/67
karanliktan aydinliga, zulmetten nura cikisin habercisidir...
en güzel ezan makamıdır.
ninni gibidir mübarek. namaza kalkacağına daha uyursun. bir de uzundur sağ olsun tuvalete gircen abdest alıcan alamazsın.

ya şaşırdınız dimi benden bu lafları!
(kobayashi, dervişin yenilikçi hali bunlar size!)
Yırtılıyor gecedeki zifiri kasvet
Kalk ey insanoğlu dört bir yanın rahmet
Toplanmış gökte melekler küme küme
Aranıyorlar rahmet diye kime kime

dizelerine ilham olan vaktin ezanıdır.
küçüklüğümden beri beni hep korkutmuştur. gecenin sessizliğini kılıç gibi kesmesinden dolayı belki de.
eğer güzel sesli bir müezzin tarafından okunursa gerçekten huzur veren kutsal çağrı.
dünya'daki en güzel şeylerden birisidir.
ramazanın bitmesiyle yeniden 40-45 dk(tam olarak bilemiyorum) geç okunan ezandır.

tursmadım değil, müezzin uykuya kaldı zannettim bir an. daha sonra temkin vakti geldi aklıma...
Bazen sela okunuyor hissi veren ezan.
saba ve dilkeşhaveran makamlarında okunan kuş cıvıltılarıyla bezenen muhteşem çağrı.
ınsana huzur verır. sabah namazı kılmak daha bır faydalıdır ancak ben maalesef kılmıyorum.
ürkütür insanı kahvaltı zamanım genellikle hep bu vakte tabi olur insannın tüylerinin diken diken olmasına sebep verir.
huzur verir. her okunduğunda tüyleri diken diken eder. sırrı makamındadır. (bkz: gam)
sesi az daha kısık olsa bu kadar sorun olmayacak aslında atayizler için.. yoksa sıkıntı yok yani.

türkiye müslüman ülkesi ya hani? ondan.
saba makamıyla okunması insana uyan ey gözlerim gafletten uyan hissiyatı verir.
okunmasına dakikalar kala köpeklerin ulumaya başladığı görülür insana o anda korku ezanın sesiylede huzur verir.
Ankara'da şu an okunandır. Güzeldir.
dinlendiricidir. huzur verir. * *
Kulagima nasil islemisse, yurtdisinda gecirdigim 3 aydan sonra, cami bile olmayan olsa bile ezan okunmayan, bir ecnebi ulkesinde sabaha karsi tamda ayni saatinde basindan sonuna kadar kulagimda cinlamistir.
edirne'de an itibariyle okunmaktadır. her camide okunmaya başlamasıyla,edirne'nin de epey küçük olması sebebiyle hocaların seslerinin birbine karışmasıyla neticelenmek üzeredir.
An itibariyle Bursa'da müthiş bir ihtişamla yankilanmakradır; esselatu hayrun minen nevm.
huzur veren ilahi çağrı. hele bir de daha önce uyanmışsanız bütün gününüz huzurludur.
Esselatü hayrun min-el nevm.
Yaşam kargaşasına başlamadan önce duyulan huzur.
mecidiyekoyde az once okunmustur.
az önce dinledik elhamdulillah.
açık ve dingin bir akılla dinlenildiğinde iyileştirici etkisi olduğuna inandığım ilahi davet.
© copyright 2005 - 2026