bugün

medeniyet göstergesidir.

lakin bizim ülke olarak sanattan anladığımız marjinallik. sanatçı dediğimizde aklımıza sevişen insanlar gelmesi bundandır. kural tanımayan, toplum ile alakası olmayan,sosyallikten kopuk bir insan figürü canlanır gözlerde. sanatçı olmak için toplum değerlerini ayak altına alacaksın.sanat ülkeye faydalı olmalı, insanlarının ruhlarını iyileştirmeli.kimseye faydası dokunmayan sanat neye lazım.
günümüzde ve geçmişte mantığı olmayan bir biçimde muhalefet aracı olarak kullanılmış etkinliklerdir.
toplum olarak hiç ilgilenmediğimiz, muhabbetlerimizde, eleştirilerimizde, duruşumuzda, protestolarımızda, üzüntülerimizde, sevinçlerimizde vs hiç yer vermediğimiz yaratıcı eylemlerdir.

sanattan uzak, sanatsallık ve yaratıcılık eksenine soğuk bir toplum olmaktan şikayetçi olmamız gerekir.
Türkiye için serdar ortaçtır, demet akalındır, düğün orkestralarıdır.

şaka lan şaka. benim tabiki de. yakışıklılığım tanrının ressamlığından, sesimin güzelliği yine tanrının stereoyu iyi ayarlamasından ötürü gelmektedir. bir de gitarı tarayıp coşturan parmaklar vermiş mi bana? oo seyret sen önümüzdeki yıllarda kim geliyor seyret. ben sanatımı icra ettiğimde konuşmayı bırakacaksınız, gülerken gözleriniz dolacak, dertliyken gülümseyeceksiniz. ruhlarınızı tir tir titreticem ulan beni bekleyin!
Freud'a göre, uyanık rüya görme halidir.
toplum içindir.
kötüsü iyisinden makbuldür. zira kötü sanat insanın başarısızlığını belgeler.
sanat ve sanatçı nedir sorusu tanımsal bir olgu değildir. herkes yaşayarak bile aslında bir sanat gerçekleştirebilir. otoritelerin belirlediği ve sanat dediği bir şeye siz sanat gözüyle bakamaya bilirsiniz. şarkı sizin için sanat değilken resim ve ya tiyatro sanattır.
canım ülkemin başbakanı için mesela heykel ucubeyken çoğu otorite tarafından sanattır.
Sanat , kendi yolunuzu açıp yol olabilmeniz ve hatta o yoldaki tüm ayrıntıların " siz ve sizden çıkabilecek en evrensel " olabilmesi durumudur. Zordur ama gereklidir.
sanat, içinde geleceği barındıran bir silahtır. noviembre'den.
görsel
sanat içindir.
günümüzde herkesin kendi mesleğine yakıştırdığı hede.
hekimlik bir sanat, aşçılık bir sanat , marangozluk sanat bankacılık bile sanat.
hepsini geçtim hülya avşara sanatçı deniyor.

hepinizinki sanat bir tek zamanında trt-2 de paletini tuvalini alıp çizen bonus kafa amcanınki zanaat zaten.
göze ve kulağa hitap eden estetiklerin bütünüdür.
topluktur, ibneliktir. erkek adama yakışmaz. karı kız ilgilensin.
(bkz: güç)
bizi bize yaklaştırandır. öyle ki tarih diye bir şey varsa oncasıyla şenlenmiştir. eşcinselleri tanımışızdır, kulak kesenleri, görmeyenleri, duymayanları. ses çıkarmanın, rengin, duygunun varlığını öğrenmişizdir. sıradanlığımızın sıradışılığını görmüşüzdür. algı kapımızı aralamıştır, daha cesur dünya kurmuştur. iyi ki vardır, iyi ki.

(bkz: uçmak)
yaşam tabiatı dolayısıyla giderek karmaşıklaşma eğilimindedir. tek hücreden başlar ve komplike yapılar oluşturur. hayatın her alanına da uygulanabilir bu formül. bebekken daha az karmaşıktır. ilkokul, ortaokul, lise. kabul, lisede daha da karmaşıklaşamaz sanıyoruz. üniversiteden bile daha karmaşık hale gelebiliyor hayat. işte bunun tersi olduğunda, birden tek düzeleşmek zorunda kaldığında, kişiyi bunalımsı bir ruh haline sürüklüyor. bu yaşlar evde oturup oyun oynamayı, her gün çıkıp dolaşmayı ya da her gün sadece çalışıp eve gelip uyumayı kaldırmıyor. nasıl bozulabilir bu tek düzelik? yarın alınması gereken sigaranın parası bile cüzdanında yokken, bir kişi ne yapabilir her günden farklı olarak? öyle bir durum ki bu ruhunu kaplayan tozdan hayat görüşü, algılayışı tüm berraklığını kaybedebiliyor. her şeyi yapmak isterken hiç bir şeyi de yapmak istememek gibi garip bir hale geliyor bünye.

sanat işte tam da buradan çıkış yoludur. güzel bir film izleyin. kaliteli bir roman okuyun. akustik bir albüm dinleyin. klasik dönem tablolarını inceleyin. neolitik dönem heykellerine bakın. hepsi bambaşka hayatlar anlatıyor. hepsi çözümlemeler sunuyor. hepsi ruhu kaplayan tozu silip atıyor. yenilenmiş hissediyorsunuz. saatlerce sinirinizi bozan haberler okumaktan, akıl yoksunu girilere maruz kalmaktan, artık sıkmış olan bilgisayar oyunlarından başınızı kaldırıp nefes alıyorsunuz. yaşadığınızı hissediyorsunuz.

sanat gerçekten ruhun gıdası. sanat gerçekten yaşamı daha yaşanır kılan nadir bir nimet. sanat her kimin içinse, o kişi gitsin ve o sanatı alsın. çinde de olsa!
görsel
Resimdeki her çizgi, bir CD kullanılarak yapılmış..
doğal olmayandır; bu yüzden hayvanî geçmişine daha yakın olan toplulukların pek işi olmaz bununla.
sanatın amacı insanı ölüme hazırlamak yazıyordu bir yerde sonra çöreklendi kalbime bu cümle.
(#18519778)
bir şeyleri nitelikleştirerek anlam katmak... tabi dürüst ise. demet akalan için de sanatçı diyorlar ?
demek ki olan turbo kapitalizmin beynimizi götümüzle joinlemesi...

devammm....
http://galeri.uludagsozluk.com/g/sanat/
işte bunun için soyunulur. *
halk için yapılanı makbuldür.
ya da en azından halk için yapılanı daha çok tutar, sevilir.

(bkz: umut sarıkaya)
(bkz: gogol bordello)
*