bugün
- velvet35
- habire1233
- kadınsızlık6
- yazarların yapmak istedikleri3
- güne bir şarkı bırak4
- kemalistlerle solcuların ayrılması gerekliliği13
- ne kadar salak olduğunuzu biliyor musunuz6
- sözlük yazarlarının benzetildikleri ünlüler7
- uludağ sözlüğe sürekli kondom reklamı verilmesi7
- 5 takipçim olması5
- bebeği gibi sevip düşmanı gibi siken erkek4
- bot beğeni6
- özgür özel'in chp de veda konuşması10
- en eski dil2
- oğlum bir baktım da buradaki ekip bok gibi lan3
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- yeni parti8
- dem parti'nin ana muhalefet partisi olması4
- kadınların çok gamsız ve dertsiz olması meselesi4
- kabataş olayı görüntüleri27
- kartlı işlem yapmayan esnaf8
- 22 yaş5
- galatasaray ne zaman transfer yapacak11
- okumak yerine erken yaşta çalışmanın faydası10
- istanbul un çok pahalı olması27
- incelikli erkek5
- dem parti3
- şaka maka true'nun 60 ında da kaldıracak olması6
- berhan şimşek'in kadına şiddet faili olması3
- hangi manifest kızısın12
- 6 oku görünce dayanamadım4
- türkiye islamcı kemalist kavgasıyla vakit kaybetti7
- sözlük yazarlarının oy vereceği partiler3
- bir kilo kiraz yemek2
- aptallara laf yetiştirmem yazar geçerim2
- kürde kürt demenin ırkçılık olduğu ülke4
- küfür etkisi yaratan ama küfür olamayan cümleler3
- her şeyin üst üste gelmesi8
- 30 kasım 2007 ısparta uçak kazası4
- en sevilmeyen ev işleri14
- lahmacun yiyecek kadar düşmek8
- cumhurbaşkanı erdoğan'ın rinkevics le görüşmesi2
- gönül almaya çalışan erkek11
- mel mel bakan gibson ve 0 0 710
- ispanya'nın amerika'ya kafa tutması7
- safran7
- meyveli lahmacun7
- gocu23
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı60
- bildirim panelim çalışmıyor2
tarih itibari ile postgresql rdbmstir, mysql dbmstir.. ikiside database değil database serverdır.
mysqle oranla performanstan cok stabiliteyi onde tutan database server. ozellikle verinin saglamliginin kritik onem tasiigi alanlarda neredeyse mysql'in yazarlari tarafindan bile onerilecek database server
mysqle oranla performanstan cok stabiliteyi onde tutan database server. ozellikle verinin saglamliginin kritik onem tasiigi alanlarda neredeyse mysql'in yazarlari tarafindan bile onerilecek database server
php'yi geliştiren rasmus lerdorf tarafından performans yönünden tavsiye edilmeyen database server. geliştiricilerinden biri de türk: (bkz: Devrim GUNDUZ)
PostgreSQL, veritabanları için ilişkisel modeli kullanan ve SQL standart sorgu dilini destekleyen bir veritabanı yönetim sistemidir.aynı zamanda iyi performans veren, güvenli ve geniş özellikleri olan bir Veri Tabanı Yönetim Sistemi'dir. Hemen hemen tüm UNIX ya da Unix türevi (Linux, FreeBSD gibi) işletim sistemlerinde çalışır. Ayrıca NT çekirdekli tüm Windows sistemlerde de çalıştırılabilir. PostgreSQL ücretsiz ve açık kodludur.
http://www.postgresql.org/
adresinden ulaşılabilir
adresinden ulaşılabilir
herhangi bir sirketin tekelinde kalmadigi icin (oracle, mysql, etc) oldukca takdir ettigim ve performans ve de security acisindan rakiplerinden bir adim onde olan sql database server'dir.
geçen sene proje için kullandığım veritabanı sistemidir. araştırmalarıma göre daha verimli ve kullanışlı aynı zamanda bedava olan bir sistemdir. güzeldir efendim. kullanmak lazım bunu.
uygulama için workshop bulunuyor. tütev konferans salonunda 18-25 ekim tarihlerinde eğitimi verilecek. workshop tabi ki ücretsizdir.
http://www.bilisimlife.ne...e-SQL-Workshop-TUTEV.html
http://www.bilisimlife.ne...e-SQL-Workshop-TUTEV.html
kim demiş php ile kullanılmasını tavsiye etmiyorum. gerçi o olay 10 yıl önce söylenmiş. ama ben 1980lerde yazılan c kitabını hala okuyorum.
bir de mssql php ile kullanılmamalı, mysql ile c# uygun değilciler var.
arkadaş arkaplana göre yazı fontu seçmiyorsun ki. ihtiyacını ne karşılıyorsa onu kullanırsın.
net tarafında npsql connectoru var. çalıştığım şirketin hem güvenli bağlantıları olmalı hem de elinde bulunan 10 milyonluk kayda hızlı ulaşması şart.
mssql ile ayarlayabilirdik ama linux sunucularda mssql bağlantısı sıkıntı.
biz de postgresql seçtik. aynı kayıtlar ile karşılaştrınca postgresql tek seferde çağırmada 3.x küsür saniye erken getirdi.
bir de mssql php ile kullanılmamalı, mysql ile c# uygun değilciler var.
arkadaş arkaplana göre yazı fontu seçmiyorsun ki. ihtiyacını ne karşılıyorsa onu kullanırsın.
net tarafında npsql connectoru var. çalıştığım şirketin hem güvenli bağlantıları olmalı hem de elinde bulunan 10 milyonluk kayda hızlı ulaşması şart.
mssql ile ayarlayabilirdik ama linux sunucularda mssql bağlantısı sıkıntı.
biz de postgresql seçtik. aynı kayıtlar ile karşılaştrınca postgresql tek seferde çağırmada 3.x küsür saniye erken getirdi.
Lisans ücreti olmadığı için startup şirketlerin gözdesi olan veritabanı.
gayet saglam dbs.
joinlerden kurtuldugum bir nokta var. ornegin bir musteriniz var.
adam hoduk bir suru telefonu var. tek bir kolonu array turunden olusturabiliyorsunuz.
bir kolonda birden fazla data saklatiyor. ciddi ciddi array olarak.
joinlerden kurtuldugum bir nokta var. ornegin bir musteriniz var.
adam hoduk bir suru telefonu var. tek bir kolonu array turunden olusturabiliyorsunuz.
bir kolonda birden fazla data saklatiyor. ciddi ciddi array olarak.
mssql yada oracle'a rakiptir ama daha iyi teknolojisi veya onlardan daha iyi olması gibi bir olay yoktur. tek rakip olduğu nokta ücretsiz olmasıdır. büyük database firmalarına para kaptırmak istemeyenler postgresql'e geçmektedir ama yarı yolda vazgeçip tekrar büyük database firmalarına geri dönen firmalar tanıdım. ufak projelerde diğer dbleri aratmaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar