bugün
- gavs'ın faziletleri16
- zıpla zıpla zıplamayan tayyip11
- anın görüntüsü15
- en son ne yediniz15
- atatürk'ün papanın iznik ziyaretine izin vermemesi21
- diyanet'in kuran kursunda 17 çocuğa tecavüz33
- 1.50 boyundaki kızın 1.90 erkek istemesi24
- küresel10
- cin8
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri27
- ulunun en tatlı 5 kızı15
- beyaz eşya dükkanında çalışan kız13
- insan olmaya ceyrek kala14
- tütsülenmiş yiyecekler8
- furkan bölükbaşı15
- v a m p i r o v10
- müzik öğretmeninin çocukları istismar etmesi21
- 21-22 mayıs 2025 aykolik masklavi istanbul zirvesi26
- vatan haini nasıl olur16
- ak parti anketlerde önde18
- yarın denize girecek olmam8
- gençler namaz var mı9
- erkek erkeğe aşk8
- iş kadını ile sevgili olur musunuz18
- kameranın icadından sonra dini mucizelerin durması9
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl14
- yarın vurduracak olmam8
- türkiye laiktir laik kalacak13
- çalınan kol saatinin chp binasında bulunması12
- imamoğlu çalmamıştır diyebiliyor musunuz11
- limonlu makarna8
- dinsiz diye bir insanı sevmemek10
- boğaziçi üniversitesinde yaşasın şeriat sloganı10
- işsizler tüm gün ne yapıyor sorunsalı9
- 30 yaşına gelip hala düzen kuramamak8
- özledim mesajı19
- öğretmenlerin aldığı maaş helal mi sorunsalı12
- sen yokken tadı tuzu yok sözlüğün9
- selahattin demirtaşın serbest kalması11
- köpekler toplandığında sokaklarda geyik göreceğiz8
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz8
- üniversiteyi bitirmek10
- sanatçılar terörsüz türkiye istemiyor mu11
- 15 mayıs 2025 özgür özel habertürk canlı yayını8
- profilinde aslan kaplan fotosu olan insan8
- sürekli filistinden bahsedilmesi8
- karınız sizi aldatsa ne yaparsınız12
- ama kent uzlaşısı8
- 15 mayıs 2025 ankara depremi8
- cinsel ilişki teklifini reddeden erkek9

entry'ler (274)
i.melih gökçek'in yaptığı yol çalışmaları sonucunda artık bulvar olma özelliğini yitiren, yayalara, "siz de kim oluyorsunuz, ankara'nın yolları sadece arabalar için" mesajı veren, 2 kişinin yan yana yürüyemeyeceği bir hal alan ve koca bir geçide dönüştürülen, çok ama çok yazık olan yer.
asıl adı "the censor" olan "sansürcü" bir anthony neilson eseridir. naz erayda'nın yönetmenliğinde ilk olarak 2 şubat 2006'da gösterilmiştir. oyuncularının güneş berberoğlu, uğur polat ve almıla uluer'in olduğu bu tiyatro oyunu "gerçek yetişkinlere tavsiye, sert içerik" uyarısıyla sahnelenmiştir.
dekoruyla, çalışanlarıyla, müziğiyle ve cafesiyle sıcak bir ortam yaratan kitabevi. insan içeri girdi mi oradan ayrılmayı hiç istemiyor.
"barda" filmi için "yarın" ve "yabancı" adlı şarkıları seslendiren vokal.
eğitim nedeniyle yaşanması muhtemel olan ayrılık. ayrı şehirlerde üniversite okunması ya da taraflardan birinin kariyer yapmak amacıyla yurtdışına gitmesi gibi.
"dünya" adlı şarkıları ayrılık acısı çekip de toparlanamayanlara harika gelir. yaraların sarılmasında pek yardımcı olan bu şarkıyla insan bir an için bile olsa huzur bulur. evet, dünya kesinlikle yeniden dönüyor...
megoloman olması muhtemel kişi. ayrıca bu kişiler "benim" demeyi de pek bir severler: benim evim, benim arabam, benim karım... sadece evim, arabam dese yetinemez.
"Sevmeye başlayınca birini
Kendimi yıkıp yeniden kurarım
çünkü;
Bu yeni bir aşktır
ve temeldeki yerini mutlaka alacaktır.
Dikkat!..
Yabancıların inşaat alanına girmesi tehlikeli ve yasaktır..."
dizelerinin yaratıcısı, her şiiriyle duyguları alt üst eden, şiir sevmeyeni bile şiire aşık edebilecek kadar 'kendine özgü' şair.
Kendimi yıkıp yeniden kurarım
çünkü;
Bu yeni bir aşktır
ve temeldeki yerini mutlaka alacaktır.
Dikkat!..
Yabancıların inşaat alanına girmesi tehlikeli ve yasaktır..."
dizelerinin yaratıcısı, her şiiriyle duyguları alt üst eden, şiir sevmeyeni bile şiire aşık edebilecek kadar 'kendine özgü' şair.
fikret kuşkan, uğur polat, toprak sergen, çetin tekindor...
insanın başına gelince ne kadar doğru olduğu anlaşılan pek özlü söz. gerçekten de büyük konuşmamak, asla 'asla' dememek gerek. "ay bunu da yapar mı insan, yazıklar olsun", "ben hayatta evlenmem", "başka adam mı kalmadı aşık olacak" gibisinden laflar edip de sonra bunları fazla fazla kendisi yapan kişi pek de güzel yutuyor tükürdüğünü. aman dikkat diyorum, hayatta her şey mümkün...
yeni türkü'nün birçok şarkısı.
yaptığı müziği "eğlenceli rock" olarak tanımlayan, davul çalmaktan ve şarkı söylemekten büyük keyif alan şirin ve güzel insan.
http://www.radikal.com.tr...p?ek=cts&haberno=6795
http://www.radikal.com.tr...p?ek=cts&haberno=6795
türk halk müziğini elektronik müzik ile buluşturan grup. abd'li olmasına rağmen anadolu ezgilerini içine fazlasıyla sindirmiş olacak ki* grubun 'nefesliler baş müdürü' richard hamer, "divan" albümünde yer alan 'istanbul 1:26 a.m * ile "külliyat" albümünde yer alan 'ben melamet hırkasını giydim' parçalarındaki müthiş saksofon sololarını ortaya çıkarmıştır.
doğu avrupa'nın çılgın ve melankolik çingene sound'unu yansıtan, kıpır kıpır, saf, neşeli, katıksız ve eğlenceli melodilerin yer aldığı shantel albümü.
SORU
Sevgili, bir soru
yıkmıştır seni.
geri geldim sana
dikenli kuşkudan.
Ama sen
saklamakta ısrarlısın
sevmediğim gölgenin kuytu bir köşesini.
Sevgilim,
anla beni
seviyorum seni her şeyinle,
gözlerden ayaklara tırnaklara dek,
içinde
koruduğun tüm aydınlığınla.
Benim, o, sevgilim,
kapını çalan.
Hayalet değil, o biri değil
ki bir kez durmuştu
pencerende.
Deviririm kapıyı:
Girerim tüm yaşamına:
Gelirim yaşamaya senin ruhunda:
başa çıkamazsın benimle.
Açmalısın kapıyı kapıya,
uymalısın bana,
açmalısın gözlerini
ki araştırabileyim içlerini,
görmelisin nasıl yürüdüğümü
ağır adımlarla
beni kör gözlerle bekleyen
baştanbaşa bütün yollarda.
Korkma,
seninim ben,
ama ne yolcuyum ne dilenci
senin efendinim ben,
o beklediğinim,
ve şimdi giriyorum
yaşamına,
bir daha ayrılmamak
ve kalmak üzere,
sevgili, sevgili, sevgili.
gibi birçok harika şiirin yaratıcısı, yeryüzü coşkusu, aşk ve insan haklarının büyük şairi.
Sevgili, bir soru
yıkmıştır seni.
geri geldim sana
dikenli kuşkudan.
Ama sen
saklamakta ısrarlısın
sevmediğim gölgenin kuytu bir köşesini.
Sevgilim,
anla beni
seviyorum seni her şeyinle,
gözlerden ayaklara tırnaklara dek,
içinde
koruduğun tüm aydınlığınla.
Benim, o, sevgilim,
kapını çalan.
Hayalet değil, o biri değil
ki bir kez durmuştu
pencerende.
Deviririm kapıyı:
Girerim tüm yaşamına:
Gelirim yaşamaya senin ruhunda:
başa çıkamazsın benimle.
Açmalısın kapıyı kapıya,
uymalısın bana,
açmalısın gözlerini
ki araştırabileyim içlerini,
görmelisin nasıl yürüdüğümü
ağır adımlarla
beni kör gözlerle bekleyen
baştanbaşa bütün yollarda.
Korkma,
seninim ben,
ama ne yolcuyum ne dilenci
senin efendinim ben,
o beklediğinim,
ve şimdi giriyorum
yaşamına,
bir daha ayrılmamak
ve kalmak üzere,
sevgili, sevgili, sevgili.
gibi birçok harika şiirin yaratıcısı, yeryüzü coşkusu, aşk ve insan haklarının büyük şairi.
william shakespeare, "venedik taciri" adlı eserinde müziği şöyle tanımlar:
"müzikten etkilenmeyecek varlık yoktur yeryüzünde. içinde müzik olmayan, ya da tatlı seslerin uyumundan duygulanmayan insandan her türlü hainlik, dolap düzen, gaddarlık beklenir. içgüdüleri gece gibi yavandır bu insanın; duyguları erebus* kadar karanlıktır. bu tür insana güven olmaz.
"müzikten etkilenmeyecek varlık yoktur yeryüzünde. içinde müzik olmayan, ya da tatlı seslerin uyumundan duygulanmayan insandan her türlü hainlik, dolap düzen, gaddarlık beklenir. içgüdüleri gece gibi yavandır bu insanın; duyguları erebus* kadar karanlıktır. bu tür insana güven olmaz.
beethoven, anna holtz'a, ona karşı olan her türlü aksiliğine rağmen, neden kendisiyle birlikte kalmaya devam ettiğini sorar ve anna holtz'un, "...çünkü bu bana benim doğru müziği takip ettiğimi hissettiriyor" cevabını vermesi üzerine de şu anlamlı sözleri söyler:
"müzik... havadaki titreşimler, tanrı'nın nefesidir insanın ruhuna hitap eden. müzik, tanrı'nın dilidir. biz müzisyenler tanrı'ya en yakın olan insanlarız. o'nun sesini duyarız, dudaklarını okuruz. o'nun ismini söyleyen tanrı'nın çocuğunu dünyaya getiririz. işte biz müzisyenler böyle insanlarızdır. ve böyle değilsek hiçbir şey değilizdir..."
oldukça etkileyici bir film. özellikle 9.senfoninin bir bölümünün performansının sergilendiği sahne çok etkileyici. mutlaka ama mutlaka izlenmeli...
"müzik... havadaki titreşimler, tanrı'nın nefesidir insanın ruhuna hitap eden. müzik, tanrı'nın dilidir. biz müzisyenler tanrı'ya en yakın olan insanlarız. o'nun sesini duyarız, dudaklarını okuruz. o'nun ismini söyleyen tanrı'nın çocuğunu dünyaya getiririz. işte biz müzisyenler böyle insanlarızdır. ve böyle değilsek hiçbir şey değilizdir..."
oldukça etkileyici bir film. özellikle 9.senfoninin bir bölümünün performansının sergilendiği sahne çok etkileyici. mutlaka ama mutlaka izlenmeli...
estağfurullah yokuşu, bir istanbul masalı, şeytan ayrıntıda gizlidir ve çapkın gibi dizilerde yer alan, "barda" filminde nejat işler'in başında bulunduğu çetede 'çırak' rolünde gördüğümüz, sır çocukları'nda sergilediği performans ile 14. ankara film festivalinde * en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan, 1981 tunceli doğumlu başarılı oyuncu.
http://www.milliyet.com.t...02/11/09/pazar/paz03.html
http://www.milliyet.com.t...02/11/09/pazar/paz03.html
22 şubat 2007'de hızır tüzel'in kendisiyle yaptığı söyleşide kalbinin kırık olduğunu ve barışmamak üzere hayata küstüğünü söyleyerek içimizi acıtan değerli oyuncu.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=213631
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=213631