bugün
- adını bile bilmediğin bir sözlük kızına aşık olmak12
- tekerlek toplayan cocuk14
- birini unutmak için başkasıyla birliktelik yaşamak10
- burcunun yükselenini bilen erkek8
- çocuklar niye sünnet edilir7
- mafya kızı olma isteği6
- eurovision song contest asia4
- afrikada bir ülkede yaşasaydınız nerde yaşardınız5
- yazarların anlık durumları9
- avokado yiyen insan8
- kaslı ve yakışıklı mahalle bakkalı5
- almanya da yaşasaydınız nerede yaşamak isterdiniz11
- tayt vs mini etek5
- boğaz ağrısı7
- feminen erkek davranışları6
- arkadaşlar ben birinden fena halde hoslanıyorum15
- gece sokakta baş belaya girer mi2
- gecenin rap şarkısı3
- sabah 11 akşam 16 haftada 4 gün iş3
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi12
- sözlükdaşlarım beni seviyor musunuz4
- hayatını renklendirmek isteyenlere tavsiyeler6
- venüs retrosu4
- bol sucuklu tereyağlı çift yumurta6
- kalabalığı seviyor musunuz5
- birleşik krallık4
- yazarlara sözlükten gelen son mesaj6
- insanlara kibirle bakmak3
- tarihteki katliam ve soykırım listesi2
- kedilerin yedigi ilginc seyler16
- torpilsiz iş bulmak3
- olgun karizmatik erkek vs genç erkek3
- sonbaharda yapılacaklar4
- bahçeli den fon krizi açıklaması4
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar18
- 3 ekim 2026 hırvatistan ingiltere maçı7
- kova ve oğlak burçlarını sözlükten atmak7
- hazreti süleyman2
- gereksiz bakanlıklar3
- özel sektör de çalışmak11
- şeker hastalığı9
- son aylarda çok fazla şey kaybettim2
- nick vermeden bir yazara seslen13
- torpille ünlü olanlar3
- işkembe çorbası seven kız6
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması13
- çamaşır makinesinde yorgan yıkamak7
- kürt bedo2
- pul biberli pilav6
- torpil2
sobalı evde oturmaktır. soba tek bir odada olur mesela salon. diğer odaların kapısı hep kapalıdır tabi salonun kapısı da. o hapsolunan odada şimdilerde hasret olduğumuz kestane pişirme resitali icra edilirdi. anne yeni yıkanmış çamaşırları sobanın üstündeki demir çubuklara takardı. sobadan yükselen o narin tıs tıs sesleriyle başka bir aleme akıp giderdik. sabah kahvaltısı için hazırlanan çay o sobanın üzerinde bişerdi. öğlen ve akşam yemeği de o sobanın üstünde pişerdi. anne bugün yemekte ne var diye sormazdık belki. bilakis yemekle beraber pişerdik. herhalde sobalı günlere yetişen her birerlerimiz bir yanık anısı da vardır.
ben kendiminkini anlatayım. 2 yaşındaymışım. salak salak eğlenen her çocuk gibi bende ordan oraya emekler dururmuşum. bir gün nasıl olduysa sobanın arkasına girmişim. tam o sırada annem uzaklardan bir sesle arkamdan bağırmış.
-bebeğiim nerdesin? gel oğlum buraya...
işte tam da bu anda, bütün salaklığımla, arkama dönmeye çalışmışım. toplasan 30 cm var yok sobanın arkası geri dönülür mü? ben dönerim yaptım olacak... arkamı dönme girişiminde bulunur bulunmaz sağ omzumu sobanın harlanmış sırtına değdirmişim. cızz... canım yanınca da dikilmek istemişim tabii ki ayağa kalkıp da annemin yanına gitmek için. ayağa kalkmaya çalışınca sırtımı sobanın kızıl sırtına dayamışım. bir cızz... daha.
o sırada ağlama seslerime annem gelmiş. yanık teşhisiyle bir dizi operasyon.. hastahanede geçen günler.. günlerce ağlayan bir anne.. ve ben.. ömür boyu o yanık izlerini sırtında bir yük gibi taşıyacak olan ben..
ben kendiminkini anlatayım. 2 yaşındaymışım. salak salak eğlenen her çocuk gibi bende ordan oraya emekler dururmuşum. bir gün nasıl olduysa sobanın arkasına girmişim. tam o sırada annem uzaklardan bir sesle arkamdan bağırmış.
-bebeğiim nerdesin? gel oğlum buraya...
işte tam da bu anda, bütün salaklığımla, arkama dönmeye çalışmışım. toplasan 30 cm var yok sobanın arkası geri dönülür mü? ben dönerim yaptım olacak... arkamı dönme girişiminde bulunur bulunmaz sağ omzumu sobanın harlanmış sırtına değdirmişim. cızz... canım yanınca da dikilmek istemişim tabii ki ayağa kalkıp da annemin yanına gitmek için. ayağa kalkmaya çalışınca sırtımı sobanın kızıl sırtına dayamışım. bir cızz... daha.
o sırada ağlama seslerime annem gelmiş. yanık teşhisiyle bir dizi operasyon.. hastahanede geçen günler.. günlerce ağlayan bir anne.. ve ben.. ömür boyu o yanık izlerini sırtında bir yük gibi taşıyacak olan ben..
evde kadınlar sohbeti varken tek başına odada oturmaktır.
evde misafir varsa ve yarın da iki tane sınavınız varsa, buna mahkumsunuzdur.
bir asosyal insan davranışı da olabilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar