bugün
- kadın olsaydım çok açık giyerdim10
- kimsesizlerin kimsesi zall'a açık mektuptur12
- namus takıntısı olan erkek17
- ece irtem5
- kürtlere hırt diyen paramesyum3
- kavurmalı yumurta5
- futbol7
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı7
- yardımda bulunulan kişinin lüks harcamalar yapması4
- kadınsı erkek3
- karton toplayan cocuk evlenirse karısına bakar mı5
- yazarlar birbirlerine laf atmaktan tanım yapamıyor4
- en büyük pişmanlığınız2
- dünya kupası mağlubiyetinin arkasında siyonizm var4
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi15
- regl dönemi çirkinliği5
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- emek hırsızı patronları ifşa etme akımı5
- güzel kızların isimleri9
- curaçao6
- kadınlar sözlük5
- namus4
- talkan ve curcan katliamları4
- true'ya arkadan sahip olmak3
- 2026 dünya kupası6
- aya gidilmedi dünya düz aşı karşıtıyım3
- diyete başlama pazartesisi5
- istanbul'da ortalama kiranın 42 bin tl olması4
- 15 haziran 20262
- pernado bey birader3
- fildişi sahili3
- evlenmeyi başaramamış kadın17
- ekvador2
- halkım yok sayılıyor işte kürt sorunu benim5
- bilgi için mi like için mi yazılır7
- evde boş boş çerez yiyip bira içmek4
- ekber ve erşed kanunları2
- yazarların şu sıralar streslendikleri konular3
- 14 haziran 2026 avustralyalının türk çocuğu x i3
- müzisyen yazarlar3
- 86 yıl sonra bile atatürk'e minnet duyulma sebebi3
- buddy dude21
- diamond bosphorusss2
- hayatın planladığımız gibi gitmemesi3
- sözlük yazarlarının suları3
- sari renkli seker ibnesi2
- ismet bin komsomol el tavariş ül raskolnikov4
- kızına eşine bikini giydiren aile reisi7
- iran'a iltica etmek2
- yem borusu çalmak3
ferhan sensoy'un iki ellerini yana acarak ve kafasini uyumlu bir sekilde sallayarak * demesi gozlerimin onunden gitmiyor.
gitmesinde.
gitmesinde.
ferhan şensoy' un hiciv ve ortaya koyan müthiş bir film.
izledikçe izleyesi gelir insanın.
her sahnesi, her repliği ağrı bir keyiftir.
ayrıca ceza ve fuat da "pardon" şarkılarıyla film müziği konusunda katkıda bulunmuşlardur.
izledikçe izleyesi gelir insanın.
her sahnesi, her repliği ağrı bir keyiftir.
ayrıca ceza ve fuat da "pardon" şarkılarıyla film müziği konusunda katkıda bulunmuşlardur.
en az 6 kere izlendikten sonra tadına varabildiğiniz film.. ibrahim ve muzo arasındaki replikler uzun bir süre konuşma diliniz oluyor..
(bkz: içilmesin arkadaş içmeyelim)
hele o evin etrafı sarıldığında , muzo'nun balkondan yukarı bakışı yok mu.. *
(bkz: içilmesin arkadaş içmeyelim)
hele o evin etrafı sarıldığında , muzo'nun balkondan yukarı bakışı yok mu.. *
ferhan şensoy'un " çok tuhaf soruşturma " oyunundan yola çıkarak hazırlanmış film. filmi izlemedim ama oyunu defalarca izledim. gerçekten çok iyi ve komik. cd si marketlerde mevcut. bulamazsanız, ortaoyuncularda satılıyor.
filmin bir yerinde manası yok öyle bir giriş yapar ki ferhan şensoy'un isyanı çok güzel anlaşılır.
(bkz: pardonner)
çeşitli replikleriyle insanı kıran geçiren ferhan şensoy filmi.
(bkz: almanyaya gitcektim ben bi ara)
(bkz: almanyaya gitcektim ben bi ara)
başrollerini ferhan şensoy ve rasim öztekin'in paylaştığı;güzel replikleri olan film.(se se se)
dün akşam kanal d'de yayınlanmış, gelmiş geçmiş en komik ve en kaliteli türk komedi filmi.
(bkz: abi deme bana)
mert aykal'ın yönettiği
seneryosunu ;Ferhan Şensoy'un düzenlediği
başrollerinde ise ; Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş, Zeki Alasya, Bülent Kayabaş, Erol Günaydın, Şahnaz Çakıralp oynadığı muthis bir türk filmi
defalarca izlememe rağmen halen aynı zevki veren ,ilk izlediğim ki gibi beni güldürebilen tek türk filmi. * *
pardon !
seneryosunu ;Ferhan Şensoy'un düzenlediği
başrollerinde ise ; Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş, Zeki Alasya, Bülent Kayabaş, Erol Günaydın, Şahnaz Çakıralp oynadığı muthis bir türk filmi
defalarca izlememe rağmen halen aynı zevki veren ,ilk izlediğim ki gibi beni güldürebilen tek türk filmi. * *
pardon !
-müdürüm 5. koğu$tan 5 mahkum kaçmş..
-sayımda mı öğrendiniz?
-yok gaztede yazıyordu.
........................
- ee gazetede nasıl kactıklarıda yazıyormuydu
-''valla gazetede ellerini kollarını sallıya sallıya kacmıslar''yazıyordu
-sayımda mı öğrendiniz?
-yok gaztede yazıyordu.
........................
- ee gazetede nasıl kactıklarıda yazıyormuydu
-''valla gazetede ellerini kollarını sallıya sallıya kacmıslar''yazıyordu
ferhan şensoy'un çok tuhaf soruşturma adlı oyununun beyaz perdeye yansıtılmış hali. bu yüzden olsa gerek diyalog ağırlıklı bir film.
ibrahim (ferhan şensoy) 16 yıl gecikmelide olsa askere gidecekken kendini polisten kaçarken bulur. muzaffer'i'in( rasim öztekin) evine sığınır ama bir şekilde onun da başı yanar. işkence kelimesini bile işkence gibi kullananan komiser (bülent kayabaş) , bu ikisine zorla üçüncü kişiyi söyletir. sırf kurtulabilmek için bir üçüncü kişi bulurlar: aydın (ali çatalbaş)
hep beraat edeceklerine inanırlar ama nerde? düşerler mapus damlarına alakaları bile olmayan bir suç için. yanlışlık anlaşılıp gerçek suçlular açığa çıkınca, hapishane müdürü(zeki alasya)''pardon''der sadece.''pardon, bir yanlışlık olmuş.''
adalet sistemindeki çarpıklığı kara mizahla anlatan, mesajını da veren filmin sloganı şu:''türkiye'nin acıklı adalet sorunu hiç bu kadar komik anlatılmadı''.
çok komik sahneleri olan, bazı yerlerde beni resmen koparmış bu enfes filmden şu diyaloğu yazmazsam bir tarafım şişer:
ibrahim : kaç cigaramız kaldı?
muzo : sigaramız diye genel bi durum yok.
ibrahim : tamam tamam. kaç cigara kaldı yani?
muzo : kalmadı sigara bitti.
ibrahim : noolucak?
muzo : bırakalım sigarayı. sağlığa zararlı zaten. bütün dünya bıraktı bir tek biz türkler içiyoruz.
ibrahimlerin satılan dükkanından elde edilen para, eniştenin yatırdığı bankada hortumlanır.
ibrahim'in babası: devlet, faizi değilse bile anaparayı şakır şakır öder.
enişte: devletin şakır şakır para ödediği nerede görülmüş! ille ödeyecekse önce onu taksitlere böler, sonra sittin senede öder.
