bugün
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- kurtar bizi müsavat15
- nervio14
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler5
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- tai gay3
- devran dönecek6
- garip başlıklar5
- ülke gündemini umursamamak6
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı26
- sevgilinizin vajinasını yalar mısınız5
- idam cezasının geri gelmesi6
- yeni parti7
- aralıksız 14 dakika boyunca osurmak3
- shell2
- gs yine yanak okşatacak mı2
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı15
- meme gerdirme operasyonu8
- sabah yürüyüşü8
- lan ın ingilizcesi4
- cumartesi pazarı4
- güç zehirlenmesi yaşamamak için yapılması gereken5
- ayakkabıları ters giymek4
- bakırköy4
- sözlükteki galatasaraylılar7
- baharın uzayıp yazın gelmemesi2
- okan buruk11
- kemal kılıçdaroğlu4
- victor osimhen16
- ahmet baran yazgan8
- dem seçmeni erdoğan'a oy verir mi2
- meczubun peşinden gitmek4
- rahatın hiç uğramadığı kalp4
- karpuzcu libos panda2
- patates sulusu2
- hayat seks yemek kültür ve sanattır2
- süt ısıtıp içine kahve ve şeker katmak5
- yahudi cesaret madalyalı lider mi olur sorunsalı2
- biranın üstüne rakı içmek6
- jinekomasti olmuş erkeğin göğüsleriyle oynamak3
- kuşbaşılı pide3
- ona bir şey söyle4
- jinekomasti yaptıran sözlük erkekleri3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı25
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi21
- z kuşağı5
- anın görüntüsü30
- dursun özbek4
- 13 ağustos 2026 süleymancılara operasyon yapılması2
- toprağı öpen gözyaşları3
Brent rafine petrol varil fiyatı şu anda 71 dolar.
1 aydır 70 doların üstünde. 70 doların üstünde kalır ve yıl sonuna doğru 80 doların üstüne kırarsa petrol ithalatçısı gelişen ülkelerde çok ağır sorun olur.
1 aydır 70 doların üstünde. 70 doların üstünde kalır ve yıl sonuna doğru 80 doların üstüne kırarsa petrol ithalatçısı gelişen ülkelerde çok ağır sorun olur.
Brent rafine petrolün litre fiyatı şu anda 2,43 lira.
Önümüzdeki 2 ay içinde bu fiyatın 2,5 liranın üstüne çıkması muhtemel. Hal böyleyken benzin fiyatının 7 liranın altında kalması imkansız.
7 lira bir kenara, beklentim 8 lira.
Önümüzdeki 2 ay içinde bu fiyatın 2,5 liranın üstüne çıkması muhtemel. Hal böyleyken benzin fiyatının 7 liranın altında kalması imkansız.
7 lira bir kenara, beklentim 8 lira.
Bizim yörede falan benzinlik denir.petrol dendigini hiç duymadım.
genellikle kırsal bölgelerde benzinlik yerine kullanılır.
+ haco alooo nerdesin?
- petroldeyim lan petrolde. osman arabayı yıkıyor ben de çay içiyorum.
+ haco alooo nerdesin?
- petroldeyim lan petrolde. osman arabayı yıkıyor ben de çay içiyorum.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 57,30 dolardan işlem görüyor.
worldometers sitesine göre bitmesine 16.327 gün (44 sene) kalan enerji.
avrupalılar petrol ile Kudüs'ü ele geçirdikleri haçlı seferi sırasında tanışmışlar.
Kaynak: arapların gözünden haçlı seferleri- Amin maalouf.
Kaynak: arapların gözünden haçlı seferleri- Amin maalouf.
yakın zamanda en azından bizim ve çocuklarımızın neslinde bitmeyecek kara altın.
45 doların altına geleceğini söylemiştik. http://www.bloomberght.com/ Bugün %3.5 civarı gerilemeyle 47 dolardan kapanacak gibi duruyor.
An itibariyle 50 dolar civarındadır. Gün içinde 50 doların altına tekrar inmesini ve 49 dolar civarında günü tamamlamasını öngörüyorum.
musa suresinde telmih edilmiştir.
1860 yılında keşfedilmiştir. Bundan önce sperm balinalarından elde edilen yağ kullanılıyormuş.
--spoiler--
Euro'nun 1999'da ortaya çıkışıyla ABD'nin petrodolar sistemi sarsılmaya başlandı. Bu çekişme hâlâ bitmedi; bugün hala
dolar ile Euro arasındaki kıran kırana savaşı görmüyor musunuz?
Şimdilik… Dolar emperyalizmi engel tanımıyor. Bakınız…
1971 yılına kadar dolar'ın altın karşılığı vardı; sonra ABD bunu kaldırdı. Böylece, elinizdeki ve ülkelerdeki paralar sahiden kağıt oldu!
Biliniyor ki ABD bugün borç içinde; dolar'ın karşılığı yok! Ancak parası neden çok kıymetli? Asıl mesele bu…
Dünyada dolar, rezerv para birimi görülüyor; dolar'ın üçte ikisi ABD dışındaki ülkelerde! ABD ; dolar'ı basma tekelini elinde bulundurduğu için gerek duyduğu her şeyi -mali karşılığı olmadan- alabiliyor!
Örneğin… Yazdığım gibi dünyada petrol ve doğalgaz alışverişi -karşılığı olmayan- dolar ile yapılıyor. Ülkeler ticaret için dolar'ı merkez bankalarında depolamak zorunda kalıyor. Ayrıca, petrol satan ülkeler de, ellerindeki dolar'ı ABD'ye götürüp hazine bonosu alıyor/almak zorunda bırakılıyor.
Bu petrodolar sistemine itiraz edenin karşısına -hürriyetin beşiği denen- ABD haydutlukla çıkıyor. Saddam örneğinde olduğu gibi.
soner yalçın
--spoiler--
Euro'nun 1999'da ortaya çıkışıyla ABD'nin petrodolar sistemi sarsılmaya başlandı. Bu çekişme hâlâ bitmedi; bugün hala
dolar ile Euro arasındaki kıran kırana savaşı görmüyor musunuz?
Şimdilik… Dolar emperyalizmi engel tanımıyor. Bakınız…
1971 yılına kadar dolar'ın altın karşılığı vardı; sonra ABD bunu kaldırdı. Böylece, elinizdeki ve ülkelerdeki paralar sahiden kağıt oldu!
Biliniyor ki ABD bugün borç içinde; dolar'ın karşılığı yok! Ancak parası neden çok kıymetli? Asıl mesele bu…
Dünyada dolar, rezerv para birimi görülüyor; dolar'ın üçte ikisi ABD dışındaki ülkelerde! ABD ; dolar'ı basma tekelini elinde bulundurduğu için gerek duyduğu her şeyi -mali karşılığı olmadan- alabiliyor!
Örneğin… Yazdığım gibi dünyada petrol ve doğalgaz alışverişi -karşılığı olmayan- dolar ile yapılıyor. Ülkeler ticaret için dolar'ı merkez bankalarında depolamak zorunda kalıyor. Ayrıca, petrol satan ülkeler de, ellerindeki dolar'ı ABD'ye götürüp hazine bonosu alıyor/almak zorunda bırakılıyor.
Bu petrodolar sistemine itiraz edenin karşısına -hürriyetin beşiği denen- ABD haydutlukla çıkıyor. Saddam örneğinde olduğu gibi.
soner yalçın
--spoiler--
dünyada 101 ülkede vardır ve toplam rezerv 1 trilyon 481 milyar 526 milyondur.
en çok 297.4 milyar varil ile suudi arabistanda,
en az 400 bin varil ile etiyopya da bulunur.
https://en.m.wikipedia.or...es_by_proven_oil_reserves
en çok 297.4 milyar varil ile suudi arabistanda,
en az 400 bin varil ile etiyopya da bulunur.
https://en.m.wikipedia.or...es_by_proven_oil_reserves
(bkz: globalpetrolprices com)
kara inci.
ilk petrol kuyusu 1859 senesinde ABD’de açılmıştır. varil fiyatı 1861 de 59 cent idi (0.59 usd.)
Petrol' sözcüğü Latince 'petra' (taş) ve 'oleum' (yağ) sözcüklerinden türemiştir.
zengin ülkelerin birçoğunun fakir ülkelere girme sebebi olan şey. bittiğinde ne olacak sıradaki bakalım.
pipetle kola içer gibi çekilip sigara dumanı gibi havaya üflenen yenilenemez enerji kaynağı. ömrü, ömrümüze yeter mi bilmiyorum ancak en az sivrisinekler kadar can alan, şeytan çekici.
tankerde yeni stajını tamamlayan bir arkadaşım ham petrolün kıvamının ishal kakasına benzediğini söyledi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar