklarını zannediyor. anlaşılmadıkları zaman övünüyorlar, çarpık cümleleri bir araya getirip biz farklı bir şeyler yaptık diyorlar. neden? çünkü kimse bir şey anlamadı.
aynı zamanda bu kişiler eskiye baktıklarında hep kendilerine örnek alıp esinlendikleri biri vardır, kendi alanında gerçekten başarılı. ve aslında onlardan o kadar çok şey almışlardır ki, kendileri buna bir şeyler katmak yerine cümlelerini anlam karmaşası halinde sunup sanat dediklerine son veriyorlar.
yani, insana bir şeyler verebilen, içinde bir şeyler uyandırabilendir sanat eseri. öyle öznel takılıp, bir şey ifade etmeyen bomboş dizeleri insanların gözü önüne sermeyi pek de nitelikli saymıyorum.
Bir ışık... Tünelin ucundaki değilse de, sahnedeki bu ışık çevremdeki karanlığı delip bana kadar ulaşıyor. Ulaşmakla kalmıyor, yüreğimdeki buzulu eritmeye başlıyor. içim ısınıyor... Gözlerim aydınlığa alışınca, ışığın kaynağını görüyorum: işte bu sanat! Her şeyi aşka dönüştüren...
eserin vücut bulmasıdır, yaratıcı zekanın ürünüdür.
ruhu okşayan, ruhu tanımlayan, ona özgürlük tanıyan alandır.
ruhu okşayan, ruhu tanımlayan, ona özgürlük tanıyan alandır.
insanın hayatını tekdüzelikten kurtaran güç.
insan'ın günah çıkarma yöntemi. ama samimi değil...
nereye gittiği belli olmayandır.
insanın içine sığdıramadığı tüm duyguları, çoğunlukla estetik kaygı güderek, dışa vurmasıdır.
maalesef değerini kaybetmiş kavram. (bkz: sanatçı)
sanat sahip olduğun yeteneğin değerini bilmektir. kimsenin yapamadığı hep düşünüp hem yapabilmektir.
http://burakcelep.tumblr....rincesses-by-su-blackwell
http://burakcelep.tumblr....rincesses-by-su-blackwell
sanat ölümsüzlük çabasındaki egolu insanın aciz çırpınışlarından ve zihinsel mastubasyonundan başka bir şey değildir.
beyrut-2011
beyrut-2011
burjuvanın hobisi haline gelmişse de, ekmek gibi su gibi bir ihtiyaçtır. "o zaman pasta yiyemem ben arkadaş"
Korsana hayır da demeyeceksin. Kitabı 40 Tl ye satmayacaksın. Bir enstrümanı beşyüz tl ye satmayacaksın. Tiyatro kursunun kapısından geçmek 400 tl olmayacak. Ama nerde?
Korsana hayır da demeyeceksin. Kitabı 40 Tl ye satmayacaksın. Bir enstrümanı beşyüz tl ye satmayacaksın. Tiyatro kursunun kapısından geçmek 400 tl olmayacak. Ama nerde?
kutsal bir anlam yüklenmemesi gereken insan uğraşısı. bir çok yönü vardır. toplumsal bir durumu dile getirebilir, bireysel bir duyguyu açıklayabilir hatta salt ticari kaygılar yüzünden bile yapılabilir. onun adına dahi sanat denir. ama adı sanat yapıtı bile olsa çıkıp rahatça bu tablo beş para etmez denebilir. ama sanat değil demek kimsenin tekelinde olmayan bir şeyi sahiplenmek ve sorgulamaktır. herkesin çok farklı fikirleri olabilir bu konuda. örneğin ben sinema dışındaki sanatların hiç birinde bakın işte bu çok iyi yargısına varmam. en iyi resim, en iyi şarkı benim için iyidir en fazla.
aklında hakim olduğu,ancak akıldan ziyade duyguların izdüşümünün görüldüğü alan..bu alanda hırsta,öfke de,sevgi de,merhamette,inançta söz sahibi..
sanat,saçmalığın ciddiye alınmasıdır,fazlası değil.
tamamen içindekileri boşaltmaya yarıyor. kim bilir, belki ben de bir yerinden dahil olabilseydim sanata belki bu kafaya sahip olmazdım. boşaltırdım içimdeki tüm pislikleri bir yere. hem de onların güzelleşmesini izleyerek...
sağ lobu kuvvetli olanlarda ağır basan olgu.
Sanat; Ancak köprü yapılarak geçilecek bir yerde uçmayı hayal etmektir.
kurt schwitters; "sanatçının tükürdüğü her şey sanattır."
bir yapıtı sanat yapan; biçimi, konusu, içeriği, türü ve yansıttığı ustalık değil, sanatçının onun sanat olduğunu bilmesidir.
bir yapıtı sanat yapan; biçimi, konusu, içeriği, türü ve yansıttığı ustalık değil, sanatçının onun sanat olduğunu bilmesidir.
http://www.youtube.com/watch?nr=1&v=7xr82rhycj8 bana sorarsan dandik fransız yapıtlarından daha sanattır.
oh lovely art, in how many grey hours,
when life's fierce orbit ensnared me,
have you kindled my heart to warm love,
carried me away into a better world!
how often has a sigh escaping from your harp,
a sweet, sacred chord of yours
opened up for me the heaven of better times,
oh lovely art, for that ı thank you!
schubert'in an die musik adlı operasında, sanat için yazılmış bu güzel sözleri okurken anlamalıydım böyle tarifsiz coşkuyla karışık mutluluklar yaşayacağımı.. sanatın sonsuz ışığını hissederken, insanların neşeli şarkıları dansları eşliğinde yorumlarken, tiyatro sahnesinin benim için bir mabed olacağını gözlerim dolarak farkedeceğimi tahmin edemezdim. ağzında sigarasıyla daktilosuna hükmeden bir yazarın yaratacağı öyküler, şiirler, romanlar.. kırların yeşilliğini insanların gülen yüzleriyle birlikte resmeden ressamların tabloları.. bambaşka bir düzlemde akıp giden farklı boyuttaki matematiksel çizgilerin onlarca enstrümanla birlikte notaların yarattığı ezgilere döken kompozitörlerin eserlerini.. dijital oyuncakların bizler için birer tehlike olmadığını filmlerle, fotoğraflarla gösteren çeşitli yönetmenlerin ve fotoğrafçıların verdiği emeklerle ortaya çıkan yaratılar...
onların eserlerini ancak goethe en iyi şekilde övebilir; "bilde, künstler! rede nicht!"
when life's fierce orbit ensnared me,
have you kindled my heart to warm love,
carried me away into a better world!
how often has a sigh escaping from your harp,
a sweet, sacred chord of yours
opened up for me the heaven of better times,
oh lovely art, for that ı thank you!
schubert'in an die musik adlı operasında, sanat için yazılmış bu güzel sözleri okurken anlamalıydım böyle tarifsiz coşkuyla karışık mutluluklar yaşayacağımı.. sanatın sonsuz ışığını hissederken, insanların neşeli şarkıları dansları eşliğinde yorumlarken, tiyatro sahnesinin benim için bir mabed olacağını gözlerim dolarak farkedeceğimi tahmin edemezdim. ağzında sigarasıyla daktilosuna hükmeden bir yazarın yaratacağı öyküler, şiirler, romanlar.. kırların yeşilliğini insanların gülen yüzleriyle birlikte resmeden ressamların tabloları.. bambaşka bir düzlemde akıp giden farklı boyuttaki matematiksel çizgilerin onlarca enstrümanla birlikte notaların yarattığı ezgilere döken kompozitörlerin eserlerini.. dijital oyuncakların bizler için birer tehlike olmadığını filmlerle, fotoğraflarla gösteren çeşitli yönetmenlerin ve fotoğrafçıların verdiği emeklerle ortaya çıkan yaratılar...
onların eserlerini ancak goethe en iyi şekilde övebilir; "bilde, künstler! rede nicht!"
güncel Önemli Başlıklar