bugün
- kabataş olayı görüntüleri18
- gönül almaya çalışan erkek7
- istanbul un çok pahalı olması21
- haluk levent son açıklaması5
- karı kıza para yedirir misiniz3
- toplu taşımada milletin ekranına bakan tipler4
- en sevilmeyen ev işleri9
- 21 temmuz 2026 fenerbahçe gornik zabrze maçı4
- lansor4
- yazarların bugün cılkını çıkardığı şarkı7
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri9
- en fazla artılanmayı hak eden yazarlar2
- kavgada ele sıçıp yumruklar atmak2
- gençlerin öfkesinin yanlış yerlere yönelmesi2
- yıldız falına bakan kezo2
- bütün mal varlığı üstünde sokakta yaşayan insan4
- hayat geriye doğru anlaşılır2
- en son ne aldınız2
- neden okula gitmek zorundayız3
- yks 20263
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- philadelphia krem peyniri2
- herkes yatsın iyi geceler9
- 1 saatte 10 bira içmek19
- parayla dert dinlenir3
- sözlük kızlarının kombinleri20
- tembel ve çalışmayan insan16
- fenerbahçe gornik zabrze maçı3
- velvet vs nervio19
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- fazlası zarar2
- the merich13
- cips olsa da yesek7
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- oğlum çok güzel lan6
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- ölmeyi dilemek2
- slavko vincic15
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- velvet11
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- oğuzhan uğur12
- ispanya20
- nervio11
- 2026 dünya kupası24
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- kuveyt ve bahreyn de hava savunma sistemleri2
tarih itibari ile postgresql rdbmstir, mysql dbmstir.. ikiside database değil database serverdır.
mysqle oranla performanstan cok stabiliteyi onde tutan database server. ozellikle verinin saglamliginin kritik onem tasiigi alanlarda neredeyse mysql'in yazarlari tarafindan bile onerilecek database server
mysqle oranla performanstan cok stabiliteyi onde tutan database server. ozellikle verinin saglamliginin kritik onem tasiigi alanlarda neredeyse mysql'in yazarlari tarafindan bile onerilecek database server
php'yi geliştiren rasmus lerdorf tarafından performans yönünden tavsiye edilmeyen database server. geliştiricilerinden biri de türk: (bkz: Devrim GUNDUZ)
PostgreSQL, veritabanları için ilişkisel modeli kullanan ve SQL standart sorgu dilini destekleyen bir veritabanı yönetim sistemidir.aynı zamanda iyi performans veren, güvenli ve geniş özellikleri olan bir Veri Tabanı Yönetim Sistemi'dir. Hemen hemen tüm UNIX ya da Unix türevi (Linux, FreeBSD gibi) işletim sistemlerinde çalışır. Ayrıca NT çekirdekli tüm Windows sistemlerde de çalıştırılabilir. PostgreSQL ücretsiz ve açık kodludur.
http://www.postgresql.org/
adresinden ulaşılabilir
adresinden ulaşılabilir
herhangi bir sirketin tekelinde kalmadigi icin (oracle, mysql, etc) oldukca takdir ettigim ve performans ve de security acisindan rakiplerinden bir adim onde olan sql database server'dir.
geçen sene proje için kullandığım veritabanı sistemidir. araştırmalarıma göre daha verimli ve kullanışlı aynı zamanda bedava olan bir sistemdir. güzeldir efendim. kullanmak lazım bunu.
uygulama için workshop bulunuyor. tütev konferans salonunda 18-25 ekim tarihlerinde eğitimi verilecek. workshop tabi ki ücretsizdir.
http://www.bilisimlife.ne...e-SQL-Workshop-TUTEV.html
http://www.bilisimlife.ne...e-SQL-Workshop-TUTEV.html
kim demiş php ile kullanılmasını tavsiye etmiyorum. gerçi o olay 10 yıl önce söylenmiş. ama ben 1980lerde yazılan c kitabını hala okuyorum.
bir de mssql php ile kullanılmamalı, mysql ile c# uygun değilciler var.
arkadaş arkaplana göre yazı fontu seçmiyorsun ki. ihtiyacını ne karşılıyorsa onu kullanırsın.
net tarafında npsql connectoru var. çalıştığım şirketin hem güvenli bağlantıları olmalı hem de elinde bulunan 10 milyonluk kayda hızlı ulaşması şart.
mssql ile ayarlayabilirdik ama linux sunucularda mssql bağlantısı sıkıntı.
biz de postgresql seçtik. aynı kayıtlar ile karşılaştrınca postgresql tek seferde çağırmada 3.x küsür saniye erken getirdi.
bir de mssql php ile kullanılmamalı, mysql ile c# uygun değilciler var.
arkadaş arkaplana göre yazı fontu seçmiyorsun ki. ihtiyacını ne karşılıyorsa onu kullanırsın.
net tarafında npsql connectoru var. çalıştığım şirketin hem güvenli bağlantıları olmalı hem de elinde bulunan 10 milyonluk kayda hızlı ulaşması şart.
mssql ile ayarlayabilirdik ama linux sunucularda mssql bağlantısı sıkıntı.
biz de postgresql seçtik. aynı kayıtlar ile karşılaştrınca postgresql tek seferde çağırmada 3.x küsür saniye erken getirdi.
Lisans ücreti olmadığı için startup şirketlerin gözdesi olan veritabanı.
gayet saglam dbs.
joinlerden kurtuldugum bir nokta var. ornegin bir musteriniz var.
adam hoduk bir suru telefonu var. tek bir kolonu array turunden olusturabiliyorsunuz.
bir kolonda birden fazla data saklatiyor. ciddi ciddi array olarak.
joinlerden kurtuldugum bir nokta var. ornegin bir musteriniz var.
adam hoduk bir suru telefonu var. tek bir kolonu array turunden olusturabiliyorsunuz.
bir kolonda birden fazla data saklatiyor. ciddi ciddi array olarak.
mssql yada oracle'a rakiptir ama daha iyi teknolojisi veya onlardan daha iyi olması gibi bir olay yoktur. tek rakip olduğu nokta ücretsiz olmasıdır. büyük database firmalarına para kaptırmak istemeyenler postgresql'e geçmektedir ama yarı yolda vazgeçip tekrar büyük database firmalarına geri dönen firmalar tanıdım. ufak projelerde diğer dbleri aratmaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar