bugün
- romanya52
- avrupanın en ucuz mazotunu kullanıyoruz22
- karton toplayan çocuk16
- almanya25
- ankara da aym önünde intihar eden emekli polis4
- sözlük kızlarının ojeleri17
- fatma betül sayan kaya39
- sözlüğün tek ve mutlak hakimi4
- stoacılığın kişisel gelişim endüstrisine satılması2
- vietnam da gençleştirme ameliyatı olan adam9
- dünya61
- türkiye23
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur33
- sözlükteki ayakçılar9
- otel odası8
- tokayev den askeri reform talimatı2
- haber sitelerinde reklamlardan haber okunmuyor2
- 2 gecede 40 bin iranlıyı katleden molla rejimi13
- sözlüğün meme platformuna dönmesi4
- kadınların sapık olması10
- nick vermeden bir yazara seslen14
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir17
- nikola tesla'nın kürt olması10
- hiçbir şeyin sarmaması10
- sedat peker2
- yunanistan12
- bir şey söyle9
- açılı nude5
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri12
- anın görüntüsü31
- güzel memelerin öpülmeye değer olması4
- gilded ile yağan yağmuru izlemek4
- amerika birleşik devletleri31
- meksika açmazı macerası12
- usualsuspect'i tedavi ettirmek8
- tüm dünyada faşizmin yükselmesi5
- mehdinin en sevdiği balık7
- pencere açık uyumak3
- meme yalarken düşünülen şeyler3
- hentbol5
- ona bir şey söyle3
- güne bir nostaljik şarkı bırak ulen9
- ermeni rum soykırımını inkar etmek16
- 27 eylül 2026 almanya yunanistan maçı7
- ne yapsam iyi olur9
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı36
- butlancıların birbirine girmesi5
- mal mısın sorusuna verilebilecek alternatifler3
- fon soruşturmasında tedbirlerin kaldırılması3
- 27 eylül 2026 anadolu efes beşiktaş maçı4
neden tanınmadıgı hayatı ve fikirleri incelendiğinde anlaşılacak olan, allah bizim milletimize de böyle bir lider nasip etsin dediğim hem anti-emperyalist hem de rasyonal panama eski devlet başkanı.
diktatör arias ı darbe iler devirerek iktidarı alan panama devlet başkanıdır.torrijos döneminde panama ne amerikanın kuklası oldu ne de rusya ve/veya çin'in tahriklerine kapıldı.komunist değildi ama sosyal reformlar için uğraş verdi.carter la yaptığı müzakereler sonunda panama kanalının kontrolunu elde etti fakat reagan hükümeti kanalı geri almak istiyordu.omar torrijos bu girişimlere karşı koydu fakat halkı ve ülkesi için sarfettiği çabaların sonucunda 31 temmuz 1981 de 52 yasındayken bir suikaste kurban gitti.
kendisine rüşvet teklif eden bir cia ajanının kendi beyantından omar terijos'un cevabı manidardır:
"bak john (juanito)benim paraya ihtiyacım yok.istediğim şey ülkem için adilane ve kurallara uygun davranılması.ABD ye halkımı borçlandırarak yaptığı yıkımdan kurtarmak için ihtiyacım var; özgürlüklerini kazanmaları ve kuzeyden gelen korkunç varlıktan korunmaları için.
sizler bizleri kötü bir şekilde kullanıyorsunuz.panama kanalını panama insanlarının ellerine geri vermem lazım.benim istediğim budur.
beni yalnız bırak,biliyorsun,bana rüşvet vermeye çalışma."
diktatör arias ı darbe iler devirerek iktidarı alan panama devlet başkanıdır.torrijos döneminde panama ne amerikanın kuklası oldu ne de rusya ve/veya çin'in tahriklerine kapıldı.komunist değildi ama sosyal reformlar için uğraş verdi.carter la yaptığı müzakereler sonunda panama kanalının kontrolunu elde etti fakat reagan hükümeti kanalı geri almak istiyordu.omar torrijos bu girişimlere karşı koydu fakat halkı ve ülkesi için sarfettiği çabaların sonucunda 31 temmuz 1981 de 52 yasındayken bir suikaste kurban gitti.
kendisine rüşvet teklif eden bir cia ajanının kendi beyantından omar terijos'un cevabı manidardır:
"bak john (juanito)benim paraya ihtiyacım yok.istediğim şey ülkem için adilane ve kurallara uygun davranılması.ABD ye halkımı borçlandırarak yaptığı yıkımdan kurtarmak için ihtiyacım var; özgürlüklerini kazanmaları ve kuzeyden gelen korkunç varlıktan korunmaları için.
sizler bizleri kötü bir şekilde kullanıyorsunuz.panama kanalını panama insanlarının ellerine geri vermem lazım.benim istediğim budur.
beni yalnız bırak,biliyorsun,bana rüşvet vermeye çalışma."
"omarın ideali özgürlüktür;bir ideali yok edecek füze henüz icat edilmemiştir.sözünün sahibidir.
Ekvator başkanı olan Roldos'un uçak kazasında Cıa tarafından suikaste uğramasından 2 ay sonra 31 temmuz 1981 yılında uçak kazasında ölen lider. Etler, Ekvator ve panama'da başarısız olunca cıa tarafından susturulan liderler. Özellikle Roldos başkan olduktan sonra petrol şirketlerine savaş açmış, ülkesinin sömürülmesine karşı çıkmıştı. Aslında pek bilinmeyen ama düşünceleri, gerçekleştirmek istedikleri çok önemli olan liderlerden. Panama'yı küresel imparatorluğa, petrollerinin sömürülmesine karşı savaştı fakat bir kaç sonra uçak kazasında ölüp Roldos ile aynı kaderi paylaştı.
Amerika, panama'nın, kolombiya'dan ayrılarak bağımsız olmasını istiyor; önceleri bu durum panama halkına hoş gibi gözükse de daha sonra yapılan kanal anlaşması ile işin sırrı ortaya çıkıyor. Kanal anlaşmasını imzalayan taraflardan biri fransız, diğeri de amerikan. Yani kanal panama'nın ama anlaşmayı imzalayanlar arasında bile yer alamıyor.
Sonraları omar torrijos isimli yiğit, 1968 yılında yapılan bir darbe ile, darbede aktif rol almamasına Rağmen, başa geçiyor ve panama kanalını ülkesine kazandırıyor. Bu da abd'yi kızdırmış olacak ki, 52 yaşındayken bir suikaste kurban gidiyor.
Sonraları omar torrijos isimli yiğit, 1968 yılında yapılan bir darbe ile, darbede aktif rol almamasına Rağmen, başa geçiyor ve panama kanalını ülkesine kazandırıyor. Bu da abd'yi kızdırmış olacak ki, 52 yaşındayken bir suikaste kurban gidiyor.
CIA denen terör örgütü tarafından suikaste uğramıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar