Pazar sabah saat 07.54 sularında, 28 işsiz onlinedı.

Sözlükte nöbette olan kişi sayısı listesi.
Şu anda 29 kişi online.
28'i görmüştür. sözlüğün içler acısı hali.

görsel
04 sularında 20'ye kadar düşen sayıdır.
şu an 44.. yeter gider aq.
inanılmaz bir hızla düşen sayıdır. aksatmadan her gün entry giren yazar sayısı 10 u geçmez. zaten onlarda herkesçe tanınır, akış şeması onlar sayesinde ilerliyor. geçen sene tam bu dakikalarda online sayısı 250 iken şu anda bende dahil bu sayı 119 dur.

2020 yılından beri uludağı bilirim. keşke 2021 in başı yerine 2020 nin başında hesabı açsaydım. dile kolay kocaman 1 sene yani. online sayısını 75-80 lerde göreceğimiz günlerde yakındır.
25 diyor amk. Sözlük bitmiş. Hoşçakalın.
çok az olandır.
saate rağmen 100'ün üzerindedir.
hepsi asosyal amk.
bu gözler 20'yi de gördü..

görsel
Bir keresinde 750’yi görmüştük. Galiba bir galatasaray-fenerbahçe derbisi gecesiydi.
bizim ev daha kalabalık...
her gün düşmekte olan sayıdır.
250 yi geçtiğini görmedim.
uzun bir süredir 200'ü bile geçmemektedir.
2007 yılında zirvesindeydi. o dönem insanların kendini ifade edeceği pek az yer vardı sosyal medyada. günümüzde herkesin instagami ve twitteri var. fikirler personel space kısmına ulaşıyor. ek olarak kusakda değişti. benimde içinde bulunduğum y kuşağının birşeyleri tartışma ihtiyacı vardı. özgürlük ortami da cabası. internet denetlenmiyordu hem dünyanın her köşesi liberal politikalarla idare ediliyordu. Z kuşağıysa hem çok siklemiyor hem de daha az özgürlükcu ve dikta rüzgarları esiyor. eskiden ananci tayfa vardı, ananci tayfa karşı tarafı irite etmek onu kızdırmak için anan zaaa xd derdi. Z kusagininsa genel fikri bu. anan zaa xd derken herif gerçekten siklemiyor.

söz gelimi, Z kuşağının sikinde değil sözlükler. eksi de bu yolda. azalarak bitecek bir devir.
bir zamanlar 500 sayısının az olarak kabul gördüğü sayıdır.

bir sosyal medya platformu potansiyel vaadeden platformdan çöp platforma nasıl dönüşür isimli çalışmada örnek olarak sunulabilecek bir done niteliğindedir günümüz online sayısı.
Yanına daha güzel mekanlar açılınca popülaritesi yitiren mekanlar misali, sinek avlıyor sözlük.

Önceleri sol freym şelale gibi akardı. Hey gidi günler.

Kent reklamındaki dede gibi bekliyoruz amk ama tık yok.
Sanılanın aksine yönetimle çok da alakası yoktur. Sözlüklerin cortlama devrine girmesi twitter'ın türkiyede popülerleşmesiyle başladı. Sene 2013. Ekşi , sözlüklerin atası olduğu için alternatif olarak bi 10 yıl falan daha popülerliğini korur ama başta uludağ gibi klonları için çöküş kaçınılmaz. Günümüzde bu tür sözlüklere yazmak ev telefonu kullanmak gibi bir şey. Seneye bu zamanlar şimdikinin yarısı kadar insan olur. Hey yavrum ne zamanlar vardı be bu sözlükte .
insanlar yazdıkları şeylerin daha hızlı yayılmasını, görülmesini sağlayan platformlara kaydılar. Bunun yanında yönetimsel birtakım sorunlar uludağ'ın demirbaşlarını küstürdü. Sözlük formatı denen şeyin yerini de iş bilmez moron kafalalı yöneticilerin bireysel düşüncelerini format kabul etmesi fişi çekti. Gruplaşmalardan, infial yaratan sözlük içi olaylardan da dem vurmadan edemeyeceğim. Sonuç olarak bu haliyle iki laklak edilebilecek herhangi bir site oluverdi.

uludağ sözlük bugün değil ama yakın bir dönemde internet tarihinin tozlu raflarında yerini alacak.
Eskiden bir entry girerdim. Sol fram'e bakardim ki 2. Sayfaya dusmus 3 dakika sonra. O da cok hizliydi. Bence bunun ideali gunluk 500 ortalamasi ile aktif yazar. Herkes suraya gunluk 5 entry kassa gayet kafi.
sağlam ve aktif 1000-1500 kişilik bir tayfa olsaydı sözlüğün tadından yenmezdi.
Ne kadar düşe de Seovi var.
bugün ortalamaya göre aşırı düşüktür.