bugün

biz "türkler" için kırk yıllık kahvenin, avrupa görmüş, dönüşte şapkasına tüy takıp, eline transistorlu radyo alıp, altına bal rengi mercedes çekmiş hâli.
yapılışı kolay kahve.
lezzet olarak asla türk kahvesinin yerini alamayacak olan granül kahve.
final dönemlerinin vazgeçilmez damak tadı.
yahudi malıdır. gerisi size kalmış. içebilirsiniz.
yahudi malı olması veya zenci malı olması bişey farketmeyen,isteyenin içebileceği,istemeyenin içmeyebileceği içecek
(bkz: ırkcı degilim sadece zencileri sevmiyorum)
ogrencinin dostu, uyku dusmanı, etrafta redbull tarzı bi icecek bulunamadıgı taktirde icilesi sıcak icecek
sınav zamanı ya da sözlük başındaki uykusuz gecelerin olmazsa olmazı. (bkz: jacobs)
yahudi malı olmasının cok gereksiz, alakasız hatta sacma bi detay oldugunu düsündüğüm, her zaman severek içtiğim bir kahve markası.
tadı, kokusu her şeyi yerinde olan kahve.
Instant kahve 1906 yılında Amerikan-Japon kimyacı Satori Kato tarafından Chicagoda bulunmuş. Ancak üretimi 1906 yılında Guatemalada yaşıyan ingiliz kimyacı George Constant Washington tarafından olmuş. Kahve meraklısı olan Washington, kahve pişirdiği kabın etrafında toz şeklinde kahve artıklarını görünce bunları incelemiş ve aslında bunların suyunu kaybetmiş kahve olduğunu görmüş. Deneyler sonucu "Red E Coffee"yi yapmış ve pazarlamaya başlamış. 1938 yılında ise Nescafe ya da dondurarak kurutma tekniği ile yapılan instant kahve piyasaya çıkmış.

Instant kahve, suyunu kaybetmiş kahve ve yapımı sırasında kimyasal işlemlere uğramıyor. Su kaybettirmek için 2 yöntem var: dondurarak kurutmak ve spreyleme ile kurutmak. Dondurma yönteminde önce kahve bekletilip, doğal olarak suyunu kaybetmesi sağlanıyor. Daha sonra bu kahve -40 dereceye donduruluyor. Kahvenin içinde kalan su bu ısıda kristalleşiyor ve daha sonra sublimasyon ya da bir çeşit buharlaşma işlemi ile buharlaşan bu su ortamdan uzaklaştırılıyor. Geriye granül kahve kalıyor.

Spreyleme yolu ile kurutmada, kahvedeki su yine buharlaştırılıyor ve kuruyan konsantre kahve ise yüksek bir yerden aşağı doğru spreyleniyor. Tabana değen kahvedeki kalan su yüksek ısı altında buharlaşıyor

Bu iki yöntemin farkı, spreylemede kullanılan yüksek ısı kahvenin yağlarını etkileyip, aromasını bozabiliyor.

Instant kahvenin bu kadar hızlı yayılmasını sebebi, yapmasının kolay olması, genellikle toz ya da granül halinde satılmakta. Ancak önemli dezavantajları var. iyi korunmazsa hızla bozuluyor, ayrıca gerçek kahve sevenler için lezzeti tatmin edici değil. Dondurarak kurutma yönteminde aroma biraz daha iyi korunuyor. Kişisel önerim, gerçek kahve içme olanağınız olan hiçbir durumda granül kahveyi tercih etmeyin.
cehennem kadar sıcak, gece kadar karanlık, kadın kadar tatlı olanı makbuldur:)
bir arkadaşımın boya niyetine kullandığı, güzel kokulu içecek. *
(bkz: urun adi gibi anilan markalar)
(bkz: urunle ozdeslesmis markalar)
3 ü 1 aradadır
yaz gecelerinin vazgeçilmezlerinden biri
kahve markası...emperyalst tayfasının önde gidenlerinden...dünyaya türk kahvesinin tanıtan insanların türk kahvesini boş verip içitiği
kahve...tadı güzeldir...
(bkz: mükemmel karışım) *
çikolata fındık badem..
vanilyalısı ve çikolatalısı güzel olan kayfe ayrıca sadeside iyidir.
çözünebilir hazır kahve
bursa' da, heykel semtinde, cafe siesta' nın yanında bulunan güzel mekan.
markanın ürün adı gibi benimsenmesine çok güzel bir örnektir.
son çıkardığı 3 ü 1 arada olan ürünleri * * * birbirinden lezzetsiz olan kahve markası. nasıl bu kadar kötü yapmışlardır mana veremedim ama klasik 3 ü 1 arada da en iyiler o ayrı.
nescafe keyfi her yüzde bambaşka yaşar
keyfi paylaşmanın yüzlerce yolu var.