ibrahim (ferhan şensoy) 16 yıl gecikmelide olsa askere gidecekken kendini polisten kaçarken bulur. muzaffer'i'in( rasim öztekin) evine sığınır ama bir şekilde onun da başı yanar. işkence kelimesini bile işkence gibi kullananan komiser (bülent kayabaş) , bu ikisine zorla üçüncü kişiyi söyletir. sırf kurtulabilmek için bir üçüncü kişi bulurlar: aydın (ali çatalbaş)
hep beraat edeceklerine inanırlar ama nerde? düşerler mapus damlarına alakaları bile olmayan bir suç için. yanlışlık anlaşılıp gerçek suçlular açığa çıkınca, hapishane müdürü(zeki alasya)''pardon''der sadece.''pardon, bir yanlışlık olmuş.''
adalet sistemindeki çarpıklığı kara mizahla anlatan, mesajını da veren filmin sloganı şu:''türkiye'nin acıklı adalet sorunu hiç bu kadar komik anlatılmadı''.
çok komik sahneleri olan, bazı yerlerde beni resmen koparmış bu enfes filmden şu diyaloğu yazmazsam bir tarafım şişer:
ibrahim : kaç cigaramız kaldı?
muzo : sigaramız diye genel bi durum yok.
ibrahim : tamam tamam. kaç cigara kaldı yani?
muzo : kalmadı sigara bitti.
ibrahim : noolucak?
muzo : bırakalım sigarayı. sağlığa zararlı zaten. bütün dünya bıraktı bir tek biz türkler içiyoruz.
ibrahimlerin satılan dükkanından elde edilen para, eniştenin yatırdığı bankada hortumlanır.
ibrahim'in babası: devlet, faizi değilse bile anaparayı şakır şakır öder.
enişte: devletin şakır şakır para ödediği nerede görülmüş! ille ödeyecekse önce onu taksitlere böler, sonra sittin senede öder.
konyada bulunan bir iç çamaşırı mağazasıdır.
par küçücük yazılmışken don hecesi kocaman yazılmıştır, yaratıcılığın doruk noktasıdır.
par küçücük yazılmışken don hecesi kocaman yazılmıştır, yaratıcılığın doruk noktasıdır.
muhteşem repliklere, harika oyunculara sahip, konusunu gerçek hayattan alan izlenesi bir türk filmi...
(bkz: hayatta tek tahamül edemediğim laf landır)
(bkz: hayatta tek tahamül edemediğim laf landır)
türk izleyicisinin büyük önem vererek (!) 30000 gişe yaptırdığı, türk sinemasında, komedi filmleri arasında ilk 5'te yer alacak kalitede olan filmdir...
çakma hababam sınıfı serilerinin milyonu geçtiği veya yaklaştığını düşünürsek, bu filme 30000 gişe hakikaten her şeyden öte ayıptır...
sonuç olarak türk izleyicisinin maalesef, vcd filmi olarak görüp beğendiği ve hakkını vermediği filmdir.
(bkz: türk sinemasının gelişememesinin nedenleri)
çakma hababam sınıfı serilerinin milyonu geçtiği veya yaklaştığını düşünürsek, bu filme 30000 gişe hakikaten her şeyden öte ayıptır...
sonuç olarak türk izleyicisinin maalesef, vcd filmi olarak görüp beğendiği ve hakkını vermediği filmdir.
(bkz: türk sinemasının gelişememesinin nedenleri)
ferhan şensoy, rasim öztekin ve ali çatalbaş'ın birlikte rol aldıkları, gerçek bir öyküden esinlenen yönetmenliğini mert baykal'ın yaptığı süper film.
müziği alen konakoğluna ait komedi filmi.
ferhan şensoyun mükemmel uslubu için defalarca seyredilebilecek çok komik, trajikomik, kaliteli film.
"hangi 10?" adıyla bilinen bilmece serisinin bir karakteri.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar